Héja héja hej, Slovan, Slovan, Slovan

Tři kola, tři výhry. To je prozatímní bilance áčka v 2. kuželkářské lize mužů. Všechna vítězství mají jeden společný rys. Jaký?? No, doufám, že to, co nyní napíši, nestoupne dotyčným pánům moc do hlavy. Takže, jaký je ten společný rys? Vždy dotáhli utkání do vítězného konce naši dva dotahovácííí. To ovšem neznamená, že zbytek týmu je pouze na okrasu, to vůbec ne!!! Faktem ovšem je, že dotahovácké duo Venca a Tomáš, musejí z mínusu udělat plus. Nutno dodat, že se jim to daří a za to jim patří dík.

A teď k samotnému utkání. V rámci 3. kola jsme přivítali borce z Aše. Hned na úvod uvedu, že ašáci zahráli velmi dobře a my se na výhru docela nadřeli. Asi se stává pravidlem, že úvod, alespoň do doby, než se uzdraví Fun, bude obstarávat Láďa se Zdeňkem. Takže se nahrnuli právě tito dva borci na plány za náš tým a Jarda s Petrem za tým hostí. Láďa, musím to zde uvést, trochu pozměňuje svůj herní styl a na výkonech je to prozatím znát. Co je důležité, změna je už nyní částečně viditelná a je pouze otázkou času (ne dlouhodobého horizontu), kdy začne podávat své obvyklé výkony. Přesto nezahrál špatně, ale co je důležitější, získal po velmi napínavém souboji s Jardou důležitý bod pro tým. Láďo vydrž. Zdeněk se rovněž pomalu a jistě aklimatizuje na jinou soutěž a jeho výkony jdou nahoru. Tentokrát sice nestačil na velmi dobře hrajícího Petra, který mu uštědřil 36 kuželek. Tento rozdíl však vznikl až na poslední dráze, kde se našemu hráči moc nevedlo, naopak host ji zahrál parádně. Zdeňku nevadí, to přijde! Stav 1:1 -32 kuželek.

Prostředek jako obvykle v poslední době patřil mě (Tomáš) a Vencovi. Moje hra se pomalu a jistě také zlepšuje (stejně jako u Ládi, malá změna ve stylu hry), prozatím však nedosahuji na potřebné body, abych tak více pomohl týmu. I přes jednoznačnou prohru na dráhy, nebyla moje hra špatná a každou z drah jsem prohrál o pár klacků. Jen počkejte soupeři, až to všechno vyšperkuju!!! Takže zkráceně, nezískal jsem bohužel bod pro tým, ten bere Ivan, který mi to nandal. Venca s Otou sváděli rovněž velmi napínavý souboj a přetahovali se o každý klacek, stejně jako já s Ivanem. Zaplať pán Bůh s lepším koncem pro našeho borce. Venca získal tři dráhy a hlavní bod. Důležitý bod! On každý hlavní bod je důležitý! Stav 2:2 -42 kuželek.

A jsem zase u naší dotahovací dvojicí. Venca a Tomáš se postavili na odpor Martinovi s Martinem. V mínusu bylo 42 klacků a my, jako ostatně častokrát, čekali, že to naši borcííí otočí a budeme si tím pádem moci po skončení utkání zařvat náš pokřik (raketou na Mars, poletíme zas. O Baník p..o, no proto). Venca se do soupeře opřel hned od začátku, to ostatně i Tomáš. Na hru našich hráčů byla radost pohledět, kór, když náskok hostí se tenčil jak led na rybníku v parném létě. Hned po úvodní třicítce stáhli dohromady 45 kuželek, tím jsme byli hnedle v plusu. Ovšem hráči Aše nejsou žádná ořezávátka a tak bylo nasnadě, neusnout na vavřínech, což se ke slávě Boží nestalo 😀 . Po polovině už bylo dost pravděpodobné, že kluci dotáhnou utkání do vítězného konce. To se také stalo. My už poté sledovali pouze boj Tomáše s Vencou o šálu pro nejlepšího hráče našeho týmu. Tu nakonec bere Tomáš, který porazil parádních 611 kuželek. Venca však nemusí truchlit, jeho výkon 606 je také super. Hlavně proto, že oba hráči porazili své soupeře celkem o 146 klacků. To v konečném součtu činilo +104 pro Slovan.

I třetí utkání jsme dotáhli do vítězného konce a v neúplné tabulce okupuje 1. místo. Své první utkání sehrál Červený Kostelec, který doma přehrál Kdyni po parádním výkonu 3523 kuželek. Ještě jednou musím poděkovat našim dotahovákům, kteří každé utkání ukazují svou kvalitu. Ale jak my říkáme, jsme tým a spolu vítězíme, ale také prohráváme. My zatím vítězíme a pevně doufám, že v tom budeme pokračovat.

Zápis, Zpravodaj, Tabulka

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *