Licence, Licence, Licence!!!

Ten, kdo zná, dle mého kultovní seriál Okresní přebor, jistě tuto hlášku slyšel. Ten, kdo zná náš tým, jistě ví, že jsme tak trochu podobní onomu týmu z výše jmenovaného seriálu. Respektive máme seriál všichni rádi a dost často se nám stane, že se na nás přesně hodí hlášky či celé statě. Naše družstvo vede člověk (zatím – člověk), který se ze všech sil snaží, aby z nás vymlátil to nejlepší, co v nás je. My mu vyhrožujeme nebo vyhrožovali, že jej nebudeme poslouchat, protože nemá potřebnou Licenci. Bohužel, toto vše se změnilo v sobotu 8. 4. 2017 po posledním odehraném kole letošního ročníku 2. KLMA, kdy jsme remizovali, o tom později.

Náš trenér, vedoucí, kapitán a skoro i táta (věkem) slavil ve stejný (ale s týdenním předstihem) den půl století své existence na tomto světě. Moc mu děkujeme, že nás na svoji oslavu pozval, a dle mého dostal k svému jubileu i moc pěkný dáreček. Tím dárečkem …. Ano, hádáte správně, byla, je a bude LI CEN CE. Musím říct, že jsme si pěkně z plna hrdla zakřičely, a já (jehož zvou Kužel) dvojnásob. Kdo zná seriál, ví jistě proč.

Oslava byla parádní, jídla a pití velké množství, hostů také bylo dosti, legrace jakbysmet. Z místa činu byly pořízeny i nějaké ty „kompromitující“ fotografie či videa, takže se může i v klidu vydírat.

Nyní se konečně dostávám k jádru věci a tím je utkání samotné. Vidina pořádné oslavy půlstoletí kolegy, kamaráda, trenéra, vedoucího a kapitána a také i udržení se v 2. KLMA hned v prvním ročníku, pravděpodobně přinesla o něco slabší výkony, než jsme chtěli a čekali. Přesto jsme soupeře přehráli na kuželky, bohužel chyběla jedna výhra hráče, která by jazýček vah převrhla na naši stranu.

Fanda s Tomášem se v úvodu střetli s Tomášem a Jirkou, a bylo se docela na co dívat. Fanda zahrál první třicítku dobře, přesto na Tomášových 160 to bylo málo. Tomáš již v plných získal náskok, který v dorážce ještě navýšil. Druhý plán byl v podání našeho hráče bída již v plných a dorážka dílo jen dokonala. Poté Fanda zabral a plné byly velmi dobré a vypadalo to na stažení náskoku hostujícího borce. Škoda slabé dorážky, kde Tomáš vyhrál a dokonce stáhl náskok z plných a přidal pár dalších klacků na svou stranu. Poslední část domácí hráč vyhrál o tři kuželky i přesto, že v plných prohrával o dalších 5 klacků. Náš Tomáš od úvodních hodů předváděl solidní hru, i když plné nebyly úplně to pravé ořechové a hostující Jirka je celkově vyhrál. Největší síla u Tomáše je v dorážce, kde opět předváděl super hru a Jirkovi nadělil 52 kuželek. První plné prohra o 10, výhra v dorážce 18. Druhé plné prohra 2 kuželky, dorážka výhra 20 klacků, třetí plné, pozor změna, výhra o 4 klacky, dorážka výhra 17 kolíků, no a poslední plné remíza, dorážka, pozor změna, prohra o 3 kulíky. Celkem Tomáš nahrál pěkných 44 kuželek.

Druhá dvojka Luňák, Kužel proti nastoupil Luboš s Jardou. Luňák začal pěkně a plné získal pro sebe, ani dorážka nebyla špatná, tu si s Lubošem rozdělili stejnou měrou, takže dráha pro trenéra. Druhá část patřila v plných opět našemu vedoucímu o celé dva klacky. Hostující hráč zabral v dorážce a devítku měl navrch. Poté už náš kapitán začal trochu ztrácet (asi to, co viděl, bylo Peklo) a Luboš mu začal mírně utíkat, až z toho bylo 20 kuželek v mínusu. Přesto zaznamenal náš padesátník, vedoucí, kapitán a trenér s Licencí mírné zlepšení od zprovoznění a zkoušení úprav v rozběhu a odhodu. Nyní na to bude mít celé léto. Kužel s Jardou v první části dost bojoval. Neměl jistou uličku a hostující hráč se držel jak klíště, přesto bodíček. Další už byla o dost lepší a dalších 23 kolíků do plusu. Jen mě mrzelo, že jsem pako a existenc jsem ujel, takže neumím ani 150. Poté se začalo jednat o jednostrannou záležitost, kdy jsem soupeři každým hodem utíkal a připisoval kuželky na svou stranu. Jen dodám, že poslední otvírka byla bída s nouzí (asi 5 hodů před koncem, kdy jsem neudělal devítku) a to mě stálo další 150ku.

Vencovské duo dotahováků nebylo od prvních hodů moc ve svých kůžích a Pavel s Dušanem toho náležitě využili. Venca H. se trápil v plných i dorážce, přesto dokázala dráhu vyhrát (119-113). Další dráhu přetáhl na svou stranu Pavel po pěkném výkonu (136-148). Třetí dráha vypadala pro Vencu velmi dobře, když do plných dokázal nahrát 16 kuželek a byť dorážku o klacek prohrál, připsal druhý bodíček na svou stranu. Poslední dráha bohužel byla velmi slabá, i když soupeř zahrál rovněž průměrně, rozhodlo to o hlavním bodu pro Kosmonosy. Venca K. na tom nebyl o mnoho lépe, přesto první dráha na jeho straně. Ve druhé části se nedařila dorážka, kde Dušan našeho borce přehrál. Třetí plán získal Venca pro sebe, ale plné se moc nevyvedly, nahradil si to dorážkou, připsal si bodík a vypadalo to, že by přeci jen mohlo dojít k jeho výhře. No, nedošlo. Plné prohra o dva klacíky, což ještě není špatné, bohužel dorážka se vůbec nevedla a Dušan ji s přehledem vyhrál a připsal tak důležitý hlavní bod na stranu hostí.

22. kolo

TJ Slovan K.Vary 3214 13 4:4 11 3192 KK Kosmonosy
Průša František 519 1 0:1 3 568 Bajtalon Tomáš
Pavlík Tomáš 580 3 1:0 1 536 Vondráček Jiří
Staša Pavel 519 1 0:1 3 539 Beneš Luboš
Beck Tomáš st. 565 4 1:0 0 511 Doškář Jaroslav
Hlaváč Václav 518 2 0:1 2 521 Říha Pavel
Krysl Václav 513 2 0:1 2 517 Plocek Dušan

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *