Napínavý duel s Jičínem rozhodnut až v závěru

Když se řekne Jičín, spousty lidí si vzpomenou na Rumcajze, Manku, Cipíska a les Řáholec na knížepána, který byl zlý a snažil se Rumcajzovi všelijak škodit. No, “škodit” přijeli i hráči SKK Jičín, kteří si umanuli, že nám seberou body a připíší si je na své konto. Co Vám budu povídat, skoro se jim to podařilo, ale nakonec dopadli, jak knížepán u lesa Řáholce 😀 (nic ve zlém pánové z Jičína).

A hnedle se do toho pustíme. Šéf provedl nějakou tu malou úpravu sestavy, protože byl k dispozici napůl uzdravený Venca Krysl. A i když byl pouze napůl zdravý, zahrál solidně. Úvod začala dvojice Jarda s Tomášem. Knížepán postavil do prvního sledu Frantu a Pavla. Semlelo se toho docela dost. Jarda začal velmi špatně a Fanda získal lacino první dráhu a připsal si 29 klacků. Jenže jeho výkon šel hodně dolů a nakonec byl rád, že překonal 500. Jarda na dalších plánech zlepšil a zpřesnil hru a to začalo přinášet své ovoce. Hlavně v dorážce, kterou zahrál 203. To, co vypadalo ze začátku špatně se nakonec vyvinulo v pěkné číslo a bod pro tým. Tom na tom byl o dost hůře. Natrefil na nejlepšího hráče domácích v tomto utkání, který se stal nejlepším ze všech hráčů. První polovina byla o něco horší, než bychom si přáli my, ale jistě i Tom. Pavel získal solidní náskok, který ve druhé polovině ještě navýšil, přestože se náš hráč značně zlepšil. Tomáš makal a bojoval, jak jen to šlo, ale dnes to na hosta nestačilo.

Stav utkání 1:1 -1

Na střed jsem se postavil já (Tomáš B. st.), tedy spíše jsem byl postaven a Pája. Proti nám stála pěchota ve složení Jarda s Jirkou. Nezačal jsem moc dobře, pak přišel Venca, řekl mi ať začnu hrát konečně ulici, tak jsem začal. Plné se mi sice moc nevedly, zato dorážka patří mezi lepší a tou jsem soupeře porazil. Největší boj nastal na třetí dráze, kde se mi podařilo až závěrečným hodem (předtím jsem srazil existenc) porazit soupeře a zajistit tím pádem třetí bodík a hlavní pro tým. Pája (musím to sem napsat, byl jsem zaltačen do kouta a pod pohrůžkou velikého násilí mi bylo řečeno, že pokud nenapíšu, že hrál proti druhému nejlepšímu hráči hostí, dostanu přes držku. Jednoduše musím napsat jeho alibi, proč …..) 😀 .Jen doufám, že mě někdo ochrání, až si tohle Luňák přečte 😉 . Takže Pája nastoupil proti druhému nejlepšímu hráči hostí. První dráhu bere parádní hrou pro sebe, přestože Jirka zahrál taktéž dobře (162-151). Poté přišla velká brzda v podobě špatné dorážky, kterou Jirka využil. Třetí dráhu vyhrává náš hráč plné a po solidní dorážce, i když ji soupeř zahrál lépe, bere celou dráhu o klacek. Rozhodnutí mělo přijít v posledním dějství. Jirka přehrál Páju v plných i dorážce a parádní dráhou zajistil bod pro hosty. Šéf bojoval, jako my všichni, protože každá kuželka je důležitá.

Dotahováci měli tentokrát o něco lepší výchozí pozici. V plusu bylo 12 klacků a body 2:2, takže stačilo aby oba vyhráli, třeba jen o klacíček.

Venca (Karel) Hlaváč st., jak je uvedeno v zápise a Venca (napůl uzdravený) Krysl nachystali své koule a jali se s nimi bojovat proti Petrovi s Jardou. Karel nezačal nijak zvlášť dobře, přesto soupeři pěkně naložil (153-123). Druhá dráha byla malinko lepší, když v plných nahrál o jednu více (101), než v předešlých. Přidal i jakš takš solidní dorážku a bylo z toho alespoň 162 😀 . Konečně, vzrušení přinesla dráha třetí, kde Karel zahrál pěkné plné, i tak na soupeře nestačil (83-92). Když přidal velice kvalitní dorážku 45, podařilo se mu Petra přehrát o kolík. Uf, to byl ale záhul 😎 . Poslední plán byl zase takový obyčejný, na který jsme tak nějak zvyklí. Ucházející plné (106) a normální dorážka (54). Tímto výkonem přehrál houstujícího hráče o 107 kuželek. Venca nezačal v souboji s Jardou zrovna nejlépe. Plné 90, soupeř 82. Dorážka se našemu napůl zdravému soukmenovci nevyvedla, ale udržel kuželky a dráhu bere pro sebe. Další třicítka byla o něčem jiném. Venda pěkné plné a solidní dorážka, což znamená další dílčí bodík. Soupeř sice zahrál druhou dráhu také lépe, ale nestačilo mu to. Třetí plán se oběma moc nevedou plné, vyhrál je Venca (87-78), když přidal svou nejlepší dorážku, opět bere bodík pro sebe a pro tým ten hlavní. Poslední dějství už byla více méně formalita. Oba hráči se rozešli smírně (127-127).

Další důležité vítězství v domácím prostředí po solidním týmovém výkonu (jen kdyby Karel trošku přidal 😛 ). Také jsme se dozvěděli, že náš bývalý hráč Láďa Urban porazil v Interlize v týmu Rokycan ve Veľkém Šariši 659 kuželek, což je jeho osobní rekord – GRATULUJEME.

 

4.kolo Slovan A - SKK Jičín
4.kolo Slovan A – SKK Jičín

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *