5. kolo, pátá výhra, Slovan B v derby přehrál Slavii K. Vary

Předem mého dopisu bych se chtěl omluvit, že článek píši až nyní. Bez výmluv, prostě není čas a když už je, není chuť. Proto ještě jednou sorry. Náš tým, nesoucí označení B svádí tuhé boje v KvKP, kde se mu v rozjetém ročníku daří. Ani v 5. kole nepoznali hráčky a hráči hořkost porážky a mohou se proto slunit na 1. místě tabulky.

Radost jim nepřekazil ani tým Slavia Karlovy Vary. V tomto derby byli jasně lepší naši borci, ale nutno podotknout, že hlavně na kuželky. Pokud by oba dotahováci svá utkání prohráli, byla by remíza. Naštěstí se tak nestalo a další výhra byla na světě.

Štěpán se Štefanem na straně domácí Slavie, na straně Slovanu Marcel, který je na roztrhání a Dáda, je taky na roztrhání 😉 . Těžce se něco píše k tomu, když je duel vesměs jednostranný. Marcel se od úvodních hodů dostával do trháku a neustále svůj náskok navyšoval. V polovině duelu byl v plusu 20 kuželek. Následné plné získal dalších 37 klacků (124-161). V pěkné hře pokračoval i v dorážce a náskok pořád narůstal. Konečná byla plus 87 kuželek. Dáda to měla malinko těžší, ale pouze v prvních plných, které sice s přehledem bere (140-151), ale v průběhu to až tak lehké nebylo. První dráha výhra o balík. Druhou padesátku nepatrně zvolnila naše hráčka v dorážce, mohl tak být náskok o něco větší. Celkem plus 95.

První dvojka získala 182 kolíků. Druhá dvojička ve složení Míša s Johanem kouleli proti Radkovi s Vláďou. Míše první padesátka vyšla dobře a vykoulela si náskok 24 kuželek, který získala zásluhou lepší dorážky. Další dráha vycházela lépe od začátku Radkovi. Plné plus 10, dorážka velmi slušná, Míše se bohužel vůbec nevedla a domácí hráč pomalu a jistě přebíral otěže duelu, až je přebral úplně o 9 kolků. Johan se letos trápí. Toto utkání toho bylo důkazem. Vláďa dokázala zaváhání našeho hráče plně využít už v první půli kdy si nahrabal 28 klacíků. Johan se poté mírně zlepšil, na rozjetého Fouse to přesto bylo málo. Slávista bere body, stejně, jako jeho kolega.

Na kuželky je béčko stále hodně v plusu, body jsou nerozhodně. Domácí borci stále hráli o bod, který nebyl daleko. Fanda se Zdeňkou měli za úkol získat minimálně jednu výhru. To se sice podařilo, ale až na poslední hod. Fanda nezačal nijak oslnivě, ale pomalu se rozjížděl. V dorážce byla jeho hra mnohem lepší a Ondrovo nahrané kuželky stáhl a nahrál 6 do plusu. Druhá padesátka byla z Fandovo strany v plných lepší té první, přesto na domácího borce nestačil. V dorážce to byl opravdový souboj na meče. Náš hráč šel posledním hodem do plných a na plichtu se soupeřem potřeboval srazit 3 kuželky, porazil jich 6 a výhra byla tu. Zdenička natrefila na nejlepšího hráče domácích, nejen v tomto utkání, přesto se ho statečně držela a plné bere pro sebe. V dorážce se přestalo dařit, Martin toho využil a nahrál 13 kolíků. Druhé plné byl slávistický hráč lepší o celou patnáctku. Dorážka už byla slabší, Zdeňka stáhla pět kuželek. Martin připsal body na svou stranu, ale v konečném součtu bere výhru náš super tým.

Paráda, béčko neprohrálo ani páté utkání a v tabulce KvKP okupuje 1. místo. Tuto sobotu přivítá na domácích drahách tým SKK K. Vary B, což znamená další derby, jako řemen.

5. kolo Slovan B-Slavia KV
5. kolo Slovan B-Slavia KV

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *