Poslední hody hráčů Sadské rozhodly o jejich výhře

Nadpis je malinko nadnesený, protože je jasné, že výhra, prohra či remíza vzniká v průběhu celého utkání, ale zde vesměs opravdu rozhodly poslední hody domácích hráčů. Začnu od prvopočátku. Po domluvě obou vedoucích a týmů, se dohodlo odložení střetnutí 3. kola mezi námi a Sadskou o jeden týden. Pouze s malým rozdílem, že se utkání uskutečnilo v neděli 7. 10. 2018.

Tím pádem jsme se na vandr vydali v sobotu v odpoledních hodinách. Jako obvykle byl sraz u Alfa Samce, tedy v Alfa bodě u Alfa Samce, ne sakra, v Alfa bodě u šéfa, to zní taky blbě, jednoduše tam, co vždy.  🙄 Bylo nás tam pět, zajeli jsme pro šestého a pak pro sedmého a pak už rovnou do Kolína.

Po cestě, jako obvykle, byla přestávka na večeři v restauraci u Švejka (U Brázdů). Po napapání a napití, foto se válí někde v článku, jal se náš tým pokračovat v cestě do místa určení. To zní, jak kdybychom jeli poštou.  😎

Večeře
Večeře

Proč do Kolína? V Kolíně byl totiž náš bivak v pěkném pensionu pro pány, to taky asi není správně, takže i pro dámy, no, to jsem si moc nepomohl.  😀 Po ubytování jsme šli objevovat krásy Kolína. Mapu měl v rukou VilTomoš, a protože je to zkušený cestovatel, věřili jsme mu. Po 10 minutách zjistil, že mapu drží obráceně, nic se neděje, jen 5 kilometrů procházka. Zeptali jsme se kolemjdoucích na nějakou restauraci a když nás někam poslali, zjistilo se, že je už zavřeno či se zavírat bude. Po dalších několika otočkách, přesmyčkách a klopýtnutí a samozřejmě ptaní se na cestu, dorazil náš tým do knajpy, kde hrála živá hudba.

Kolín
Kolín

Paní, slečna, dáma či madam pro nás našla stůl, který je každý den rezervován pro LENINOVCE, tak jsme doufali, že Lenin a jeho nohsledi nedorazí. Slečna číšnice byla pěkně od rány a hned nás obsluhovala. Také nás překvapila, když jen tak od stolu trefila Funovo další přezdívku, my se museli jen smát.  🙂 Jen podotknu, že knajpa byla vcelku plná. Na parketě se motaly nějaké dámy, notně posilněné nápoji od mistra alkohola, takže rytmus byl takový všelijaký, ale my se bavili. Jak o slečnách na parketu, tak o všem možném jiném.

Abychom to s prodloužením večerky moc nepřeháněli, vcelku zavčasu jsme šli zpět na hotel a zalehli k nerušenému spánku. Ráno jsme já s Láďou slyšel nějaké divné zvuky nad našimi hlavami a mysleli si bůhví co. Jaké bylo naše překvapení, když bylo odhaleno, že se jedná o „jídelnu“, kde probíhala snídaně. Napapáno a šup do Přelouče k utkání se Sadskou.

Pája provedl jednu změnu, kterou jistě poznáte později. VilTomoš s Jardou byli napsáni jako první za náš tým, Honza s Petrem za domácí. Tomáš si po předchozích ne moc povedených zápasech chtěl zpravit chuť a náležitě se mu to podařilo, hlavně dorážka je parádní. První dvě dráhy zahrál domácí hráč v plných suprově a náš borec vždy tahal ten chlupatější konec, jenže dorážka byl pravý opak. Tom ji hrál opravdu dobře a vždy náskok domácího z plných stáhl a nahrabal klacky do plusu. Na třetí dráze dominoval také v plných, dorážkou jen potvrdil další bodíček z drah. Poslední plné se hráči přetahovali, jak děti o hračku na pískovišti. Náš borec přetahovanou vyhrál o kolík a v dorážce přidal dalších 10 klacků. Nechal tak zapomenou na nepříliš povedené předchozí duely. Jarda nezačal špatně, domácí přesto bral plné o klacíček, jež ve větru někde spadl. V dorážce byl host lepší a bodík na jeho stranu. Další dva plány se nesly v duchu boje, klacek můj, klacek tvůj, bohužel pro nás, vyhrál tento boj o dva, respektive o 4 kolíky domácí hráč. Poslední třicítku předváděli oba hráči pěknou hru. Opět byl na tom domácí o něco lépe v plných, Dorážku Fun stahoval, jak se dalo, ani Petr ji nehrál špatně. Celkem domácí borec bere po pěkném souboji bod.

Venca K. s Láďou obstarali střed za naše barvy, za domácí Aleš a Tonda. Venca se v dosavadním průběhu ročníku trochu trápí s výkony. Stejně tomu bylo bohužel i tentokrát.  Venca od úvodních hodů domácímu hráči nestíhal a ten postupně navyšoval náskok. První plné přinesly rozdíl 12 kuželek a dorážka další tři. Druhé plné byly horší prvních, v dorážce Venca hodně zabral a začala se dařit také ulice. Domácí byl však proti tomu, aby náš hráč z náskoku stáhl, byť jediné dřevo. Další plné přinesly zlepšení, přesto na Aleše málo. Dorážka se nevedla a bodík putuje na domácí stranu. Poslední dějství přineslo v plných stejnou podívanou, jako předchozí. Dorážka sice vyzněla lépe pro Vencu, ano to nestačilo na zisk bodíčku za dráhu. Venco neboj, přijdou mnohem lepší časy, taky na ně čekám. 😀 Láďa s námi na takovou výpravu razil poprvé a doufám, že se mu to líbilo. Na drahách to krom jedné dráhy bylo a jedné dorážky bylo pěkné. Nebýt těchto dvou malých nedostatků, 600 tam bylo, jak vyšitých. Plné se našemu hráči v úvodu nevedly a Tonda získal 8 kuželkový náskok, ten Láďa v dorážce stáhl a nahrál dvě do plusu. Nyní je zde plán, který nevyšel. Plné nic moc, domácí +2, dorážka nic moc, ale lepší domácího a vše staženo a nahrány tři klacky. Třetí dráha zlepšení v plných i v dorážce a bodík doma. V posledním dějství parádní plné, domácí hráč zahrál lépe dorážku, ale i plné (102-104). Bodík za dráhu domácím. Celkem Láďa bod pro nás.

Když nastupovala poslední dvojka Karel a Kužel bylo v plusu 8 kolků. Domácí duo Venca s Tomášem. Úkol byl tedy jasný, Karel vyhrát o hodně, já prohrát o míň než o hodně. Tento úkol se podařilo naplnit z pouhé poloviny a kdo myslíte, že svou polovinu splnil? Jasně, že JÁ, prohrál jsem o méně než hodně, bohužel Karel taktéž vyhrál pouze o méně než hodně. Sakra, dnes se v tom pěkně zamotávám. První dráha z pohledu Karla paráda a do plusu krásných 18 kuželek. Jen dorážka mohla být malinko lepšejší. Následující dráha byla lepší té předcházející. Hlavně v dorážce, přesto mínus tři. Třetí třicítka parádní plné, velmi dobrá dorážka a domácí Venca na lopatkách o 5 kolíků, ale po pěkném boji (150-155). Rozhodnutí mělo padnout až na dráze poslední. Karel bere plné (92-102), dorážku má o něco slabší, hlavně z důvodu tří hodovek domácího hráče na poslední tři hody. Mě v tomto utkání totálně zradila hra do plných, ve které získal domácí borec značný náskok. Už první dráha, kde si nahrabal 6 a v dorážce dalších 20, dala znát, jak se bude s největší pravděpodobností tento duel odehrávat. Na druhé dráze jsem se zlepšil v dorážce, kterou jsem měl shodnou s domácím, ale z plných mi chyběly dva klacky. Další bodíček pro sadskou. Třetí třicítka přinesla z mé strany nejhorší hru do plných, oproti tomu Tomáš paráda (102-78), v dorážce jsem se sice značně zlepšil oproti předchozím, přesto dráha pro domácí. Posledních třicet hodů a zase špatné plné, v dorážce jsem stáhl jediný klacek a proto porážka. Domácí Tomáš Bek bral bod.

Teď k těm posledním hodům, jak je uvedeno v nadpisu. My s Karlem jsme měli dohráno a domácí hráči měli každý poslední hod do plných. Na ukazateli skóre bylo napsáno 3384-3384. Domácí Tomáš hodil 7 a domácí Venca 9. To jsou ty poslední hody a celkový rozdíl.

V tomto utkání jsme přesto podali kvalitní výkon a domácí měli co dělat, aby uhájili svou pevnost. V následujícím střetnutí přivítáme na domácích drahách tým Bohušovic. Přijďte nás povzbudit v boji o body.

Sadská-Slovan 3.kolo 18-19
Sadská-Slovan 3.kolo 18-19

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *