Důležitá domácí výhra s Třebíčí

Tabulka 1. KLM je stále vcelku vyrovnaná, co se od 3. místa do 11. místa týče. Zde je rozdíl “pouhých” 6 bodů. Na špici se bodově srovnaly (22) Hořice, které jsou nyní druhé a Zábřeh, který je přeskočil a dostal se do čela tabulky. Takže zbývajících 8 kol ještě bude vskutku zajímavých.

Ale pojďme k utkání Slovanu a Třebíče. Úvodní čtveřice ve složení Radek a Tom za domácí, hosty reprezentovali Jan s Mojmírem. Radek začal svižně a do plných nahrál nad soupeřem 22 klacků. Dorážka však nebyla oproti Honzovi moc dobrá. ten stáhl 16 kuželek. První dráha pro domácí. Poté však hostující hráč začal přebírat otěže duelu do svých rukou, hlavně v dorážce, kterou měl celkově nejlepší ze všech. Druhé plné opět pro Radka, dorážka pro Honzu. Vážně škoda, že se našemu borci hra do dorážky nedařila o trochu lépe. Druhá polovina byla skoro stejná, jako první. Radek bojoval, ale na Honzu to tentokrát nestačilo. Tomáš začal úplně stejně, jako Ráďa. První třicítku měli kluci totožnou a díky jediné kuželce, o kterou byl Tom lepší, bere první dílčí bodík. Druhou dráhu vyhrál díky pěkné dorážce a tím nahrál dalších 12 kuželek. Třetí třicítka byla zase o něco lepší. Zde připsal po pěkné hře do plných i dorážky do plusu 22 klacků. Poslední dějství se Tomovi vskutku nepovedlo. Asi vidina píva, nebo co? Do plných ještě uhrál výhru o dva klacky, ale dorážka byla opravdu slabá. Na takovou nejsme u Tomáše vůbec zvyklí a myslím si, že on sám byl tak nějak omámen, co to zahrál. Mojmír zde stáhl z náskoku 9 kuželek. Začátek docela zajímavý a vyrovnaný. Stav 1:1 +8 kuželek.

Střed utvořila dvojice Lukáš, který mě nahradil (zdravotní problémy) a musím napsat, že nahrazení bylo velmi dobré. Druhým byl Peťan, Třebíč nasadila Roberta s Vencou. Luky začal nebojácně a nebýt horší dorážky doprovozenou třemi újezdy, mohl dráhu brát pro sebe. Na dráze druhé byl mezi soupeři větší rozdíl, hlavně do plných. Zde Robert získal 12 kuželek a v dorážce přidal dvě. Druhá polovina byla vskutku velmi vyrovnaná. Luky prohrál každou z drah o pouhou kuželku. V této části soupeři mezi sebou pěkně bojovali a přetahovali se o každý kolík. Peťan začal, jak z říše snů, ale z těch o noční můře. První třicítka prohra o bůra, když porazil 121 kuželek. Následně se náš borec proti Vencovi značně zlepšil. Druhou dráhu zahrál 154 a náskok hostujícího hráče celý stáhl. Ve druhé části se Venci přestalo dařit a Peťan toho dokázal zkušeně využít. Třetí třicítku získal pro sebe o 11 klacků a poslední, kde získal rozhodující třetí bodík dokonce o 31 kuželek. Stav stále zajímavý a vcelku vyrovnaný 2:2 +27 kuželek.

Stále bylo o co hrát. Každý z týmů mohl vyhrát nebo prohrát. K rozlousknutí se postavili dvojice Venca se Zdendou na naší straně, Jakub s Mírou na hostující. Venca, jako většinou, začal výhrou na první dráze o 12 kuželek. Ale do plných nehrál vůbec dobře a prohrál je o 6 kolíků. Dorážka mu vyšla na jedničku a vše stáhl a k tomu nahrál výše uvedených 12 kuželek. Následně se Jakubovy hra přestala úplně dařit. Venca na druhé dráze zahrál suprově plné (112), ale dorážku úplně zazdil (35). Přesto dráhu jasně vyhrál a získal druhý bodík. Následujících třicet hodů bylo rovněž plně v režii naše borce, který přidal již třetí bodíček a dalších 25 kuželek. Na dráze poslední vše dokonal ziskem posledního bodíku, čímž připsal na stranu Slovanu hlavní bod. Jak na tom byl Zdenda, První dvě dráhy bere pro sebe po pěkných plných, ale v dorážce pár rezerv bylo. Přesto Míra nenašel žádný recept, jak Zdeňka překonat. Na třetí třicítce se hra otočila. Míra hrál velmi dobře plné (101) zatím co náš hráč (85). V dorážce však Zdeněk dokázal stáhnout 10 kuželek, když hostujícímu hráči vůbec nešla. Míra dráhu bere pro sebe o 9 kuželek. Poslední dráha byl pěkný boj. V plných měl opět navrch hostující hráč a vyhrál je o 9. No ještě to mohlo být zajímavé. Zdenda však v dorážce zabral a stáhl 8 klacků, což v důsledku znamenalo prohru o pouhou kuželku. Při rovnosti bodů na dráhy dokázal náš hráč nahrát více a tím si připsat hlavní bod. Stav 6:2 +141 kuželek.

Utkání bylo po odehrání prvních dvou dvojic na každé straně stále otevřené. Naši dotahováci zvládli závěr mnohem lépe a tím zajistili velmi důležité domácí body.

zápis, zpravodaj, YouTube

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *