Velký obrat za dva body

V druhém jarním kole, celkově v kole 13, nás los poslal opět na venkovní kuželnu, tentokrát do Jičína, kde nečekal Rumcajs s Mankou a Cipískem, ale dobrá parta tamních hráčů. Ti nás dost potrápili, ale i tentokrát nás z bryndy vytáhlo duo dotahováků.

Pojďme na to od začátku

V Jičíně byl start utkání stanoven na 14:00 hodin. My se k odjezdu dostavili na půl 10. Sraz se konal opět u šéfa na parkáči. Nezbytné a kamarádské poplácaní rukou, malá popíchnutí (bez dvojsmyslu), což si mezi sebou činíme dost často a hupky dupky do Bobíka, který byl celý netrpělivý, aby nás mohl dovést do místa určení. Počasí nám docela přálo a cesta ubíhala velmi dobře a v klidu. Ve voze probíhaly debaty na různá témata a každý přispěl do debat více či méně. Důležité bylo, že byla velmi dobrá nálada, jako u nás většinou bývá.

Byly provedeny dvě zastávky s kávou, toaletou a cigárem. Do Jičína přijela naše skupina kolem 13:00 hodin, což znamenalo dost času na další kávu, pokec a na strategii. Tím se dostávám k sestavám, které byly sepsány a odevzdány paní rozhodčí.

A jde se koulet

Láďa začal od podlahy a domácího Pavla v prvních plných poráží o 4 kuželky (97-101). Přišla dorážka a našemu borci se přestalo dařit, čehož domácí využil a získal dráhu o dva klacky. V dalším průběhu se Láďovi plné nevedly, ale vše vynahrazoval v dorážce, ve které dominoval. Ta Láďovi velkou měrou pomohla k zisku dvou dílčích bodů a když přidal i vyšší celkový výkon, bere hlavní a v dalším průběhu hodně důležitý bod. Láďovi se sice herně moc nedaří, ale prozatím nepoznal hořkost porážky, což je pro náš tým velmi důležité a myslím, že i pro samotného hráče. Zdeněk v tomto utkání natrefil na nejlepšího domácího hráče Jirku. Náš hráč se snažil a podal velmi dobrý výkon, který podtrhl pěknou dorážkou, kterou měl lepší domácího hráče, také se hodně polepšil v újezdech, za což ho musím pochválit 😉 . V plných se s Jirkou měřil na první a poslední dráze, kterou dokázal také vyhrát, když přidal velmi dobrou dorážku, bylo z toho parádních 162. Po pěkném souboji (581-572) nakonec domácí hráč bere hlavní bod. Stav 1:1 +9.

Prostředek to neustál.

Ano, je to pravda. Tentokrát se nám ve středu pole nepodařilo získat ani bodík. To mohlo mít neblahé následky na koci střetnutí. Začátek měl Venca proti Fandovi dobrý a výhra na dráze o 12 byla více než slibná. Bohužel na druhé dráze přišla prohra o 15, což znamenalo ztrátu náskoku a bod pro Fandu. Ani následné dvě dráhy se nevedly dle představ. Poslední plán  dokázal Venca získat a stáhnout 7 kuželek, na výhru to nestačilo. Mně se s Pepou vedlo dost natěsno. První dráhu beru po boji o dva klacky, abych na další třicítku tři kolky prohrál. Nervy drásající souboj na dráze číslo tři zvládl i díky mému újezdu do plných (vyklouzla mi koule) Pepa o 5 klacků. Přesto bylo stále o co hrát. Jenže domácímu borci vyšla poslední dráha hodně dobře, mně průměrně a tak jsem dostal celkem 34 kolíků do trika. Stav nebyl moc dobrý 3:1 -58.

Terminátoři to dokonale otočili

V jednom ze zpravodajů byli Tomáš s Vencou označeni za Terminátory a mně se toto přirovnání vcelku líbí, proto je použito i zde. Stav nebyl pro nás moc dobrý. Když se však podíváte na zápis, už na první dráze dokázal Tomáš stáhnout celý náskok a ještě přidat. V této fázi se domácímu Agatonovi vůbec nevedlo, toho dokázal náš borec dokonale využít. Do druhé třicítky nastoupil za Agatona Luboš. Ani jemu se nepodařilo Tomášovo nástup a náskok zastavit. Zde nahrál host 41 kolíků. Ve stejném duchu, možná ještě horším pro domácí se vedla třetí část hry. Zde byl rozdíl více jak 50 kuželek. Až na poslední třicítku se domácímu podařilo zahrát o dost lépe předchozích drah, přesto na bodíček nedosáhl. Tomášovi se povedl husarský kousek, když po parádní jízdě porazil 641 kuželek a nahrál úctyhodných 167 klacků. Nutno podotknout, že domácí hráči nezahráli dobře a tím práci našemu borci dost usnadnili. Venca, stejně jako Tom se do svého soupeře Jardy zakousl a nepovolil mu zisk ani jednoho dílčího bodíku. Na každé dráze získával kuželky do plusu a my v zaplněných ochozech Jičínské kuželny vrněli blahem. Také jsme své kolegy notně povzbuzovali a hnali je kupředu, vstříc světlým zítřkům 😀 . Zde musím Vencu pochválit za jednu věc a tou je, že byl nejlepší do plných když nahrál rovných 400. Hned na druhou stranu mám velkou výtku a určitě se mnou bude zbytek týmu souhlasit, “SAKRA VENCO, KDYŽ MÁŠ 400 DO PLNÝCH, CELKOVĚ BY TAM MĚLA BÝT MINIMÁLNĚ ŠESTISTOVKA!” .

Na závěr uvedu, že tři z domácích hráčů slavili narozeniny a na náš stůl naservírovali dobroty, kterými jsme nepohrdli. My na oplátku naservírovali rundu nějakého červeného pití. Všichni jsme si přiťukli a popřáli si pevné zdraví 😀 . Také musím vyzdvihnou týmového ducha našeho týmu. I když to vypadá špatně, nevzdáváme se, ale bojujeme až do konce. Děkuji týme!!!

Zápis, Zpravodaj

2 Comments

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *