Po kontumaci, přišla výhra

V minulém kole prohrál náš B tým kontumačně. Důvodem kontumace bylo nedostavení se k utkání do Holýšova. A důvodem nedostavení se k utkání bylo pracovní vytížení pěti hráčů sestavy. I přes kontumaci se béčko udrželo na 2. místě tabulky. V tomto 10. kole bylo nutné, pro stálé držení druhé příčky, vyhrát domácí střetnutí s Havlovicemi. To se vskutku podařilo na výbornou, ale úplně lehké to nebylo.

Výsledek 13:3 vypadá úplně pohodově, ale úplně pohodové vítězství to nebylo. Slovan musel vynaložit dost úsilí k zisku potřebných bodů z domácího prostředí.

Hned se na to vrhneme. Radek s Johanem získali celkově tři body. Prvně jmenovaný po boji s Ivanou, dokázal získat potřebné body hlavně díky plným, které měl o 17 kuželek lepší. V dorážce sice prohrál o 5, celkově však náskok z plných stačil. Musím také zmínit, že náš hráč měl pěkně vyrovnané padesátky, když rozdíl byl pouhé tři kuželky. Johan začal dobře a v první polovině si připsal na konto 11 klacků do plusu. Bohužel druhá část mu úplně nevyšla a Petr dokázal tento duel dovést do remízy.

Prostředek tvořen mladíkem Lukášem a no, nebudu psát staříkem, ale spíše zkušeným matadorem Marcelem 😀  se utkal s  Pepou a Tomášem. Luky s Peppou soupeřili, kdo bude mít lepší plné, vyhrál náš hráč o 4 klacky. V dorážce souboj pokračoval a bylo to docela napínavé. Přesto je slovaňák vyhrál o 10 a vytvořil si dobrý základ do dalších bojů. Na druhé padesátce dokázal hostující borec v plných stáhnout 11 kuželek a o zábavu bylo postaráno. Kdo teď dotáhne dorážku k vítězství, když byl rozdíl pouhé 3 kuželky? Luky zamakal v dorážce svého soupeře přehrál tak, že stáhl prohrané klacky a k nim přidal dalších 12 kolků. Super. Marcel začal jako z partesu, ale soupeř byl na tom úplně stejně. Čekalo se, jak dopadne dorážka. Tu měl o tři kuželky lepší Tomáš. Druhá část nezačala, jako ta první a oba hráči se docela trápili. Bohužel, domácí o něco víc. Havlovický borec bere tím pádem body pro svůj tým. Stav po dvou dvojicích 5:3 +18.

Utkání stále nebylo rozhodnuto a vyhrát mohl kterýkoli tým. Dotahovácké duo ve složení Tomáš a Petr mělo jasný úkol, vyhrát. To samé ovšem platilo u dotahováků hostí Míry a Pavla. Tom se s Mírou v plných docela přetahovali a každou kuželku. V dorážce, alespoň z počátku to bylo podobné. Zhruba od poloviny dorážky začal náš hráč získávat mírnou převahu, kterou dotáhl k převaze velké a získal dostačující náskok, který notně napomohl k zisku bodů. Druhá padesátka se Tomovi totiž moc nevedla. Horko těžko se dostával do uličky. Do plných dokázal host stáhnout 10 kuželek. Dorážku měli oba hráči shodnou a tak body zůstaly doma. Peťa měl souboj s Pavlem o něco těžší. V první polovině se mu moc nevedlo hlavně v dorážce, kterou prohrál o dvě kuželky. Díky lepším plným si však vytvořil náskok do druhé části 10 kuželek. Poté se hostující hráč vzchopil a Petra do plných porazil o 5. Takže staženo 5 kuželek. Poté následoval super boj. Oba hráči vcelku dobře otvírali, ale dorážení nebylo úplně nejlepší. Ke konci náš borec dokázal lépe otvírat, ale hlavně zavírat a tím dotáhl utkání do vítězného konce a připsal domácímu týmu další body. Dotahováci dokázali vyhrát oba své duely a získat důležité body.

Béčko získalo po předešlé kontumaci dva body, které jej udrželi na 2. místě divizní tabulky. Nejlepším hráčem se stal výkonem 451 kuželek Lukáš Holý.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *