Cenná výhra na půdě Loučovic a posun na 4. místo

V minulém článku jsem psal, že se nám nedaří vyhrát venku. To už neplatí. V 7. kole zavítal náš tým do Českého Krumlova, kde mají azyl hráči Vltavanu Loučovice. Jak spousta hráčů a týmů ví, kuželna v Krumlově nepatří zrovna mezi padavé a tím pádem není ani oblíbená. Domácí z toho dokáží značně těžit.

Nám se podařil vcelku husarský kousek a odvážíme si z „Loučovic“ body. K bodům napomohl také fakt, že jsme si uvědomili, že už máme větší vozidlo, do kterého se body v pohodě vejdou. Vedoucí, kapitán a trenér a v neposlední řadě řidič nového Bobíka nám sdělil, že je dost veliké i na další venkovní body. Uvidíme, jak se nám bude dařit, ale je jasné, že si nechceme našeho šéfa a samozřejmě i sponzora, rozhněvat.

Sraz, jako obvykle u šéfa na parkovišti, tentokrát stanoven na 9:15. Sešlo se nás 6, sedmého nabral řidič cestou a osmého až v Nepomuku. Tudíž malé občerstvení s ranní kávičkou a bagetami proběhla až tam na benzínce. Cesta nám ubíhala vcelku dobře, i přesto, že nebylo úplně super počasí. Občas jsme narazili na nějakého vola za volantem jiného vozu, či na srnky, které se hromadně seběhli na polích. Také jsme zjistili, že jeden kohout si hrál na Orla, bohužel se mu to nevyplatilo a skončil snad v polévce či co 😆 .

Na místě po zaparkování nás nějaký místní pracovník nějaké firmy požádal, zdali by mohl řidič s vozem zaparkovat jinde, že tam budou pracovat. Luňák přeparkoval a už se mohla objednávat další káva k občerstvení. Poté byly napsány sestavy a šlo se na věc. Předem nás domácí informovali, že rozhodčí nebude a že si to odpískáme sami. Souhlas dán a už se šlo opravdu na věc.

Tomáš s Jardou rozjeli boj proti Jardovi Suchánkovi, kterého střídal Radek Šlouf, druhým domácím borcem do tria byl Robert Weis. Tomáš se rozjížděl pomalu a první dráhu prohrál o pět klacků, když plné byly shodné, ale v dorážce nahrál domácí více. Pak to přišlo. Tom zabral a už plné bere o 19, v dorážce přidává dalších 18, což znamená, že hodně zlepšenou hrou nahrabal dost kuželek. U Domácích došlo ke střídání. Radek začal velmi dobře a z náskoku ukrojil v plných 9 kolků. Náš borec zahrál lépe dorážku, přesto 3 kuželky chyběly. Poslední dráha měla rozhodnout. I když VilTomoš vedl na kuželky, pokud by dráhu prohrál, bylo to ztraceno. Sice se mu moc nevedlo, dokázal v plných nabrat 11 kuželek k náskoku, když dorážka byla shodná, může se Tom, ale také my radovat z bodu. Fun nezačal zrovna nejlépe, plné prohrál o 7 kuželek. Chuť si napravil v dorážce, kde přehrál domácího hráče o 11 kolíků, takže tři v plusu a dráha. Poté přišel ze strany našeho borce koncert. Plné dobré (78-94) dorážka super (42-59). další dráha a kuželky pro nás. Třetí třicítku přišel útlum, jako hrom a domácí stáhl 23 kuželek z Jardova náskoku. Poslední plán Jarda zabojoval, v plných, které bere pro sebe sice s Radkem soupeřil o každý klacek, dorážku měl lepší o 8 klacků. Dráha i hlavní bod na naší straně.

Slovan A v Č. Krumlově
Slovan A v Č. Krumlově

Prostředek ve složení Venca a já (Kužel), měl k dobru 67 klacků a dva body. Venca soupeřil s Martinem Jirkalem, kterého v 70 hodě střídal Miroslav Šuba. Venca měl úvod velmi pěkný, držel se jedné ulice a ta mu docela dávala. Plné bere o 11. Dorážka byla také pěkná, jen se nedařilo trefovat figury, přesto dráha a kuželky pro našeho borce. V druhé části se nedařilo ani jednomu z hráčů. Venca předvedl o dvě kuželky lepší plné, které rozhodly o další dráze pro nás. Domácí hráč pokračuje v ne moc dobré hře. Po 70 hodech byl střídán výše uvedeným Mírou. Ani jemu se nevedlo a Venda bere dráhu pro sebe o 4 klacky. Poslední koulení už nemohlo nic změnit na faktu, že Venca má bod, ale pořád se hrálo o kuželky. Venca se drží ulice, ta ho krade, kde může, přesto má lepší plné o tři. Dorážka byla ve stejném duchu, jako plné, sice ulice, ale zlodějna, když se nevedly ani figury, byla dorážka 43, přesto dráha doma. Venca vyhrál 4:0. Já jsem se střetl s nejlepším hráčem utkání (musím si udělat hned na úvod nějaké alibi, když jsem prohrál 😀 ). Ve čtvrtek jsem trochu změnil postavení, takže se to musím naučit (další alibi 😉 ), faktem je, že jsem takto dříve hrával. No dost k alibi, jdeme na to, jak jsem prohrál a opět nepomohl týmu bodem k výhře. Začátek byl vcelku dobrý a v plných 5 do plusu. Dorážka potvrzuje mou dominanci  😎 😀 na této dráze a beru ji pro sebe, plus 12 klacků. Druhý plán je ještě lepší, plné paráda, ovšem domácí hráč větší paráda (102-100), dorážka není vůbec špatná, s domácím borcem ji máme shodnou. Takže platí ty dva klacky z plných. Další plné mi ještě jakž takž držely nohy, pak už to bylo jen horší, přesto jsem se snažil držet soupeře, abych neprohrál ranec. To se vcelku podařilo. Poslední dráha byla nejhorší. Domácí získal další kuželky a bere bod pro domácí.

Po čtyřech hráčích máme pěkně nakročeno k výhře, přesto mají domácí, ale samozřejmě i my o co hrát. Karel s Láďou, kterého kvůli zranění zad střídal Martin, nastoupili proti Pepovi s Janem. Karel začal velmi špatně a domácí hráč bere plné pro sebe o 7 kolíků, v dorážce náš hráč zabral a stáhl pět klacků, škoda, jen kousek a byla by dráha. Druhý díl byl lepší, plné plus 10, dorážka shoda. Tím se Venca, pardon Karel, dostal do plusu. Třetí dráhu hraje Venca lépe od začátku a bere ji o devítku, v dorážce přidal dalších 12. Následující dráha byla v plných hodně vyrovnaná, Karel měl o dva kolky více, jenže dorážka nešla, ani otvírka, ani figury. Domácí stáhl 7 kuželek, to ale nestačilo a Venca získal bod a kuželky. Láďa s Honzou nezačali vůbec dobře. Ani jeden z hráčů nedokázal pořádně trefovat uličku a bojovali hlavně sami s sebou (70-71). Dorážková nebyla o nic lepší, náš hráč uhrál o další 4 kuželky více a bere dráhu. Následující třicítka byla lepší. Domácí hráč zahrál celou dráhu parádně (103+60). Láďa se sice snažil, na Honzu to na této dráze nebylo. Třetí dráha byla z pohledu plných mnohem lepší z naší strany, dorážka opět nešla. Už před utkáním Láďa oznámil, že ho pobolívají záda (ve čtvrtek kvůli nim pro jistotu nedohrál trénink), přesto se rozhodl, že nastoupí a pokusí se týmu pomoci. Na poslední část jej Luňák bez řečí stáhl a nastoupil Martin. Ten v plných, kdy se vlastně rozehrával, ztratil dva klacky, v dorážce jeden nahrál. Chybělo malinko a kluci by nad domácím zvítězili, přesto, že by nahráli méně kuželek. I tak bere první venkovní body.

Vyrovnaný týmový výkon dopomohl k zisku dvou bodů. Domácí měli dva hráče pod 500, my pouze jednoho. Na kuželně v Krumlově se jen tak body získávat nebudou, jedná se o těžkou kuželnu. Výhra a zisk dvou bodů nás posunul v tabulce na 4. místo.

7. kolo Loučovice-Slovan A
7. kolo Loučovice-Slovan A

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *