Naprostá převaha našich fans, napomohla k výhře

K 20. kolu 2. KLMA jelo naše družstvo do dalekého Vrchlabí. Na zhruba 260 km dlouhou trasu vyjel náš šéf, u kterého byl spich, v 9:00 SEČ. Po cestě naložení posledního člena osádky a pokračovalo se. V Bobíku s námi cestovalo i tvrdé jádro našich fans, které vytvořilo suprovou atmosféru na kuželně. Rovněž byla znát NAPROSTÁ PŘEVAHA NAŠICH FANS V HLEDIŠTI. To napomohlo k vybojované výhře na vcelku těžké kuželně.

Cesta ubíhala dobře i přesto, že po celou trasu pršelo. Nálada ve voze suprová. O čem jsme se bavili a co nás hodně pobavilo, o tom se radši zmiňovat nebudu 😀 . Ve stejném duchu se naše tlupa bavila i cestou zpět :mrgreen: . Několik málo zastávek na drobné občerstvení, které je nutností a už jsme se nacházeli v místě konání utkání. Před námi zde hrála družstva Rokytnice a Tehovce. Týmy se rozešly smírně 4:4.

Poté už nastal náš čas. Těsně před nástupem byla vytvořena autentická fotografie naprosté převahy našich FANS v ochozech domácí kuželny. Foto se nachází někde okolo. Po nástupu se šlo na věc.

Převaha v hledišti více než jasná
Převaha v hledišti více než jasná

Sestava byla vesměs beze změn. Kdo nastoupil, hrál na svém postu. Jaroušek Pávů soupeřil s Lukášem, Tomášek Pavlíků s Ondrou. Jarda se po nepříliš povedené dráze ujal vedení. Napomohla k tomu dorážka, kde zahrál o 8 klacků více. Plné byly vyrovnané 79-79. Pak Jarda totožné plné a domácí mu nadělil 11 kolků. Jenže, Fun zabral a v dorážce vše stáhl a přidal 4. Byla to houpačka, jak na kolotoči. Třetí dráha se nesla v plných v duchu druhé 93-88, škoda jen, že Jaroušek 3x fiknul, vesměs to rozhodlo o bodíčku pro domácí. Dráha poslední a oba borci přidali na výkonech v plných 106-96. Byl to boj o každý klacek. Jardovi bohužel odešla ulcie do věčných lovišť a přes veškerou snahu se mu nevedlo náskok stáhnout. Bod pro domácí. Tomášek začal velmi dobře i když do plných jeden kolík dostával do trika. Vše vynahradil v dorážce, kterou bere o 11 kuželek. Druhá dráha byla slabá ze strany našho borce v dorážce a Ondra toho náležitě využil. Stáhl náskok a přidal 6 na svou stranu. Následný boj do plných obou hráčů byl pěkný, oba se totiž trošku trápili, ale Tom o něco méně (hlavně to šidilo). V dorážce se oba vzpamatovali, Tomáš o tři klacky lépe a dráhu bere pro sebe. Dráha poslední a nervy napjaty. Tomík dostal od Ondry v plných naloženo rovných 10, pak hodně zabral a náskok se zmenšoval, až byl úplně malinký a nejmeší, až nebyl žádný. Tom vybojoval dráhovou plichtu a celkově bod pro tým.

Na dráhy se postavil Láďa “Standa” Urban (na konci boje, při vyhlašování výkonů čtveřice, byl Láďa panem rozhodčím omylem nazván Stanislav Urban, že by přezdívka? 😉 ) a moje maličkost, domácí nasadili bojovníky Tomáše a Marka. Láďa začal, jak z partesu. Plné super, byť domácí hráč zahrál rovněž parádně 101-109. Jenže v dorážce na našeho borce nestačil. Láďa získal solidní náskok 24 kuželek hned na první dráze. Pak oba hráči mírně polevili 88-91. Dorážka patřila Slovanu a další bodíček. Třetí třicítka – oba borci zabrali a předháněli se v pěkných hodech. O něco šťastnější, přesně o 2 klacky, byl v plných domácí 102-100. Tomáš se v dorážce totálně zabrzdil, čehož využil “Standa,” 😎 stáhl náskok a přidal klacky do plusu. Poslední plné se nevedly, ulice byla taková nijaká, domácí si vedl o něco lépe 93-86. Láďa by musel dráhu prohrát o balík, aby nezískal bod, to se však nestalo. V dorážce zabral a dorovnal náskok Tomáše, vznikla dráhová plichta a hlavní bod na naši stranu. Já (Kužel) jsem změřil síly s Markem. Hned v úvodu se obě naše maličkosti trápily. Plné bere po veliké bitvě domácí o kolík 82-81, aby v dorážce po dalším obrovském souboji, přidal druhý klacek. Bídné dráhy 118-116. Následně se hra nás obou zlepšila a plné už byly ke koukání 91-93. Když jsem přidal pěknou dorážku a bez fíku, byla z toho dráha pro mě. Na předposlední třicítce jsem se trápil. Dráha byla docela těžká a nemohl jsem se nějak srovnat. Marek využil mého neumu a vyhrál plán o 13 kolíků. Poslední dějství – domácí vede 2:1 +3, úkol tedy jasný. Začal jsem parádně a domácího hráče to pravděpodobně rozhodilo, nebyl schopen mi vzdorovat. Plné pěkné 82-100, v dorážce přibylo na mé konto dalších 8 kuželek a byla z toho pěkná dráha 126-152, která znamenala bodík, ale hlavně hlavní bod pro tým.

Stav utkání se vyvíjel v náš prospěch, ale, jak se říká, “neříkej hop, dokud nepřeskočíš.”

Vendové Hlaváč a Krysl neboli Karel a Venda se jali utkat o body s Romanem a Romanem, takže souboj Vencové vs Romanové. Karel se trošku pomaleji rozjížděl, přesto plné solidní a náskok 8 klacků. V dorážce náš hráč dominoval a nadělil Romanovi dalších 25 kuželek. Když náš hráč pokračoval v dobré hře, domácí nestíhal. Plné jednoznačně ve svůj prospěch získal Karel 83-96. Roman se v dorážce vzpamatoval a začal vzdorovat. Byla z toho dorážková plichta 54-54, dráha pro nás. Třetí třicítka byla ze strany borce hostí slabší, tedy pouze v dorážce. Roman ji s přehledem bere a stahuje 16 klacků. Na poslední dráze přišlo probuzení. Karel začal koulet a plné paráda 85-101. Když přidal dobrou dorážku 53, soupeř se dobře bránil 51, bere dráhu a hlavní bod pro Slovan. Karel podal nejlepší výkon utkání 599 kuželek. Venda na vedlejších plánech střádal plány, jak vyzrát na druhého Romana. V plných se to vůbec nepovedlo 94-83 (špatný plán 😉 ), v dorážce ano, ale bohužel, stažení 4 kuželek bylo málo. Zlepšení hry z naší strany znamenalo větší tlak na domácího hráče, ten jej dokázal ustát a získal v plných 3 klacky. Dorážka byla rovněž na straně domácích o malinko lepší. Vendovi se v tomto utkání jednoduše nevedlo. Třetí plán nezačal dobře, spíš naopak. Náskok domácího narůstal. Venda se nevzdával a snažil se, co mu síly stačily, s nepřízní neco udělat. Nepodařilo se. Poslední dráha a lepší plné, jak domácí 87-90, jenže dorážka špatná. Roman bere i poslední bodík a celkově velký bod.

 

Utkání ve Vrchlabí nebylo vůbec jednoduché a výhru jsme si doslova vybojovali. Hodně nám pomohla podpora tvrdého jádra FANS, která byla notně slyšet. Naleznete zde i krátkou videoukázku z povzbuzování. V předposledním kole, tedy ve 20, přivítáme na našich drahách lídra 2. KLMA tým Lokomotiva Trutnov, který bojuje o postup. Tímto bych velice rád pozval všechny naše příznivce na kuželnu, kde nás mohou povzbudit v boji o body.

20. kolo Vrchlabí-Slovan
20. kolo Vrchlabí-Slovan

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *