Poslední kolo skončilo prohrou s Červeným Kostelcem

K poslednímu kolu tohoto ročníku jsme zajížděli do Náchoda, kde svá domácí utkání tým Červeného Kostelce. Do dalekého Náchoda jsme jeli 6. 4. 2019, protože v určeném termínu 13. 4. 2019 se na této kuželně konalo mezistátní utkání ČR-Polsko. Je zajímavé, že o tomto věděl určitý okruh lidí (výše postavení), ale nikomu nikdo nic neřekl (minimálně nám) a dva týmy se musely mezi sebou domluvit na náhradním termínu a hledat skulinku pro sehrání zápasu. No, ať si Ti lidé sáhnou do svého svědomí a kousnou se do rtu.

Omluvám se, že to nebude nijak dlouhý příspěvek, ale při psaní mi zrovna není nejlépe. Takže, cesta daleká a poklidná, pár zastávek na občerstvení, cígo, káva a toaleta a šup opět na cestu. Příjezd, pozdravení s místními, převlečení, káva, malinká svačinka Be……a a honem na nástup. První dvojce připraveny, zahajte rozcvičku, už to jede.

Jarda s Tomem za nás, Štěpán a Dan za domácí. Jarda začal slušně, ale domácí ještě lépe. Plné prohra o 13, dorážka výhra o klacek 152-140. Druhou dráhu měl domácí ještě lepší, náš hráč nezahrál špatně, ale na Štěpána to nestačilo, připsal další bodík 158-136. Poté následovaly špatné plné a domácí toho využil, byť to také nebylo úplně super. Když dorážku měli shodnou, bere rozhodující třetí bod domácí borec 139-123. Poslední dráha se Jardovi nepovedla v dorážce a když už z plných měl kostelecký hráč náskok, byl hlavní bod na jeho straně. Nutno podotknout, že Jarda natrefil na nejlepšího hráče domácích v tomto střetnutí. Tom měl velmi kvalitní úvod, v plných pěkný náskok 18 kalcků, v dorážce přidal ještě jeden a založil tak solidní základ pro výhru 155-136. Druhá dráha byla o něco vyrovnanější, jak v plných tak v dorážce. Přesto klacky na naši stranu a bodíček na Tomovu. Předposlední plné vyhrál Dan, Tomášovi se podařilo v dorážce náskok stáhnout a něco přidat a tím získat třetí bodíček. Poslední část se proměnila v pěkný souboj. Plné i dorážku sice bere domácí borec, ale náš se jen tak nevzdal a makal. Hlavní bod pro nás.

Stav utkání 1:1 -42

Já s Láďou jsme obstarali střed a domácí na nás nasadili duo Jan a Martin. Oproti domácímu jsem začal malinko lépe a v plných získal 5 kolků. V dorážce to Honzovi začalo padat, vše stáhl a nahrabal celkem 14 klacků. Musím však podotknout, že koule kouzaly, jak tučnák po sněhu. V průběhu druhé části (ke konci plných) mi náš šéf nastříkal nějaké “lepidlo” na ruku a začalo se mi hrát mnohem lépe. V dorážce jsem exceloval a stáhl jsem vše, co si domácí v plných nahrabal a přidal 8 navrch. Pak jsem pokračoval v solidní hře a plné beru. V dorážce jsem  začal špatně (bál jsem se a tahal to moc na střed) a vše posral. Jan toho využil a bere dráhu pro sebe. Poslední dráhu jsme se soupeřem pěkně bojovali. Domácí hráč vyšel ze souboje lépe a připisuje bod na stranu Kostelce. Láďa začal velmi špatně a Martin tohoto zaváhání využil 144-117. Náš borec měl co dělat, aby zápas otočil. Druhá dráha byla o poznání lepší a 8 klacků staženo. Třetí třicítku si hráči nic nedarovali a každý chvilku tahal pilku, tedy v plných. V dorážce ji pořádně chytil náš hráč a dotáhl dráhu do vítězného konce. Dalších 8 kuželek dole. Takže chybělo 11. No makej Láďo. A makal. V plných stáhl rovných 10 kolíků a v dorážce přidal dalších 5, což znamená třetí rozhodující bodík, ale i pár kuželek do plusu.

Stav 2:2 -66

Pořád bylo o co hrát. Vencové proti Danovi s Daliborem. Venda se v tomto utkání trápil v dorážce, díky které nedosáhl na body. Ale od začátku. První dráha, jediná, kde prohrál náš hráč plné 100-89. V dorážce přidal domácí další klacky na svou stranu a bodík. Druhá dráha už byla v plných v režii Vendy, 6 kuželek dole. Jenže dorážku Dan zahrál parádně a opět utekl. Třetí dráha vypadala tak, jak si ji představoval Venca, ale také my. Plné plus 5 a dorážka plus 7, 136-148. Staženo 12 klacků. V poslední části se domácímu vůbec nevedlo. Plné bída a náš hráč stáhl 16 kolíků. Přišla však dorážka a byl konec. Vendovi se v tomto utkání dorážka opravdu nevedla. Dráhu vyhrál, ale hlavní bod se získat nepodařilo. Karel začal suprově. Hned na první třicítce nadělil domácímu 41 klacků 83-101 a 43-66, 126-167. Následující plán vypadal také velmi dobře. Plné plus 5, ale dorážka slabší. Dráhu sice bereme, ale kuželek moc ne 136-139. Třetí plán se Karlovi nevyvedl v plných. Dalibor mu nadělil celé 3 kuželky 88-85. Vencovi se nepodařilo soupeře přehrát ani v dorážce, byť ji zahrál dobře, bod bere domácí. Poslední dějství byl opět moc pěkný souboj. Dalibor bere plné 101-95. Dorážku hrají oba hráči suprově, ale bohužel stejně 61-61. Bodíček se získat nepodařilo, ale hlavní bod ano. Na celkovou výhru to bylo málo.

Domácí dokázali urvat dva body za výhru, když od úvodu až do konce vedli na kuželky. Také se jim podařilo zahrát svůj nejlepší domácí výkon v letošním ročníku.

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *