Slušnost nade vše

V předchozím kole zajížděla naše grupa do Trutnova, kde se střetla s vedoucím týmem, kterého se podařilo porazit. V tomto 10. kole jsme opět mířili za utkáním ven. Tentokrát do České Lípy, kde jsme v loňském ročníku těsně podlehli. To vše bylo ještě na starém povrchu (sadurit). V České Lípě proběhla rozsáhlá rekonstrukce drah, která je opravdu znatelná. Padavost je suprová a mohu říci, že asi lepší, jak v Trutnově, kde to padá velice dobře.

Počasí na cestu nebylo zrovna úplně super, přesto jsme se vydali v 11:45 směr Česká Lípa. Bylo nás 6 a sedmého dne byla apokalypsa. Sakra, to je kravina :D. Sedmý na nás čekal, jako vždy v Bochově u kašny, kde nechal ruce. Kdo neví, o co jde, řekne si, že jsem magor. My, kteří víme, víme své  😀 . Naskočil a šup, pokračovalo se na benzínku, jež byla vzdálena asi 300 metrů. Zde na nás čekal B tým. Ten se vracel z Teplé, kde bohužel poprvé v ročníku poznal porážku. Krátké cígo pro kuřáky, pokec, pusa na cestu a už se pokračovalo. I v nepříliš lichotivém počasí ubíhala cesta docela dobře. Ve Slaným opět krátká přestávka na kávu a cigárko. Pak se stavělo přímo na místě.

Jako obvykle, podání rukou a přivítání, kafíčko, sepsání sestavy, kuřáci zase hulili a pak už nástup. A z toho pramení název článku, který vymyslel náš Hapalajnen Venca „Karel.“ Díky Ti. Nyní k nadpisu. Paní rozhodčí při nástupu všechny požádala a upozornila na fakt, že by se mělo mluvit, fandit a jinak se slovně projevovat pouze ve slušné formě, což je fakt. Člověk si sice potřebuje občas ulevit a řekněte sami, ulevíte si, když se řekne „To mě ale irituje,“ nebo se více uleví, když se řekne „To mě ale sere,“ omlouvám se za to vulgární slovo 😈 . Můj názor je, že druhý příklad je pravdivější, ale faktem je, že bychom se měli chovat slušně, kor, když se na kuželně nacházejí děti. Na druhou stranu, Ty dokáží a znají leckdy více, jak my dospělí 😀 .

Č. Lípa-Slovan
Č. Lípa-Slovan

Po nástupu, ze kterého se tu někde válí fotka, tu mimochodem pořídil skoro profesionální fotograf, JÁ 😎 , se šlo makat. Klasická začátečnická, teď nemyslím začátečnická, jako začátečnická, ale začátečnická, jako začátečnická, no kua 😀 , dvojka Fun a VilTomoš si podala ruce s Vláďou a Markem a jali se bojovati o dřeva, která znamenají svět, sakra, ze mě to dnes ale prýští ty dvojsmysly nebo co to je 😛 . Jaroušek začal velice dobře a ulička střídala uličku, domácí se snažil, ale nestačil. Plus 6 v plných. Dorážka byla parádní souboj, ze kterého vyšel náš borec vítězně, ale domácí stáhl 4 klacky. Druhá dráha byla pokračování souboje na život a na smrt. Fun bere plné o 3 kuželky (100-103), nestačilo to, Vláďa zahrál dorážku lépe o 4, byť ji oba zahráli velice špatně (39-35). Následné plné vyšli o mnoho lépe domácímu borci (101-88), zde získal rozhodující náskok, který udržel, a ještě navýšil v poslední části, kdy Jardovi nešla dorážka. V plných stahoval a stáhl 6 kolíků. Domácí bere po pěkném výkonu bod, Jarda mu jej ale nedal zadarmo. VilTomoš začal svůj duel kvalitně, jenže domácí ještě lépe (106-99). V dorážce pokračuje ve stále dobrém výkonu. Marek nějak zvolnil a Tom dokázal zaváhání využít. Dráha doma. Druhé plné hraje Tomáš parádně, ještě lépe, jak první o celé dvě kuželky 😀 (92-101), a opět v dobré hře pokračuje v dorážce, ve které uniká o dalších 7 klacků. Ve třetí třicítce získal další náskok v plných (90-99), v dorážce přidal další tři a bylo rozhodnuto o hlavním bodu. Poslední dráha byla celá ve znamení boje. Domácí borec se nechtěl spokojit s nulou na svém kontě a dělal vše proto, aby získal bodík. VilTomoš byl rázně proti, domácí bere plné o dva kolky. Krásný boj pokračuje i v dorážce. Hráči se přetahují o každičkou kuželku. Oba ji zahráli parádně, lépe náš borec, který stáhl náskok z plných. Myslím si, že plichta na této dráze byla zasloužená.

Láďa s Pájou obstarali prostředek. Za domácí Petr s Martinem. Láďa se v úvodu trochu trápil. Během plných se mu nedařilo chytit se pořádně ulice. Prohrál je o 4, dorážka byla z úplně jiného sudu 😊. Ulice paráda, začal domácímu pěkně nadělovat. Napřed stáhl náskok, poté přidával kuželky. Zastavil se na 160. Plné na druhé dráze, prohra o 10. Ulice zakletá a když, obrala jej. Dorážka super, začalo to sypat. Domácí nenašel na parádní hru recept. Láďa zase stáhl náskok a přidal 15 do plusu. Druhá polovina duelu byla úplným opakem první části. Nás borec super plné, byť domácí je zahrál rovněž velmi dobře (97-100). Dorážku zahrál Petr o deset lépe, bere dráhu. Poslední třicítka se nesla ve velice pěkné hře obou aktérů. Parádní plné (101-106). V dorážce byl lepší domácí, který ukrojil z náskoku slušný krajíc. Přesto Láďa kuželky uhájil a pěkným výkonem bere bod. Pája nezačal dobře, přesto byl s Martinem v kontaktu. Plné bere domácí o 5. V dorážce se trápili oba hráči. Luňák byl velmi blízko bodíku, škoda újezdů. Už během první dráhy mi šéf naznačil, abych se šel rozcvičit, že bude střídat. Přiznám se, moc se mi nechtělo, nebyl jsem totiž ve své kůži. Druhá dráha už byla lepší, ulička byla přesnější a bere plné pro sebe o klacík. V dorážce spolu hráči opět soupeří a tahají se o každou kuželku. Pája ji zahrál o dva kolky lépe a z náskoku domácího zbyl jediný kolík. Bodík na naši stranu. Pája se zlepšoval, přesto se nechal vystřídat. Začal jsem nemastně neslaně. Sice ulice, ale na střídačku. Po zahřátí už byla hra lepší a byl jsem v levé, která pěkně dávala. Plné beru o pěkných pár kuželek (86-108), když jsem přidal i dobrou dorážku, ve které jsem kvůli času nestihl poslední hod, kdy jsem dorážel poslední kuželku a trefil, beru dráhu pro Slovan a tím důležitý druhý bodík. Poslední dráha byla v duchu první. Škoda jen posledních dvou hodů, které byly bez roha, mohly být plné ještě lepší (84-94). Dorážka se mi vcelku dařila a domácí hráč měl co dělat, aby se mě držel. Bohužel předposlední otvírka nebyla dobrá a devítka na více hodů, než je zdrávo. Dorazil jsem a poslední hod do plných. Jasně, hodím čistý a ničím nerušený střed (magor). Přesto dráha pro nás a hlavně hlavní bod.

Poslední dvojka měla v plusu nějakou tu kuželku, ale na této nové kuželně, kde padá hodně devítek, není žádný náskok jistý. Přesto jsme dotahovákům věřili. Na výhru stačilo udržet kuželky. Já opravdu neměl dobrý den a potvrdilo se to i tím, že jsem dezinformoval svého kolegu ohledně výsledku. Po první třicítce jsem mu řekl, že kluci musí udržet kuželky, abychom získali alespoň bod. Samozřejmě to byla blbost. Naši Vencové se střetli s Mírou a Josefem. Venca nezačal úplně špatně, domácí byl v plných o pět lepší. Ani v dorážce se nepodařilo našemu hráči stáhnout kuželky, hlavně díky trochu horším otvírkám. Poté nastalo v plných zlepšení a hned z toho byla plichta. V dorážce se bohužel nedařilo, domácí bere další dráhu. Venda nadále pokračoval v dobré hře do plných, Mirek je měl o dvě lepší. V dorážce se přetahovali, přetahovanou opět vyhrál domácí. Poslední dráha a kvalitní boj (104-106). Dorážka z naší strany horší domácího hráče. Musím podotknout, že Venda se utkal s nejlepším hráčem domácích v tomto utkání, který si výkonem 602 kuželek vytvořil osobní rekord. Karel se úvodní plné docela trápil, když dal ulici, okradla ho. Plné minus 10, dorážka dobrá a plichta. Druhý plán byl o něco horší (92-89), dorážka sice dobrá, přesto dráha v mínusu (50-51). Přišel další krásný dráhový souboj. Kluci se mydlili o každičký klacík (101-102), mydlená pokračovala v dorážce, kterou nakonec bere domácí o desítku (61-51). Venca se nadechl k náporu a v plných stáhl 11 kuželek (89-100). Veliká škoda poslední dorážky. Vůbec Karlovi nevyšla. Mohl by tak soupeře porazit alespoň na číslo, škoda, chybělo pouhých 5 kuželek.

Na zpáteční cestě se naše grupa zastavila na večeři v restauraci v nějaké vesnici. Musím podotknout, že jídlo dobré a obsluha také. Na toaletě byl pověšen jeden slogan, který jsem vyfotil a válí se rovněž někde v článku, asi hned pod tímto odstavcem.

Slogan
Slogan

Podařilo se nám vyhrát další venkovní utkání s tím, že jsme vytvořili nový rekord nových drah v České Lípě výkonem 3488 kuželek. Domácí rovněž zahráli své nejlepší číslo na nových drahách. Tato výhra je pátá v řadě. V posledním podzimním kole přivítáme v domácím prostředí Červený Kostelec, který okupuje 2. místo tabulky. Přijďte povzbudit áčko.

10. kolo Č. Lípa-Slovan
10. kolo Č. Lípa-Slovan

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *