Šestá výhra v řadě a třetí místo po podzimu

Opět se předem chci omluvit, za pozdější napsání článku a opět musím konstatovat, že to je kvůli pracovním záležitostem. Tak, omluva je za mnou a nyní k samotnému článku. V posledním podzimním kole jsme přivítali tým Červeného Kostelce, který se nacházel na třetí příčce, my s jednobodovým odstupem na místě čtvrtém. Už tento fakt sliboval, že by se mohlo jednat o zajímavé a dramatické utkání. Tyto prognózy se naplnily jen z části. Celkem jsme soupeře porazili o pěkných 141 kuželek, ale některé duely vyšly lépe právě hostům.

A hned se do toho obuju. Jarda s Pájou házeli proti Petrovi a Martinovi. Fun začal trošku opatrněji a host v plných získal malý náskok, v dorážce se oba hráči pěkně přetahovali o klacíky, Jarda o jeden vyhrál, přesto na bodík nedosáhl. Hostující hráč zahrál následné plné parádně a utekl o 17 kolků. Dorážka byla z obou stran slabá a vyrovnaná (35-35). V druhé půlce chytil náš hráč druhý dech a Petra přehrával, jak v plných, tak parádně i v dorážce. Opět bylo o co hrát (ono je vždy o co hrát), ale však víte, jak to myslím  😉 . Jarda dráhu vyhrál o 41 kuželek, což znamenalo náskok 22 klacků před poslední dráhou. Jenže, jako když utne, přestalo se našemu hráči dařit. V plných těžce držená ulice, to se projevilo poté v dorážce, kdy se nedařilo otvírat, ani dorážet. Hostující hráč bere rozhodující bodík a hlavní pro tým. Pája začal, jak z partesu. V plných pěkný náskok 20 kuželek (101-81). V dorážce Martin přidal a začal stahovat, hlavně hodovka mu pomohla, přesto náš hráč dráhu udržel o deset. Ve druhé třicítce se nemohl Luňák dostat pořádně do ulice, a když, okradla ho. Přesto, stejně jako Jarda, bojoval a nedaroval soupeři ani kuželku. Dráha pro hosta. Předposlední dráha začala pro Pavla velmi dobře. Držel se ulice a hostujícímu borci ujel v plných o 21 kolíků. V dorážce se oba hráči trochu trápili a vznikla tak plichta (41-41), škoda Pájovo 4 fíků, náskok mohl být vyšší (137-116). V poslední třicítce se hráči do sebe pustili. Plné bere Pavel o 6, pak přišel parádní zlom. Náš borec předvedl suprovou dorážku, na kterou Martin nenašel žádnou odpověď (63-35). Pavel tak získal třetí bodík a hlavní pro tým.

V prostřední části jsem nastoupil já s Láďou. Zaplať pán Bůh, jsem byl po půlce střídán za příšernou hru. Martin měl co dotahovat, protože Jan získal nade mnou slušný náskok. Ve třetím dějství Mates stáhl 14 kuželek. Poslední dráha se mu sice nepovedla, ale když šel na plac po někom, kdo nahrál šíleně málo, těžce se to dotahuje. Bod pro hosty. Láďa začal v plných trochu vlažně (asi už je starej a chvilku mu trvá, než se rozehřeje  😀 ), snažil se provést nápravu v dorážce a skoro se to podařilo, chyběla pouhá kuželka respektive dvě na výhru na dráze. Od druhé dráhy se Dalibor nestačil divit. Láďa začal předvádět svou hru, hlavně v dorážce, kde soupeři dával řádně do trika. Dráhy 159, 151, 152 jsou super. Dalibor zahrál parádně poslední plné a byť je náš borec zahrál taktéž suprově, dokázal host o dvě vyhrát (100-102). V dorážce ale nestačil. Láďa měl nejlepší dorážku ze všech (228). Získal bod pro družstvo.

Stav před dotahovákama 2:2 +58, pořád nebylo utkání rozhodnuto. My však vždy věříme každému jednomu našemu hráči a nejinak tomu bylo i u dotahováků, kór, když Karel hraje v parádní formě a Venda se zlepšuje každým zápasem.

Karel se střetl s Danem a musím říct, tedy napsat, že to byl boj až do samotného konce. Našeho borce to v tomto utkání šidilo, jak mohlo a hostující hráč toho využil. Každá dráha mezi nimi byla hodně vyrovnaná a na každé mohl vyhrát ten či onen. Posuďte sami (138-146, zde je největší rozdíl, 139-135, 145-144, 127-128). Dan zvítězil na první a poslední dráze, Karel v prostředku. Když to trošku zaobalím, vesměs rozhodla poslední dráha, kterou náš hráč prohrál o kolík. Karel byl horší v plných, vše nahrazoval dobrou dorážkou. Bod pro Kostelec. Venda se pomalu a jistě zlepšuje, což je super. Toto zlepšení pocítil na vlastní kůži Štěpán, který na našeho borce nestačil ani na jedné dráze. První půlku měl Venca parádní (305), hlavně první dráha super (164). Následnou dráhu mírně zpomalil tempo, přesto s přehledem ji bere pro sebe. V druhé polovině přišel útlum, hlavně v dorážce. Vencovi se nedařilo otvírat, ale dorážel. Nejvíce to bylo znát při poslední dorážce, kdy se nemohl dostat do ulice vůbec a klofání po kuželce není to pravé ořechové. Přesto zahrál velmi dobře a nedal soupeři šanci na zisk bodu. 

Tato výhra, byla již šestou v řadě a posunula nás na 3. místo po v neúplné podzimní tabulce. Neúplné proto, že zbývá sehrát utkání Lomnice – Trutnov, které se nehrálo z důvodu poruchy automatů. Ale ať dopadne utkání jakkoli, 3. místo nám na podzim zůstane. Chtěl bych moc poděkovat všem fanouškům, kteří povzbuzují náš tým v domácích zápasech, jak jen to je možné. Ale děkuji i těm, kteří s námi jedou ven a fandí, jak o život. Za toto utkání bych také velmi poděkoval týmu, který pěkně vytáhl mé zaváhání. 

 

11. kolo Slovan-Č. Kostelec
11. kolo Slovan-Č. Kostelec

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *