Jednoznačná výhra nad Českou Lípou a další rekord drah

V prvním jarním kole jsme přivítali tým České Lípy. V Lípě je v současné době velmi pěkně zrekonstruovaná kuželna, která patří do kategorie PADAVÁ. Naše dráhy patří mezi NORMAL, ale občas je málo padavá. Po podzimu patřilo našemu týmu 3. místo se ziskem 16 bodů. Lípa se nacházela na 10. místě s 6 body.

V podzimní části se nám podařilo po parádním týmovém výkonu přehrát Lípu na jejich hřišti o 39 kuželek (3449–3488). Nejlepším naším hráčem byl VilTomoš výkonem 619 kuželek.

Jako „předskokani“ se představili hráči béčka, kteří vybojovali výhru s Teplou. My jsme samozřejmě chtěli navázat na jejich vítězství, což se nám podařilo s parádním výkonem v zádech, jenž znamená NOVÝ REKORD DRAH, jehož hodnota činní 3461 kuželek. Jak se vše zrodilo, se dočtete dále v článku.

Nástup, podání rukou a šup, úvodní dvojky na strat. Za nás Fun s VilTomošem, na straně hostí Marek a Míra. Jarda už v rozhozu hrál velmi pěkně, což si přenesl i do hry samotné. Pěkná pravá ulice mu sypala, Marek byl na tom stejně. Bohužel, Jarda při 12 hodu zaznamenal bodnutí ve svalu, které znamenalo střídání. Na dráhy jsem se dostavil tedy i já (Kužel). Měl jsem tři hody do plných, které byly využity solidně. Přesto plné prohra o bůra. Dorážku jsem začal solidně a solidně ji také zakončil. Stáhl jsem náskok hosta a nahrál 4 klacky do plusu, dráha naše. No, jaké bylo rozčarování z dalšího plánu, palice mi funguje nějak blbě, asi tam mám nějakýho červa 🙂 . Plné jakž takž, host devítku v plusu. Jenže dorážka bída, nouze, svrab a neštovice. Prohra na celé čáře, bodík u soupeře. Vypla se hlava na další dráze a opět to šlo. Pěkné plné, pěkná dorážka, stažen náskok a nahráno něco do plusu. Vše měla rozhodnou dráha poslední. Rozhodla i nerozhodla. Kdybych nebyl debil, nestal bych se medvědem 😀 . Hlava se opět přepla do módu „hrej zodpovědně, ať to neposereš,“ jasně, posral jsem to. Také hlavně posledním hodem. Sice jsem nevěděl, že když trefím jednu ze dvou kuželek, vyhraju celý bod. No, co myslíte? Ujel jsem a byla plichta, když mi to kluci řekli, myslel jsem, že tam padnu. Alespoň půl bodu na naší straně. VilTomoš se rozjížděl na vedlejších drahách pomaleji a Míra toho využil. První dráha, Tom pěkné plné, v dorážce zabral hostující hráč a bere bodík pro sebe. Druhá část se nevyvíjela od počátku moc dobře pro naše barvy. Míra plné 100 a 14 do plusu. Tom zabral v dorážkové a stahoval, jak jen to šlo. V součtu chybělo 6 klacků. Poté začal koncert ze strany našeho hráče. Plné, jedna pravá, jak druhá. Plné v plusu 23 (101-78). Dorážková byla rovněž super, hostující hráč nenašel od začátku na této dráze žádnou protizbraň. Na řadu přišla dráha poslední. Boj od úvodních hodů, ani jeden z hráčů nechtěl prohrát. Blíže k bodu měl Míra. V poměru na dráhy vedl 2:1. Tomáš bojoval. Plné super oba (101-101). Dorážka se nesla ve stejném duchu, jak plné. Boj o každý klacek. Blížil se konec a náš borec (se to rýmuje) prohrával o něco málo na dráze. Jenže, přišla Óda na radost a Tom hrcnul. Devítka otočila misky vah na naši stranu. Poté přišla další rychlá a další. Konec dobrý, všechno dobré. VilTomoš bere hlavní bod pro sebe a Slovan.

Úvod vyšel solidně, stav 1,5:0,5, v plusu 37 kolků. Láďa s Matesem se jali chopiti koulí a koulet proti Jirkovi s Martinem. Takže Martin hrál proti Martinovi 😉 . Začnu však Láďou. Našemu mladému borci se v úvodu moc nevedlo. Těžce se dostával do své pravé uličky, přesto plné s přehledem bere pro sebe o 12 klacků. V dorážce je znát, že se nedaří ulice, ale solidně doráží, což v koncovce znamená získaný bodíček. Druhá třicítka byla lepší, přesto ta ulice nebyla to pravé ořechové. Věděl to sám hráč. Stejně nahrál parádních 17 kuželek do plných. Dorážka už byla lepší. Ulice přesto moc nešla, ale pěkně Láďa dorážel, 28 klacků plus. Třetí dráha byla hodně podobná těm předchozím. Ulice prostě nejde. O to příjemnější byla dorážka. Náš hráč pěkně dorážel a přišla i hodovka, která napomohla k pohodlnému zisku třetí bodíku a tím i k bodu hlavnímu. Poslední dějství přineslo velké zlepšení v plných. Začala se o něco více dařit ulice, Jirka se snažil, ale na našeho borce neměl. Plné plus 14. Přesto, že dorážka nebyla ideální, dalších 7 kolíků na Láďovo stranu. S přehledem přehrál soupeře o 111 a získal bod pro tým. Mates začal velmi dobře a tlačil hostujícího Martina do kouta. Ke konci plných se trochu přestalo dařil a toto polevení se přeneslo i do dorážky. I když nebyla dorážka dobrá, získal ji náš hráč pro sebe (35-31). Důležitý byl bodík za dráhu. V dalším průběhu se Martin začal zlepšovat, jedna pravá střídala další pravou a pokud přišel omyl do levé, byla sedma. Jenže českolipský Martin hrál ještě lépe a v plných stáhl 7 kolků (94-101). Náš Martin neopustil pravou ulici a ta se mu odvděčila. Začal protihráče přehrávat a náskok se tenčil, až zmizel úplně. Parádní dorážkou získal další bodíček. Následný koncert podtrhl Matesovu dobrou hru. 106 do plných je super. Když přidal 54 v dorážce, byl soupeř zlomen. Třetí dráha znamená třetí bodíček a tím hlavní bod. V poslední třicítce Martin polevil a hostující hráč dokázal plné sebrat pro sebe. V dorážce byl opět lepší domácí hráč a celkově vyhrál i poslední plán. 4:0 a 50 v plusu. Prostřední dvojka nahrála celkem 161 klacků, což je, alespoň si myslím, pěkná práce.

Průběžný stav utkání v náš prospěch 3,5:0,5 +198. To už se dá opravdu velmi těžce prohrát. Přesto, slavit se má až na konci. Poslední dvojka Venců se střetla s Jirkou a Josefem. Karel se do soupeře opřel jako uragán do baráku a začal ho válcovat. Jedna pravá hezčí jak druhá, devítka hezčí než sedmička atd. Plné (104-88). V plných neměl hostující hráč žádnou šanci. V dorážce Karla sice trochu trápil a nahrál i velmi pěkných 52, na našeho hráče to bylo málo 61. Přechod na dvojku znamenal pokračování v parádní hře, párkrát to Karla obralo o nějakou tu kuželku, v součtu to nevadilo (100-89). Dalších 11 do plusu. Co napsat o dorážce, jedním slovem paráda ulice, co ulice, nějaká ta hrcka a 79 bylo na světě. Jirka nemohl proti této Tsunami nic dělat. Třetí dráha, koncert pokračuje, hostující hráč asi nevěří svým očím. Do plných dostává další příděl (102-77). V dorážce náš borec zvolnil, i tak ji bere o 4 kuželky pro sebe. Je tu třetí bodík a tím i hlavní. Poslední třicítka a všichni očekávají mohutné finále. Karel se rozhodl, že těch 700 dneska dělat nebude, že se mu nechce. Docela se trápil, nemohl se dostat do ulice a když, okradla ho. V tomto pokračoval v dorážce, ve které sice zvítězil o 5 kuželek, ale nešlo to. To nevadí, hlavní bod je, kuželky taky. Dalších 111 nahráno. Venda nezačal sice špatně, přesto nebyl s hrou moc spokojen. Plné vyhrál o 5. Dorážku si Venca jistě představoval o něco lepší. Hostující hráč ji zahrál velmi špatně a bodík tak přistál na naší straně. Josef se bohužel pomalu a jistě zlepšoval. Venca se držel zuby nehty. V plných na druhé dráze prohrál o 6. Ztrátu se snažil dohnat v dorážce, ale snahu přibrzdily horší otvírky, podařilo se stáhnout jedinou kuželku. Na třetí třicítce předvedli oba hráči pěkný boj v plných (98-105), dorážka přinesla rovněž boj, ale oba hráči ji nezahráli dobře. Venca sice stáhl 4 kolky, ale to bylo málo na získání dráhy. Poslední dráha byla z pohledu plných našeho borce velmi špatná. Josef zde získal pěkný náskok 16 kuželek, který vesměs udržel až do samého konce. Hostujícímu hráči se tak podařilo kosmeticky upravit stav výsledku.

Nedá mi to a musím napsat a obrazně i podtrhnout jednu důležitou skutečnost. Vlastně ji mohu podtrhnout nejen obrazně, ale i černou čarou přímo ve Wordu 🙂 . MY JSME TÝM, KTERÝ DRŽÍ PŘI SOBĚ A NESE TO OVOCE. Chtěl bych tímto všem hráčům ÁČKA poděkovat, že takto parádně stojíme pohromadě a ostatním ze Slovanu za výraznou podporu v našem snažení.

12. kolo Slovan-Č. Lípa
12. kolo Slovan-Č. Lípa

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *