Béčko vydřelo výhru s infarktem na jazyku

Přesně tak. Nadpis v tomto případě není zavádějící a dle aktérů utkání vážně došlo u několika (všech z B) k srdeční příhodě zvané “ŠLAK MIOKARDU 😀 .” Utkání bylo velmi důležité z hlediska udržení si 5 bodového odstupu od druhé Aše B, která doma bez problému přehrála Jáchymov B. Naše béčko předvádí od úvodu ročníku vyrovnané výkony a na kontě má 13 výher a 2 porážky.

V tomto kole zajížděli naši borci do Šabiny. Tým domácích je tak trochu nevyzpytatelný, dokáže kohokoli porazit, ale také s kýmkoli prohrát. Každé utkání na tamní kuželně je tím pádem vyloženě sázka do loterie a Slovanu B vyšla sázka na sestavu dokonale, byť s výše uvedeným šlakem 😎 . Sestava Johannes Luster, Boban “Hopič” Žalud (po dlouhé pauze), Fanda Průša, Dáda Stašová, Tomáš Beck ml. a Míra Handšuh skřížili dráhy, koule a ruce s Fandou Seidlem, Tomášem Seidlem, Gerhardem Brandlem, Jirkou Benešem ml., Edou Seidlem a Jirkou Benešem st.

Franta s Johanem začali střetnutí s vervou. Domácí hráč si v průběhu plných tvořil slušný náskok, který se zatsavil na 22 kuželkách. V dorážce dokázal Hans stáhnou devět kuželek. Druhá dráha byla ze strany našeho borce lepší, tedy v plných. Dorážková byla pravým opakem a Franta přidal celkem na svou stranu dalších 9 klacků. Boban “Hopič” se dlouho na plánech neukázal, jak z důvodu pracovní zaneprázdněnosti, tak ze zdravotních důvodů. Na to, že dlouho nestál na prknech, která znamenají svět si vedl velmi dobře a Tomáše na první dráze přehrál.  Druhá půlka vypadala rovněž dobře pro naše barvy. Boban se držel domácího hráče, ten nevěděl, jak jej setřást, tak schválně rozbil kuželku 😀 . Pauza byla plusem pro Tomáše. Bob se už nedokázal dostat pořádně do hry a celkem prohrál o 16 kuželek.

V další dvojce se sešli matadoři kuželkářských drah. Gery za domácí, Fanda za hosty. Gerhard nastupoval mírně indisponován teplotou, což se ukázalo, jako plus pro náš tým. Fanda byl od úvodních hodů přesnější a plné bere pro sebe. V dorážce už to tak dobré nebylo, přesto ji dokázal udžet a nahrát ještě 4 klacky. Druhá padesátka byla o poznání lepší. V plných, které zahrál parádně (138-163), tak v dorážce, která byla lepší té první. Na start se postavila Dáda, hájící náš oddíl, domácí zastupoval Jirka Beneš ml.. Na první dráze Dáda dokázala nad Jirkou, byť se jí moc nevedlo, získat 12 klacků v plných. Dorážka patřila domácímu hráči o klacek. Následně se oba hráči zlepšili, naše hráčka o dost více (128-157). Je to divné, jako když utne, konec. Ulička zmizela a Dáda se začala trochu trápit. Jirka toho moc nevyužil a stáhl pouhých 5 kolků.

Stav 4:4 +51

Tomáš s Edou svedli opravdový souboj. Domácí začal parádně a tlačil na mladýho, jak jen to šlo. Tom se vcelku držel, přesto si Eda získal v plných náskok 11 kuželek. Pak začal náš hráč stahovat, co to dalo. Chyběly pouhé dvě kuželky ke stažení celého náskoku. Pořád bylo o co hrát. Druhá 50 začala stejně, jako první. Boj a každý klacek. Tomášovi se podařilo do plných stáhnout náskok a přidat 4 klacky. Rozhodnout měla dorážka. Hostující hráč ji zahrál o dvě lépe a připsal po velkém boji důležitou výhru. Míra měl k dobru 57 kuželek, což je solidní náskok, ale i ten se dá promarnit. K tomu málem došlo a proto dostávali naši hráči šlak miokardu 😯 . Mírovi se nedařilo už v minulém utkání v Aši, kde byl střídán. Jistě chtěl napravit svou reputaci, jenže se nedařilo ani zde. Jirka si získal v plných náskok 27 klacků, a když pokračoval v solidní hře i v dorážce, přicházely mdloby na hráče Slovanu. Po půlce staženo z náskoku 41 kolíků. No, to budou tedy nervy na druhý dráze. A co myslíte, byly to nervy. Míra se ale v plných drží Jirky, jak jen to jde a ten upsal pouhé dvě kuželky. Dorážka se nedaří ani jednomu aktérovi rozhodujícího duelu. Rozcházejí se smírně. Domácí hráč nám byl trochu nápomocen, když mu 95 hodem zůstal stát přední roh a pravý sedlák. Stačilo dorazit a mohlo se mu podařit vyhrát. Jirka 4x fiknul, to rozhodlo v náš prospěch a body se vezly domů. Být tam, asi by mne taky šlehlo.

Béčko potvrdilo výhru z minulého kola, kdy slavilo v Aši. Stále si drží 1. místo v tabulce s náskokem 5 bodů.

 

16.kolo Šabina - Slovan B
16.kolo Šabina – Slovan B

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *