Boj v Lomnici přinesl body, rekord drah jednotlivce a udržení 2. místa

V Lomnici se nehraje lehce. Kuželna je to moc pěkná, ale bohužel docela těžká. Když se k tomu přidá i menší padavost, znamená to pro každého hráče solidní oříšek. My v sobotu zajížděli právě do Lomnice, takže jsme hráli skoro doma. Malé plus bylo i to, když byla prováděna rekonstrukce naší kuželny, celé jedno léto jsme na lomnické kuželně trénovali. Pak ještě tři naši borci se zde potili při mistrovství kraje, kde slavil náš oddíl historický triumf.

K tomuto střetnutí s námi jeli i hráči béčka, kteří nám z plna hrdla fandili, což přišlo při boji opravdu vhod. Domácí makali, jak jen to šlo a pěkně nám šlapali na paty, a právě povzbuzování dokáže hodně pomoci, což si myslím, pomohlo i nám.

Start, Tom s Jardou, domácí Pepa s Mírou. Tomáš začal svižně a Pepča moc nestíhal. Plné +13, ulice šla dobře a my čekali super dorážku. Škoda, ta nevyšla, když se hlavně nedařili otvírky. Tomovi se ale dařilo dorážet figury, oproti tomu domácímu se nevedlo vesměs nic. Náskok 20 klacků na úvod dobrý. Pak náš hráč zvýšil tempo, ale až v dorážce. Plné -4, dorážka +9. Třetí dráha, opět vyšší tempo, znovu až v dorážce. Plné 86-83, krásná dorážka i s jedním fikusem 41-61, další bodíček a s ním i hlavní bod. Závěr byl tak trochu špatný. Tomáš se nemohl dostat do ulice, stejně tak domácí hráč. Plné remíza, v dorážce se o něco lépe dařilo VilTomošovi, který porazil o 5 klacků více a tím získal 4 dílčí bod. Jarda před 14 dny musel z utkání odstoupit pro zranění (už není nejmladší a tělo nedrží :-D), proto jsme byli trochu nervózní, zdali odehraje celý zápas. Odehrál a Míru, nejlepšího hráče domácích v tomto utkání notně potrápil, alespoň v první polovině. Plné lepší pro domácího (+9), Jarda zabojoval a v dorážce vše stáhl a nahrál ještě 7 do plusu (42-58). Další plné se nevedly, domácí získal 8 klacků do plusu. I tentokrát Fun zahrál dorážku velmi dobře, Míra rovněž (54-54). Jardovi se dál nevedly plné, ve kterých měl Míra notně navrch. Bohužel se přestala dařit i dorážka a náskok domácího borce prudce narůstal. Na poslední dráze Míra nahrál 106 do plných, což bylo 24 více našeho hráče. V dorážce byl rozdíl ještě větší. Poslední dráha vyšla Mírovi parádně.

Stav 1:1 -22

Na věc šla prostřední dvojice. Já jsem se utkal s Jirkou, Láďa koulel proti Hubertovi. Začal jsem slušně i přes malé mínus v plných (102-96). V dorážce se mi dařilo otvírat i dorážet, byť za dva fíky na levého sedláka, bych si nejradši nafackoval. Pak už to byla bída s nouzí. Domácí hráč koulel lépe, jak já a po zásluze bere hlavní bod. Vedle, to byla jiná Labutí píseň. Láďa předvedl koncert, hodný metalové kapele Debustrol, pěknej nářez. Taky vytvořil svým výkonem rekord jednotlivce na kuželně v Lomnici. Co psát, když začal parádně, pokračoval parádně a skončil parádně. Už vím, třetí třicítka byla veliká BÍDA. A máš to Láďo, přeci jen šlo něco napsat 😀 . Tak jo, něco napíšu. Náš hráč začal opravdu parádně, Hubert se snažil, ale nestačilo to (92-104), k těmto plným, přidal parádní dorážku 59. Druhá dráha byla hodně podobná první. Plné sice o 4 klacky méně, ale v dorážce 4 navíc. Soupeři nadělil 46 klacků. Pak následovala ta bída. No, nakonec zase super. Plné sice nejslabší, ale ta dorážka, radost pohledět (71).

Stav 2:2 +55

Vše měli ve svých rukou poslední dvojky. Venda a Karel, Pepa s Bohoušem. Venda nezačal vůbec špatně, soupeře o pár kuželek přehrával. Ke konci plných ho domácí přehodil a získal dva klacky. Zhoršená hra zůstala v dorážce, mínus 7. Nedobrá hra pokračovala ze strany našeho hráče i nadále. Plné opět bere Pepa. Dorážku zahráli oba dobře a shodně (50). Předposlední dráhu předvedl Venda své nejhorší plné, ale zabral v dorážce a stáhl z náskoku celkem 14 kolíků. Vše se mělo rozhodnout v poslední třicetihodovce. Ta se Vendovi vůbec nepovedla. Plné jakž takž, ale dorážka velmi špatná. Až jsem si chvilku myslel, že mi Venca nechce nechat čuldu 😀 . Karel se na těchto plánech stal o týden dříve MISTREM KRAJE a postoupil společně s Láďou a VilTomošem, který obhajuje MISTRA ČR na MČR. Karel začal tak nějak vlažně, ulice se nevedla, když, tak šidila, plné -2. Dorážka už byla o něco lepší, oproti soupeři o hodně lepší (24-44). Druhý plán a zlepšení hry do plných, ulice byla lepší, přesto stále šidila. Nahrabal 10 do plusu. Bitva přišla v dorážce. Bohouš makal a stahoval z náskoku kuželku po kuželce. Oba hráči hráli velmi dobře, otvírali a doráželi. Čísla se zastavila na 153-155, uf, dva klacky doma a další bodíček. Třetí plán se nesl v solidní hře do plných našeho borce. Získal 13 kolků. Dorážka byla naprosto vyrovnaná. Faktem je, že Venca 2x fiknul, mohl vyhrát i dorážku, přesto bodík na jeho straně a hlavní taky. Poslední plné super, Karel trefoval krásně ulici a ta dávala. Sakra, ta dorážka v tomto utkání nebyla to pravé ořechové. Přestala se dařit ulice. Na čísle to bylo dost znát. I zde plichta (43). Celkem Venca bere hlavní bod pro tým.

Chtěl bych gratulovat, dovolím si i za ostatní, Láďovi k rekordu drah v Lomnici krásným výkonem 614 poražených kuželek. Samozřejmě celému týmu za týmový výkon a náš týmový duch, který je fakt super. Tímto vítězstvím jsme udrželi 2. místo v tabulce.

14.kolo Lomnice - Slovan
14.kolo Lomnice – Slovan

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *