Boj o druhé místo proti Kdyni, zvládnut na jedničku

V předchozím kole jsme na domácích drahách podlehli, už pravděpodobně postupujícímu týmu Sadské v poměru 1:7, což je docela ranec. Jak se můžete přesvědčit v tomto článku, neměli to hostující hráči vůbec lehké a bojovalo se až do konce. Tentokrát se nám podařilo (i když já se přímo neúčastnil), pokořit soupeře stejným bodovým rozdílem.

Účastníci zájezdu do Kdyně se dostavili na odjezdové místo v půl 7. Hned, jakmile se všichni usadili, řidič zavelel k odjezdu a navigátor upozornil cestující, že musí ty hnědé kelímky vracet. No, alespoň si myslím, že takto nějak to bylo. 😀 😀 .

Ale už rovnou k utkání

Na dráhy se k úvodnímu představení dostavili tito borci, za domácí Josef, Tomáš, za hosty Zdeněk, Láďa. Pepa s Zdeňkem se v plných pěkně zapotili, protože ani jednomu moc nešly. V dorážce měl notně navrch náš borec, což mu nakonec přineslo kýžený hlavní bod, když na dráhy zvítězil 3,5:05. Půl bodík se zrodil na poslední dráze, kde domácí bral plné o 3 klacky, které mu Zdenda v dorážce opět sebral. Celkové číslo bylo o dost lepší domácího hráče a hlavní bod byl připsán na stranu Slovanu. Láďovi se trochu nepovedla první třicítka, přesto z ní vytěžil bodík. Následné dráhy už byly o dost lepší, i když na třetí přišla prohra. Celkově Láďa zvítězil s přehledem o slušnou porci kuželek. Stav 2:0 +108.

A jede se dál. Pavel s Vikim předvedli opravdový souboj o každou kuželku, alespoň tedy na druhé a třetí dráze, kde to bylo fakt těsné. Pavel je získal o dvě respektive o jednu kuželku. Poslední plán byl špatný a Pája zde ztratil bodík, ale i dost kuželek. V plných ještě vedl, ale v dorážce se podařil Vikimu totální obrat. Asi vím, kde je chyba. Pája byl měl více trénovat, došly mu asi síly 😉 😀 . Venda získal proti Filipovi první a poslední dráhu, kde mu celkem nadělil 47 klacků. Na druhé a třetí naopak 30 kuželek ztratil. Což znamená, že i zde se jednalo o boj a každou kuželku. Venda nakonec bere hlavní bod. Stav 4:0 +127.

Pro tentokrát se stalo to, co se v této sezoně často nestává. Dotahováci neměli tentokrát za úkol utkání obracet, což je vskutku věc skoro nevídaná, ale udržet klacky a přidat alespoň bod na celkovou výhru. Tomáš se proti Jirkovi docela trápil a nemohl se nějak dostat na svou hru. Hlavně plné nebyly zrovna top. Toho dokázal Filip dobře využít a získat bod pro domácí, čímž zabránil kanáru. Venda na druhé a třetí dráze nepředvedl své top výkony, přesto je dokázal vyhrát, což je velké plus. Dobře zahrál na první dráze a ještě lépe na dráze poslední, kde zahrál kvalitně i Jindra, přesto na našeho borce nestačil (144-158, 146-166). Celkový stav 7:1 +166 kuželek.

Po předchozím nezdaru jsme si spravili chuť ve Kdyni. Musím ale uvést, že se domácím moc nedařilo, většinou na svých drahách hrají o dost lépe. Slabší chvilkou nám vítězství trochu usnadnili. Výhra nám zajistila prozatímní druhé místo v tabulce za suverénní Sadskou.

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *