Napínavý duel v Útvině, skončil naší výhrou

Útvinská kuželna patří mezi ty těžší a méně padavé, ale jak se ukázalo, i zde se dá zahrát pěkné číslo, takže stačí umět hrát kuželky 😀 . O tom jsme se přesvědčili v rámci 18. kola, když naše squadra zajížděla právě do Útviny, kde se střetla s tamním áčkem. Útvina A v letošním ročníku okupuje přední příčky tabulky a před zápasem se nacházela na samém vrcholu. Nám patřilo 10. místo.

Úvodní duel obstarala Ája se Zdeňkem. Ája měla drobné zranění ruky, přesto se rozhodla, že to zkusí. Bohužel toto zranění ji limitovalo a od poloviny ji nahradila Dáda. Oběma hráčkám se nepodařilo porazit jednoho z nejlepších hráčů domácích a ztráta byla docela velká. Jako druhý se pokusil situaci napravit Hans. Ten koulel proti Vlastovi. První dráhu vyhrál náš borec vcelku přesvědčivě, hlavně díky dorážce. Druhá půlka patřila Vlastovi, který notně stahoval a chybělo 8 klacků, aby dokonal obrat. Naštěstí díky bojovnosti, ale i s trochou toho štěstíčka, dokázal Hans náskok udržet a získat body.

Třetí se na dráhy postavil Tomáš ml., který se utkal s Jardou. Domácímu hráči se od úvodních hodů moc nevedlo a rozdíl byl znát hlavně v dorážce. Tomáš ji vyhrál naprosto s přehledem, bere body a stahuje 50 kuželek. Já Tomáš st. jsem nastoupil proti Vencovi. Hned na úvod uvedu, že oba dva jsme perlili hlavně v újezdech. Já na ně dokázal s přehledem vyhrát 😀 . Tolik fíků, to je snem každého hráče 😀 😀 . Tím, že se mi dařily dobře plné, dokázal jsem protihráče porazit a stáhnout nějakou tu kuželku.

Petr se Standou v tomto utkání nedokázal držet krok. Jednoduše se našemu hráči nevedlo vůbec nic. Domácí borec toho dobře využil a otočil kuželkový vývoj ve prospěch Útviny. Posledním borcem v naší sestavě byl Venca Karel Hlaváč, ten soupeřil s domácím Vencou. Karel od prvních hodů dokázal náskok domácích v hodnotě 51 kuželek stahovat. Už na první polovinu ukrojil 41 kolíků. Další padesátka se silně podobala té úvodní. Karel koulel a stahoval náskok. Po plných byl náš tým ve vedení o 7 kolků. Když předvedl ještě suprovou dorážku, zastavila se celková suma na +43 kuželkách v náš prospěch. Karlovi chyběly pouhé dvě kuželky k rekordu drah.

Tato výhra nás posunula na 9. místo s 17 body. Jenomže tabulka je tak vyrovnaná, že na prvního ztrácíme pouhé 4 body a na sestup pouhé dva body. Co to znamená?? Neusnout na vavřínech a stále pokračovat v misi “ZÁCHRANA DIVIZE”.

ZÁPIS, ZPRAVODAJ, TABULKA

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *