Béčko těsně prohrálo s Holýšovem B, céčko nestačilo na Slávii

Opět tu byla sobota a další duely našich družstev. Slovan B v minulém kole dostal kanára v Holýšově s tamním áčkem. V tomto kole přivítal holýšovské béčko a chtělo porážku odčinit, což se skoro podařilo, chybělo pouhých 26 kuželek.

Céčko rovněž chtělo porážku z minulého kola odčinit, bohužel Slávia byla nad jeho síly, přestože se tým snažil, jak jen mohl. Určité plus toto utkání Slovanu C přineslo, Pavlínka Stašová se potřetí za sebou dostala přes hranici 400 kuželek a 2x z toho zvýšila svůj osobní rekord.

Béčko začalo z ostra. První dvojka Fanda s Dádou své soupeře Petra s Josefem, kterého střídal Vlasta, přejela vcelku snadno. Fanda si pěkný náskok vytvořil v první půlce, nahrál 16 kuželek. Druhá padesátka byla taková udržovací. Dáda to měla přesně obráceně. Začátek udržovací, přesto 5 klacků do plusu. Druhá dráha byla lepší, co se náskoku týče. Soupeři zahráli velmi slabě. Začátek tedy pěkný.

Hanz s Ájou obstarali prostředek, Holýšov poslal duo Bedřich a Michal. Bohužel pro naše barvy tito dva hostující borci nahráli rozhodující balík kuželek. Hanz první polovinu velice dobře rozjel a bere ji pro sebe o 6 kuželek. Škoda jen, že soupeře nepřekonal i v dorážce. Pak notně polevil a Bedřich naopak přidal a to razantně (200-249). Našeho hráče přehrál hlavně v celkové dorážce (135-186). Ája na svého soka ztrácela pomalu a jistě od úvodních hodů, byť se v plných držela zuby nehty. Nevyšly jí obě dorážky, které Michal zahrál parádně. Přesto zahrála slušně a pomaličku se zlepšuje.

Slovan B
Slovan B

Dotahovácké mladé duo nemělo lehkou práci. Dotáhnout kuželkové manko a získat body. Moc nechybělo a podařilo se. Tomáš s Peťou se přetahovali o výhru s Tomášem Lukešem a Mírou. Domácí Tom v plných prohrál s hostujícím Tomem o desítku.  V dorážce prohrál o 11 klacků, také díky 5 fíkům. Druhá padesátka byla pěkný boj. Tom bere plné (172-156). Bohužel, další fíky v dorážce ho připravili o body. Přesto zahrál parádně. Peťan první půlku exceloval a soupeři utekl o velký balík (37) kuželek. Druhá padesátka byla o něco slabší, hlavně v dorážce. Soupeř toho využil a stáhl z náskoku 16 klacků.

Hosté udrželi kuželky a připisují si výhru.

Celkově béčko nezahrálo špatně. Hosté však předvedli tři nadprůměrné výkony, které rozhodly o jejch výhře. Nevěšme hlavy, zápasů je spousta a body jistě přijdou, kor, když tým je vyrovnaný a drží pospolu. Jde přeci o zábavu neeeee? 😉 

3.kolo Slovan B - Holýšov B
3.kolo Slovan B – Holýšov B

Slovan C se utkal v karlovarském derby se Slávií. Derby vyšlo lépe hostům a s přehledem vyhrávají o 152 kuželek.

Luděk s Pavlínkou zahájili střetnutí za domácí, Vláďa s Pepou za hosty.  Luďa hrál s Vláďou přatahovanou o každou kuželku. Moc nechybělo a body by zůstaly na jeho straně. První půlka prohra o kolík, druhá o 6. Luďa se stal tímto výkonem (445) nejlepším hráčem domácích. Pavlínka potřetí v řadě překonala hranici 400 kuželek z toho 2x zvýšila svůj osobní rekord, ten docílila v minulém kole když porazila 437 kuželek. V tomto střetnutí nestačila na Pepu, který na první dráze získal 4 a na druhé 7 kuželek.

Prostředek obstarali dva tahouni, kterým bohužel zápas nevyšel dle představ. Jirka s Marcelem kouleli proti Ondrovi se Štefanem. Jirka dotahoval v dorážce ztrátu z plných, moc nechybělo a náskok by stáhl. Ve druhé části mu nevyšla dorážka, kterou Ondra bere o 26 kolíků, čímž docílil výhry a bodů. Marcel svého soupeře sice porazil, ale jsme u něho zvyklí na vyšší výkony, ostatně Marcel jistě taky. Na úvodní padesátce získal náskok 24 kuželek a vypadalo to velmi slibně. V dalším pokračování náš hráč polevil, Štefan stáhl tři kolky, ale body bere Marcel.

Poslední dvojice měla pořád o co bojovat. Ve hře byla jak výhra, tak remíza, tak prohra. Stav byl sice v náš neprospěch 2:6 -27 kuželek, ale je to kulaté a stát se může všelico. Míra začal proti Radkovi dobře a padesátku bere o 6. Další část se mu nevyvedla a soupeř s přehledem vítězí o 24 klacků. Mírovi nešla dorážka a 11 fíků je toho důkazem. Zdeňce vůbec nevyšla první padesátka a Martin toho náležitě využil a získal náskok 56 kuželek. Druhá půlka byla skoro stejná, naše hráčka ji však zahrála mnohem lépe než úvodní, přesto dostala dalších 45 kolků.

Céčku toto utkání nevyšlo a Slávia s přehledem bere výhru. Jak píši výše u béčka, zápasů je ještě hodně a hlavně, hrajeme to pro zábavu. 😉 

3.kolo Slovan C - Slávia
3.kolo Slovan C – Slávia

 

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *