Prohra s Náchodem nám zkomplikovala postup

V sobotu 1. 4. 2023 jsme zajížděli do Náchoda, kde jsme sehráli utkání 21. kola 2. KLMA. V tabulce soutěže jsme před tímto střetnutím měli na čele tabulky čtyřbodový náskok před Červeným Kostelcem. Při výhře či remíze, by náš tým měl postup zajištěn a poslední kolo by byla pouhá formalita. Nám se bohužel s velmi dobře hrajícím Náchodem, který bojuje o udržení soutěže, nepodařilo ani jedno.

Vedoucí udělal jednu změnu v sestavě, když nasadil náhradníka z béčka Radka za mě (Tomáš), který jsem byl v předchozím venkovním střetnutí v Podbořanech čuldou. Radek spolu s Tomášem nastoupili, jako rozehrávači a nutno podotknout, že velmi dobří rozehrávači. Prvně jmenovaný měl s domácím Martinem o něco větší práci, než Tom, přesto jej dokázal po pěkném výkonu přehrát a připsat bod a 20 klacků. Radek byl lepším hráčem do plných o 21, ale v dorážku prohrál o jednu kuželku. Tomáš měl malinko pomalejší rozjezd, přesto Fandovi nepovolil ani jeden dílčí bodík. Po parádní hře získal bod a 66 kuželek k tomu. Stav po úvodní dvojce byl pro nás super 2:0 +86 kuželek.

Zdenda s Vencou utvořili střed a domácí nasadili Denise s Tondou. Zdendovi toto utkání nevyšlo. Hodně se trápil se středem, jako by tam byl přikovaný. Když se s tím pokusil něco udělat, skočil často na fankách. Tyto prostředky se projevily hlavně v dorážce, kde poté musel dorážet figury a ty se rovněž moc nevedly. Venca začal dobře, přesto se mi na jeho hře něco nezdálo, hrál nějak více z výšky. Později jsem se dozvěděl, že si náš borec přivodil úraz zad při práci. To se projevilo v dalších fázích hry, kdy ho záda opravdu bolela a hra nebyla dobrá, byť se snažil, jak jen to šlo. Utkání začali domácí hráči otáčet, stále jsme však byli v něco málo v plusu. Stav 2:2 +19 kuželek.

Poslední dvojici vytvořilo duo Láďa s Vencou, za Náchod se připravili Láďa a Honza. Domácí Láďa se do našeho Ládi pustil hned od prvních hodů. Náš hráč se v tomto střetnutí nepotkal s dobrou formou a i přes snahu nedokázal na nápor odpovědět. Nejblíže dílčímu bodu byl na druhé dráze, kterou prohrál o pět kuželek. Venca oproti Láďovi dokázal na první dráze Honzu přehrát o 14 klacků díky parádní hře do plných (91-104). Poté přišel velký útlum a přestalo se dařit, hlavně v dorážce a 6 újezdů je toho svědkem. Vencu jsem poté nahradil od dráhy třetí, ale ani to nepomohlo, byť jsem měl dráhy naprosto vyrovnané. Honza nás oba přehrál o 37 kuželek.

Toto utkání nám nevyšlo hlavně v závěru, kdy nás domácí přehráli, jako nic. Tímto vítězstvím si Náchod uchoval naději na záchranu 2. ligy – rozhodne se mezi nimi a Lomnicí v posledním kole. Nám naopak prohra zkomplikovala postup do 1. ligy. Stále však máme vše ve svých rukou a v posledním kole hrajeme na domácích drahách s týmem Kosmonos. Jsme tým a také tak budeme bojovat a věřím tomu, že šanci postupu nepustíme z rukou. Vždycky Slovan!!!

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *