Vítězné tažení pokračuje

Přestože náš tým během léta opustil, minimálně na rok, velmi kvalitní hráč Láďa Urban, a další borec je zdravotně nezpůsobilý hrát, daří se nám zvládat boje o body, ale prozatím to vždy stálo pořádné nervy 😉 . V prvním a druhém kole museli dotahováci otáček značné množství kuželek (-97, -127). V tomto případě (3. kolo) otáčeli bodové manko 1:3 po dvou dvojicích (+23).

Ve 3. kole jsme se utkali s Vltavanem Loučovice. Loučovické družstvo má v tomto ročníku domácí prostředí v Nových Hradech. Kuželna je to velmi pěkná, bohužel dosti těžká a trochu méně padavá. I tak se podařil Vencovi pěkný kousek, když porazil 626 kuželek (myslím, že vytvořil rekord kuželny).

Úvod patřil nám, respektive dvojce, která nastoupila Tomáš ml., s Jardou, domácí strana poslala Pepu s Martinem, kterého po 48 hodech střídal Robert. Tomáš se silně trápil v dorážce. Ta rozhodla o bodech, jež si na svou stranu připsal Pepa. Jarda vesměs nastoupil proti dvěma hráčů domácích. Ani jednomu se nevedlo a náš borec s přehledem bere bod pro nás, a hlavně hodně (96) kuželek.

Nove Hrady hlediste
Nove Hrady hlediste

Prostřední dvojice Tomáš st., s Marcelem dostala do bojů Honzu s Mírou. Jen podotknu, tito hráči se stali nejlepšími na domácí straně (kvalitní alibi 😀 ). První polovinu jsme se s Honzou přetahovali a byl to pěkný boj. Druhá část byla z mé strany šílená a domácí bere zaslouženě bod. Marcel to měl se soupeřem podobné, pouze s tím rozdílem, že jednu dráhu bere domácí, další náš atd… O bodech pro domácí rozhodla třetí dráha, kde Marcel zahrál špatně.

Nove Hrady budova
Nove Hrady budova

Dotahovácíí tím pádem nemuseli tentokrát otáčet kuželky, ale body. Venca s Pavlem z naší strany, Jarda s Liborem za domácí. Venca od začátku do soupeře bušil, jak jen to šlo a náskok kuželek pěkně narůstal. Přibrzdil pouze na třetí dráze, kde se mu nevedly plné. V pohodě přehrál Jardu a připsal 135 klacků. Pája to měl s Liborem složitější, ale bojovnost a chladná hlava hrály prim. Na třetí dráze náš šéf nabral pěkný náskok, který udržel i v závěrečné části, kdy sice prohrál, ale nahrané kuželky v pohodě stačily k zisku důležitého bodu.

Tentokrát naši borci v závěru nemuseli dotahovat žádné vysoké kuželkové manko, ale bodové. Vše se jim podařilo a náš tým bere další důležité body. Výhrou se prodloužilo vítězné tažení.

 

3. kolo Loucovice - Slovan A
3. kolo Loucovice – Slovan A

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *