Boj v Lomnici bez vítěze

Abych pravdu řekl, moc se mi do psaní tohoto příspěvku nechce. Ani ne kvůli tomu, že jsme v Lomnici v rámci 8. kola 2. KLMA získali “pouze” bod, ale hlavně kvůli kuželně, jako takové. Ale napsat to alespoň okrajově musím. Snad se na mě lomničáci nebudou moc zlobit. 🙄

Jak spousta kuželkářů z okolí ví, kuželna v Lomnici patří mezi ty novější a opravdu hezké. Co mě však hodně mrzí, je to, že se kuželna řadí mezi nepadavé a to vesměs od svého zprovoznění. Možná namítnete, že je to pro všechny stejné, ale já si myslím, že to opravdu pro všechny stejné není. Domácí, ať se jedná o jakoukoli nepadavou kuželnu, mohou hodně z nepadavosti těžit. A ještě jeden postřeh musím zmínit. Z utkání jsem si odvezl docela dost špinavý ručník, který používám na utírání koulí. Abych si ji utřel a ta se vzápětí vrátila zapatlaná (ne od oleje, což se děje při vetším namazání dopadliště), to je docela nepříjemné.

No, už toho nechám a přejdu k utkání samotnému, kde stejně ještě pravděpodobně zmíním nepadavost kuželek.

Pája malinko proházel sestavu a úvod tak obstaral on s Tomášem. Na domácí straně se představil Pepa a Míra. První dráha byla ve znamení krutého boje o každičkou kuželku. Lepší dorážkou ji bere domácí hráč o klacek. Další dvě dráhy patří Pájovi, i když se mu moc nevedlo. Rozhodnutí padlo na poslední třicítce. Už v plných se našemu hráči moc nevedlo. Pepa získal náskok, který v dorážce ještě navýšil a získal rozhodující bodík. Tomáš První dvě dráhy bere pro sebe, ale stejně, jak Pája, padalo to fakt dost blbě.  Rozhodující náskok získal Míra ve třetí třicítce, kde nahrál 25 klacků. Na poslední dráze se zrodil pěkný souboj. Plné získává s přehledem domácí, ale Tom v dorážce začal stahovat a moc nechybělo, aby body získal on.

Já s Jardou jsme obstarali střed. Proti mně se představil Pepa, se kterým jsem vedl docela pěknou válku 😀 . První dějství získávám o 4 klacky, abych dva z nich na druhé dráze ztratil. V následující třicítce se pokračovalo ve velkém boji. Já se docela čílil nad figurami, které mi padaly a chyběli mi pouhé tři klacky k zisku dráhy. Na poslední dráze další souboj a každou kuželku. Tu hlavní jedinou získal domácí borec, když jsem tři hody před koncem fiknul. Tím jsem prohrál zápas. Jarda se Štěpánem se rovněž přetahovali o každičkou kuželku a nic si nedarovali. Jak jim šli plné, tak jim nešla dorážka, ale dráhu bere domácí hráč. Na druhé třicítce se nedařilo ani jednomu z nich, jako by se domluvili 😉 , že nás budou napínat. Bodíček pro Jardu. Na třetí dráze se zrodil rozhodující náskok domácího borce. Špatně ji nezahrál ani Jarda, přesto prohrál (160-140). Stále bylo však o co hrát. Oba opět bojovali a přetahovali se o kolky. Šťastnější byl nakonec Štěpán, který získal hlavní bod.

Nyní byla ve hře z naší strany už pouze remíza. Domácí hráli o výhru.

Naši dotahováci Venca “Karel” Hlaváč a Venca Krysl to neměli vůbec lehké. Proti nim stáli zkušení borci Míra s Bohoušem. Naštěstí se jim moc nevedlo a naši zahráli suprově. Karel začal vlažně a pár hodů to nebylo ono, pak se rozjel a nedal Mírovi žádnou šanci (124-163). Druhá dráha byla o poznání vyrovnanější. Venca se hůř dostával do ulice a když se trefil, často spadla nějaká super figura. Chuť si trochu spravil v dorážce, kterou bere o devítku. Třetí plán byl v plných super. Domící hráč vůbc nestíhal (85-104). Jenže k takovým plným by měla být i solidní dorážka. To se našemu hráči moc nepodlo, přesto dráha patří jemu o dalších 20 klacků. Na poslední dějství se asi nějak nachystal Plné pěkné, ale Míra se ho držel, jak klíště. Pak ale přišla dorážka, která vše rozhodla (44-62). Náš borec zahrál v LOMNICI rekord drah, který má hodnotu 615. Malá zajímavost je na straně Míry, který má na všech drahách úplně stejnou dorážku 4×44. Venca se do Bohouše pustil, jak hladový žralok do své kořisti 😎 . Už v plných si zajistil pěkný náskok (78-95), který v dorážce rozšířil o 10 kolíků. Následná dráha byla ještě lepšejší 😉 . Plné 102 a dokonce o kuželku lepší dorážka než v předchozím případě 😛 . Malý útlum se usadil na našem hráči při třetí třicítce. V plných se tak trochu trápil, ale získal 4 kolky. Dorážka sice nic moc, ale další klacky k dobru. Poslední plán byl celkově super. Plné rovné kilo a k tomu 53 dorážka. Bohouš v tomto duelu nestačil na našeho hráče, stejně, jako Míra na drahách vedle proti Karlovi.

 Naši dotahováci opět ukázali, že se dá nahrát respektive stáhnout velké množství kuželek. Oni dva nahráli úctyhodných 197 klacků. Je fakt, že jim domácí k tomu trochu pomohli, ale i tak je to super a bodík se na závěr počítá. Nebýt mé prohry o jedinou kuželku, mohl mít náš tým body dva za celkovou výhru. Ale i tak, super zápas se vším všudy i s našimi fanoušky, které chtěli vyvést.

8. kolo Lomnice A - Slovan A
8. kolo Lomnice A – Slovan A

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *