Béčko otočilo hodně nepříznivý stav a získalo důležité body

Jarní část soutěží začala. Béčko v prvním jarním kole přivítalo tým Hazlova B, který okupuje vyšší patra divizní tabulky, zatímco našemu družstvu patří příčka poslední. Během zimní přestávky nastala určitá změna v soupiskách týmů A a B. Z áčka byl přesunut Venca Hlaváč a Tomáš Beck st., aby se pokusili pomoci udržet Divizi.

Než se pustím do samotného článku o průběhu utkání, musím trochu reagovat na to, co bylo napsáno ve zpravodaji z právě proběhnuvšího kola Divize. Zaprvé si myslím, že bylo zbytečné napsat, že důvod této “geniality” je dost čitelný. Každý rozumný člověk pozná, proč byl tento krok učiněn. Takže bylo naprosto “geniální” toto napsat do zpravodaje. Zadruhé je jasné, že se tím oslabilo áčko, ale při pohledu na tabulku 2. ligy, je málo pravděpodobné, že by se ze 2. ligy spadlo. Samozřejmě, nic není jisté, ale my jsme toto riziko podstoupili, hlavně z toho důvodu, že týmu ve 2. lize věříme a my, kteří se nyní nacházíme v béčku, můžeme odehrát pět utkání ve vyšší soutěži. Postoupit do 1. ligy není pravděpodobné ani s Vencou a mnou. Asi nastane i propad tabulkou dolů, ale i o tomto se diskutovalo a počítalo. Zatřetí si myslím, že dva hráči z vyšší soutěže nemají možnost deformovat hodnotu Divize. A za poslední bych chtěl pisateli poděkovat, že Vencu a mě nazval výbornými hráč.

Nyní už přistoupím k samotnému utkání. Nebude to nijak dlouhé, abych moc neotravoval oči případných čtenářů. Vedoucí nasadil na úvodní střetnutí jara tuto sestavu: Tomáš Beck ml., Johannes Luster, Tomáš Beck st., Ája Ječmenová, Venca Hlaváč st. a Petr Beseda. Fanda Průša z důvodu ne zcela vyléčeného zranění zastal funkci fanouška. Dáda pro změnu dělala rozhodčího a rozhodla se, že pro tentokrát vynechá.

Tom ml. s Hanzem si podali ruce s dvojicí Petr a Michael. Tomáš začal slušně a hosta v plných přehrál o 11 kolíků. Jenže dorážka dnes byla z jeho strany zakletá, čehož Petr využil parádně a hned na první padesátku získal pěkný náskok 34 kuželek. Další plné už zahrál hostující hráč mnohem lépe a Tomášovi utekl o dalších 11 kuželek, přesto, že je náš borec zahrál dost slušně (153-164). Ani nyní se nevedla domácímu hráči dorážka. Celkově prohrává o 53 klacků. Hanz byl na tom dost podobně, jako Tomáš, ale zatímco mladší z naší dvojky dostal hlavně v dorážce, ten starší prohrál i plné.

V další dvojici jsem nastoupil já s Ájou. Hazlovští postavili duo Pavel s Andreou. Oba dva souboje byly dost napínavé. S Pavlem jsme mezi sebou válčili hlavně v plných, kde mě celkově přehrál o 7 klacků, ale já tvrdím, že hráče dělá dorážka a ta mi dnes vyšla dobře a vlastně zajistila výhru nad dobře hrajícím hostujícím hráčem. Ženské pohlaví na vedlejších drahách svedlo ještě napínavější bitvu, jak já s Pavlem. První padesátku bere naše hráčka  a vytvořila si pěkný náskok 19 kolíků. Ve druhé padesátce se hostující Andrea hodně zlepšila a pomalu a jistě náskok Áji ukrajovala. Ta jej bohužel neudržela a těsně prohrála o 6 klacků.

Na řadu přišli dotahováci. Venca s Petrem a Jana s Pavlem. Na naší straně bylo manko 82 kuželek a 4 bodů za dílčí souboje. Venca nezačal ve velkém stylu a chvilku se hledal. Pak to přišlo. Už v plných nadělil své soupeřce 21 kuželek. V dorážce přidal dalších 17. Ve druhé části se Jana dost zlepšila. Venca však nepřipustil žádné větší drama. Hra se mu pěkně dařila a padali i devítky. Plné 170-151, dorážka 107-81. Zde je vidět, že soupeřka neprodala svou kůži lacino, ale bojovala o každý klacek. Jenže na Vencových parádních 520 neměla. Petr se taktéž zpočátku docela trápil a nemohl se dostat pořádně do ulice. Poté dostal malé rady a hra se značně zlepšila. Na půlku získal 15 kolíků, hlavně díky dorážce. V ní přehrál Pavla a stáhl nepříznivý poměr z plných. I dále pěkně spolu bojovali, ale jak jsem uvedl výše, Peťa zlepšenou hrou hostujícího hráče přehrával, byť to nebylo jednoduché. Zlom opět přišel v dorážce a náš borec bere body i kuželky.

Celkově se nám podařil pěkný obrat a zisk bodů byl velmi důležitý, zvlášť, jedná-li se o body z domácího prostředí. Musím ale uvést jednu nemilou poznámku. Měli by se všichni z týmu věnovat více utkání a ne být za sklem. To mi docela vadilo. Hlídal jsem stolky, zapisoval do PC a ještě na tabuli a ještě fandil.

12. kolo Slovan B-Hazlov B
12. kolo Slovan B-Hazlov B

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *