Rekordem drah k výhře nad Holýšovem

Jen letmo se zmíním o minulém kole, kdy béčko zajíždělo do Chebu, kde se střetlo s tamním týmem B. Utkání to bylo vyrovnané až do samotného konce. My dokázali 4x vyhrát nad soupeřem, ale kuželky nám bohužel chyběly. Když hráli dotahováci, bylo 14 hodů před koncem srovnáno na kuželky a vypadalo to, že se nám podaří přeci jen utkání vyhrát. Nestalo se tak, ale remíza je dobrým počinem.

V tomto 14. kole jsme přivítali tým Holýšova A. Hned úvodní dvojka ukázala, že se bude jednat o pěkný boj. Venca s Petrem na naší straně Honza s Martinem u hostů. Venca se velmi pomalu rozjížděl a po 8 hodech byl nejhorší z celé čtveřice. Poté se mašinka začala rozhýbávat a svého soupeře drtit. Ale pozor, Honza hrál velice dobře a 471 kuželek je toho jasným důkazem. Na našeho borce to nestačilo. Jeho 536 (263+273, dorážka 108+97) kuželek je parádních. Body doma. Petr začal hezky, ale i zde soupeř držel s naším hráčem krok. Rozhodla dorážka, kterou náš hráč zahrál lépe a vytvořil si náskok. Petr na druhé dráze hodně polevil, ale soupeř toho využil jen částečně. Něco z náskoku stáhl, 4 klacky tam však zůstaly a Petr bere body.

Prostředek Dáda a moje maličkost. Hosté nasadili duo Jakub a Dan. V předchozím utkání se Dádě vůbec nevedlo a nechala se střídat. Tentokrát si vše vynahradila kvalitní hrou, ale chybělo malinko k úplné spokojenosti. Naše hráčka měla krásně vyrovnané dráhy (229+226), jenže soupeř taky (230+227). Oba borci se přetahovali o kolky každým hodem. Tím pádem se bylo na co dívat. Každý slabší hod mohl rozhodnout a výhře či prohře. Dáda měla dohráno a soupeř 3 hody do konce. Otevřel 7, když pravý sedlák připadl. Jakub poté dvojičku pěkně trefil na patu a následovala pětka, která rozhodla o jeho výhře. Já nezačal špatně, ale skončil jsem tak. Soupeře v podání Dana jsem sice porazil, ale hra byla špatná, hlavně, co se dorážky týče. Důležité jsou dva body, které se mi podařilo získat, protože se soupeři dařilo ještě méně.

Poslední dvojice Tomáš ml. s Ájou a Jirka s Honzou. I zde byl k vidění pěkný zápas. Tom nad Jirkou první dráhu suverénně vyhrál a Ája s Honzou docela bojovali o kolíky. Bohužel ani jednomu z naší dvojice nešla druhá dráha. Tom se sice dostal přes 200 kuželek, ale Jirka mu celkově pěkně šlapal na paty. Ája se na vedlejších plánech hodně trápila v dorážce, která ji ostatně neposlouchala ani na jedné dráze. Dnes hodně ujížděla a to rozhodlo o bodech, které si přivlastnil Honza.

Celkově jsme předvedli super týmový výkon, který znamená rekord drah na 6×100 HS 2707 , ale i parádní výkon jednotlivce 536 na 100 HS. Ani toho, kdo tento výkon předvedl nebudu jmenovat, aby mu moc nenarostl hřebínek. Tento článeček píšu na noťasu v posteli, kde se pořádně potím s nějakého moribundusu.

14. kolo Slovan B - Holýšov A
14. kolo Slovan B – Holýšov A

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *