Třetí jarní kolo, třetí prohra

14. kolo svedlo proti sobě týmy Slovanu a Vltavanu Loučovice. Loučovice okupují poslední místo druholigové tabulky a jsou prozatím na sestupových místech zároveň s Jičínem, kam máme namířeno v dalším kole. V právě skončeném kole se našim klukům nepodařilo zvítězit, což znamená třetí porážku ze tří jarních kol.

V utkání s Tehovcem (minulé kolo) zahrál Jarda osobní rekord, který má hodnotu 600 kuželek. Škoda, že se mu podobný počin nepodařilo zopakovat proti Robertovi. Na vině byla slabá dorážka, která rozhodla o prohře. Přitom chybělo pouhých 15 klacků. Hlavní náskok si hostující hráč vytvořil hned na první dráze, kde nahrál 29 kolků. Jarda se poté snažil, co mohl, aby náskok stáhl a vcelku se mu dařilo kuželky ubírat. Poslední dráha byla z jeho strany rozehraná parádně, 101 proti 96 do plných. Bohužel právě dorážka nevyšla. Robert rozhodující dráhu vyhrál a získal tak důležitý druhý bodík. Našemu borci chybělo 5 kuželek k výhře a zisku třetího dílčího bodu. Vyhrál by tak na dráhy 3:1. Míra nastoupil proti Radkovi a hned na první dráze získal pěkný náskok 11 kuželek. Tento bohužel hned na dráze druhé promrhal a ještě dostal 14 do trika. Ve stejném duchu byla dráha třetí. Míra nestačil na hosta, který bere další bodík. Na poslední dráze se našemu hráči podařilo náskok Radka stáhnout o 20 kolíků, ale na celkovou výhru to bylo málo.

Venca s Pájou obstarali prostředek. První jmenovaný po první dráze prohrával o 15 klacků, čili začátek nic moc. Následně dost přidal a 9 kuželek bylo dole. Jenže na další dráze opět prohrál a Pepa získal 11 kolíků. Venca zbraně nesložil a bojoval. Důsledkem toho byla hodně zajímavá poslední třicítka. Náš borec stahoval a stahoval, až to vypadalo,že vše stáhne a podaří se mu nakonec vyhrát. Ke štěstí chyběly pouhé 4 kuželky. Pájovi se v tomto utkání nevedla hlavně dorážka. Toho dokázal náležitě využít Míra, který v ní získal 42 kuželek. Když ani plné nebyly dle představ, skončil duel prohrou našeho hráče.

Poslední dvojka ve složení Karel a Tomáš měla nelehký úkol. K zisku bodu museli oba vyhrát a ještě nahrát více, jak 100 kuželek. Karel začal suprově a hned na první dráze získal 18 kuželek. Na druhé třicítce, která už nebyla, jak první, sice vyhrál, ale získal jen 8 klacků. Předposlední plán Karlovi nevyšel vůbec. Jak plné, tak dorážka slabá. Jarda toho sice dokázal využít jen napůl, přesto z náskoku bylo 8 dole. Poslední dějství bere pro sebe a tým Karel, ale pouze o dva klacky, což je v konečném zúčtování málo. Sice výhra o 20 a dráhy 3:1, ale kuželek je nahráno málo. Tom proti Liborovi předvedl hodně vyrovnané třicítky. To samé se dá vcelku říct o soupeři, který více zaváhal jen na jedné ze 4 drah. Tomáš měl rozmezí 8 kuželek (151, 150, 154, 146), Libor (142, 142, 131, 155). Na poslední dráze sebral hostující hráč Tomovi čisté konto. Dotahovákům se podařilo z náskoku hostí stáhnout 51 kuželek, bohužel dalších 50 chybělo. Vznikla tak třetí prohra ve třech jarních kolech.

V 15. kole zajíždíme do Jičína, kde budeme bojovat jako lvi o první jarní body. Uděláme pro to vše, co je v našich silách.

14.kolo Slovan - Loučovice
14.kolo Slovan – Loučovice

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *