Slabý výkon znamenal prohru s Hořicemi

O prohrách se velmi těžce píše. To mi pravděpodobně potvrdí většina těch, kteří o nich píší, pokud se té prohry také přímo účastnili. Jiné to není se mnou. V sobotu jsme v utkání 6. kola 1. KLM podali na domácím kolbišti proti Hořicím velmi slabý výkon. Hosté tohoto našeho zaváhání náležitě využili a připsali si dva body do tabulky, čímž získali již 4 bodový náskok nad ostatními.

V rámci 6. kola 1. KLM jsme hostili velmi kvalitní a po návratu do Interligy toužící tým Hořic. Výhra nad tímto soupeřem by nás posunula na 2. místo tabulky. Bohužel jsme  nedokázali navázat na parádní výkon z Vyškova a domácí střetnutí naše grupa prohrála a propadla se o jednu příčku a to na 4. místo.

Šéf opět provedl nějakou tu malou změnu a na startovní rošt se postavili borci Tomáš s Zdeňkem za hosty Radek a David (mimochodem nachází se na 1. místě jednotlivců). Tomáš se do plných ujal pěkného vedení o 10 kuželek a zdálo se, že dráha bude v pohodě jeho. Sice ji vyhrál, ale horší dorážkou než měl Radek, který dost zlepšil hru z toho bylo pěkné drama a výhra o klacek to jen potvrzuje. Další plán byl již v plné režii našeho borce. Plné i dorážka byla lepší a celkem Tom nahrál 17 klacků. Ve třetím dějství se opakovala dráha číslo jedna, pouze s tím rozdílem, že plné jasně bere Radek. Tom se v dorážce značně zlepšil a hostující hráč udržel z náskoku 11 kuželek jedinou. Závěrečná třicítka se nesla v duchu pěkného a vyrovnaného souboje. Domácí bere plné o tři kuželky. V dorážce prohrál o jednu a tak dráha o dva klacky byla jeho a hlavní bod náš. Druhá dvojice na tom byla podobně. Jen v opačném gardu, co se dílčích bodů týče. První polovinu, díky druhé nepovedené dráze Zdendy, bere pro sebe s docela pěkným náskokem David. Na druhé dráze byla škoda, že našemu borci nevyšla dorážka. Zdenda se nemohl při otvírkách odlepit od středu a dorážení po jedné také kuželky moc nepřidá. Třetí dráhu se soupeři pěkně bili, jak do plných, tak do dorážky. Zdeněk bojoval jako lev, přesto dráhu bere soupeř po pěkné hře. Poslední dějství patřilo Zdeňkovi, i když do plných prohrál o pět klacků. Ty dokázal v dorážce stáhnout a přidat dalších osm kuželek k dobru. Stav utkání byl docela vyrovnaný. Na body 1:1, kuželky -12 kuželek.

Nyní se dostáváme ke střeďákům. Za nás do boje vstoupilo duo Petr a Venca, Hořice poslali dvojici Jarda a Vojta. Petr začal velmi slušně a po pěkné dráze, kdy nahrál 12 klacků to vypadalo, že by mohl být další hlavní bod doma. Bohužel na další dráze se Peťovi přestala dařit hra do dorážky. Otvírky přes střed nejsou moc dobré a když se dobírá po jedné, také nic moc. Jarda toto dokázal, jako zkušený hráč využít a začínal mít navrch. V ne moc dobré hře, hlavně do dorážky pokračoval náš borec i na dalších drahách. Hra do plných špatná nebyla, ale ta dorážka, ta dnes vážně byla slabá. Jarda tak ve druhé čísti dokázal vyhrát dráhy a nahrát kuželky. Ne každý den je posvícení Ty náš oslavenče (Petr se v tento den narodil) a víme, že to v dalších bojích napravíš. VŠE NEJLEPŠÍ PŘEJEME. Venca na Vojtu vlétl, jak uragán a hned na úvod nahrál po velmi pěkné třicítce 27 klacků. Následné plné byla rvačka, která skončila remízou. Do dorážky byl však náš borec lepší (i když nebyla úplně super) a dráhu bere pro sebe. To samé se opakovalo na dráze třetí. Plné remíza, ale Venca zahrál lépe dorážku a další bodík po boji doma. Poslední třicítka byla ve znamení boje. Oba hráči se předháněli v pěkných hodech a kdyby “naše” kuželna byla o něco padavější, mohla být čísla na stranách obou borců o dost vyšší. Poslední dráhu, jak píši malinko výše, získal po boji Vojta a utrhl si bodík pro sebe. Celkově Venda zvítězil 3:1. Celkový stav 2:2 -6 kuželek.

Stále velmi hratelný byl stav po čtyřech hráčích, či dvou dvojicích, jak kdo chce. Jako dotahováci jsme se na domácí straně představili ve složení Radek, kterého po půlce střídal Láďa a Tomáš (já), hosté hráli ve složení Martin a Dominik. Radkovi se poslední domácí utkání moc nevyvedlo a chtěl tentokrát vše napravit. Bohužel se mu toto nepodařilo zrealizovat. První dráhu prohrál o 6 kuželek. Druhá, na tu by určitě Ráďa nejradši zapomněl, byla ještě horší. Martin využil slabé hry našeho hráče a po polovině vede o 39 kuželek. Ráďo neboj, Ty to příště napravíš a zahraješ ranec. Radka tak po šedesátce vystřídal Láďa. Ten dokázal s Martinem držet krok hlavně do plných, kde byl při součtu lepší. Škoda jen dorážky. Tam byl lepší hostující hráč. Celkem Martin kluky přehrál o 57 kuželek. Já jsem to měl s Dominikem, jak kdybychom se domluvili. První dráhu, kde byl soupeř lepší v plných, dorážka remíza, bere o 14 kuželek. Dráha druhá byla naprosto opačná. Já lepší do plných a v dorážce o jednu, beru pro sebe přesně o 14 klacků. První polovina byla ve znamení remízy. Třetí třicítku zahrála má maličkost bídně díky dorážkové, ve které jsem dostal pěkně nařezáno. Vypadalo to, že dostanu nařezáno i celkově. No, nedostal jsem. Závěrečná část byla opět úplně obráceně a opět skončila remízou. Takže jsme si s Dominikem rozdělili dráhy přesně na půl a hlavní bod rovněž. Bohužel, ten půl bod pro nás toho moc neřešil a my celkově prohráli 2,5:5,5 – 63 kuželek.

Co napsat závěrem? Soupeř využil našeho, již druhého špatného domácího výkonu a vyhrál zaslouženě. Přesto také musím uvést, že byl hratelný a výhra na jednu stranu nebyla daleko. Hosté měli pěkně vyrovnaný tým. My měli rozdíl bohužel větší. Pevně doufám a věřím, že v následujícím střetnutí v rámci 7. kola, kdy hostíme Sadskou, dokážeme hodit tento nepovedený výkon za hlavu a zahrajeme mnohem lépe. Hořicím, jako aspirantovi na návrat do Interligy přeji hodně štěstí do dalších zápasů.

zápis, zpravodaj, video

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *