Béčko s céčkem jasně vyhráli

Dlouhodobé soutěže se pomalu a jistě blíží ke svému konci. V sobotu bylo na pořadu 20. kolo Západočeské divize a Krajského přeboru KV. Slovan B se utkal s Holýšovem B a Slovan C s Lomnicí D. Oba naše celky své soupeře deklasovaly a moc nechybělo a mohli si odvést domů kanárky.

A vrhneme se na béčko. Marcel s Radkem obstarali úvod střetnutí proti Michaelovi s Jakubem. Marcel sváděl opravdový boj a každou kuželku. Hostující hráč nedal našemu vydechnout ani hod. Tomu všemu vskutku odpovídají i výkony obou aktérů (468 – 467). Marcel nakonec bere výhru o jedinou kuželku. Náš borec byl lepší v plných o 9 kuželek, Michael naopak v dorážce, ale “pouze” o 8, což je ten v tomto případě “propastný” rozdíl jediné kuželky, která znamená body. Radek to měl malinko lehčí, hlavně díky první půlce, kdy na Jakuba nahrál 30 klacků. Druhá padesátka byla vyrovnanější a rozdíl byl pouhé tři kuželky. Radek zahrál nejlepší dorážku v utkání (160). Stav 4:0 +34.

Dáda s Hansem pokračovali v boji o body proti Bohumilovi s Petrem. Naši borci podali dosti podobné výkony, jako i hosté. Dáda s Bohumilem, jako by se domluvili si rozdělili úplně stejně padesátky (222 – 194), (194 – 222). Tím se zrodila remíza, která není až tak častá. Bodík dobrý. Hans první půlku prohrál o dva klacky. Měl horší plné a v dorážce nepatrně stahoval, avšak chyběly právě ty dva klacky. Ve druhé polovině bylo vše jinak, náš borec soupeře přejel o 27 kuželek, čímž otočil vývoj na svou stranu a pro tým získal bod. Stav 7:1 +59.

A máme tu závěr. O ten se ze strany domácích postaral Tomáš a Petr, za hosty Jan a Jan. Oba naši hráči své soupeře vesměs v klidu přehráli. Tom první dráhu nahrál 17 kuželek a celkově zlepšenou hrou na dráze druhé, přidal ještě 25 kuželek. Petr se soupeřem bojoval v plných, ale v dorážce byl mnohem lepší a tím dokázal získat pro tým body. Stav 15:1 +132.

Celkově zahrálo béčko velmi dobře a tým Holýšova dostal docela nařezáno. Od kanára je zachránil Bohumil, který dokázal s Dádou uhrát remízu. Béčko si tak drží třetí místo a jistě ještě nevzdává boj o stříbrnou pozici.

zápis, zpravodaj

 

Céčko na to bylo, co se rozdílu kuželek ještě lépe, nežli béčko. Musím také podotknout, že hostující Lomnice D jim to značně usnadnila, přesto výkony domácích byly velmi dobré.

Káťa s Luďkem se obuli do Heleny a Honzy. Ženský duel vyzněl lépe pro hostující dámu a to o pět kuželek. Domácí žena byla lepší v dorážce, hostující v plných. Naše hráčka měla vyrovnanější dráhy, přesto na výhru nedosáhla. Mužský souboj vyzněl jasně pro domácího hráče, který nedal Honzovi žádnou šanci. Hostující hráč dokázal s Luďou držet krok do plných, ale v dorážce absolutně propadl, čehož náš borec dokonale využil. Stav 2:2 +53.

Další dvojka jasně přehrála hosty. Míra si poradil s Vencou, ale neměl to úplně lehké. Hostující hráč byl  malinko lepší v dorážce, ale Míra jej přehrál v plných. Ty rozhodly o jeho výhře. Jirka byl oproti Hanušovi lepší ve všech směrech a hlavně v dorážce, kde hostující hráč 20x chyboval. Stav 6:2 +130.

A nyní se dostáváme na úplný konec. Zde proběhly oba duely vesměs v poklidu. Lukáš, který se stal nejlepším hráčem utkání si poradil s Filipem, který vskutku neměl moc šancí na výhru. Martina v první polovině s Albertem bojovala o každý klacek a vyhrála ji o pouhé dvě kuželky. Zvrat přišel ve druhé dorážce. Zde naše hráčka nahrála 19 a když z plných měla navrch ještě 6, bylo z toho pěkné vítězství. Stav 14:2 +219 kuželek.

Céčko si touto výhrou zajistilo udržení v Krajském přeboru KV a příští rok jistě bude hrát ve vyšších patrech tabulky. Tým podal celkově velmi dobrý výkon a Luky Holý se stal nejlepším hráčem utkání výkonem 457 poražených kuželek.

zápis, zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *