Opět výhra, ale ty nervy!!!

Hned musím uvést “milí dotahovácííííí Karle a Tome, zamyslete se nad sebou a začněte konečně něco hrát a nedělejte nám takové nervy!!!” Níže v článku bude malinko rozepsáno, jak a proč nám dělají nervy. Ufff, to jsem si ale ulevil. A pomalu a jistě se můžeme pustit do zevrubného popisu dění při výjezdu do Kosmonos, kde jsme sehráli 2. kolo KLMA.

Sraz byl naplánován jako obvykle u šéfa před domem (to aby nemusel moc brzo vstávat) na půl 7. Dostavili se všichni, kteří měli. Zbytek byl nabrán po cestě a my měli dilema, zdali to nezapíchneme. Na místě naložení posledních dvou borců se konaly trhy, nebo něco podobného a je jasné, že se na takovém místě nachází i dobré občerstvení, jak v pevné, tak v tekuté podobě. Jenže v nás zvítězila povinnost a touha po vítězství. Nebylo tedy zbytí, nasedlo se do vozu a drandilo směr Kosmonosy.

Cesta ubíhala svěže, přes Prahu nenastaly žádné potíže a my do cíle dojeli s trochu větším předstihem, než bylo plánováno. Bylo štěstí, že kuželna byla otevřena. Trochu neštěstí nás ale čekalo. Byla jím nepřítomnost šéfa občerstvení. To se však dalo malinko čekat. Přeci jen bylo brzy. Po příchodu hostinského byla objednána káva a jiné tekuté nápoje, například minerální voda, kofola atd… 😀 .

V pravý čas následoval nástup a po něm již nastoupila první dvojka respektive čtveřice na dráhy. Z naší strany se jednalo o Zdeňka a Láďu, domácí nasadili Tomáše s  Jaromírem. Zdeněk se pomalu a jistě rozkoukává v soutěži a oproti minulému utkání se o něco zlepšil. První polovina plných byla parádní, horší však byla dorážka. Ve druhé půli se to úplně otočilo, plné nic moc, dorážka dost dobrá. Důležité ovšem je získání hlavního bodu nad soupeřem. Láďa se v duelu s Jaromírem tak trochu trápil v dorážce. Plné až na jedny byly super. A stejně jako u Zdeňka, důležitý je zisk hlavního bodu. Díky začátečníci. Počkat, nemyslím začátečníci jako začátečníci, ale jako začátečníci, co rozjíždějí utkání.  😆 .

A nyní k tomu nejlepšímu 😎 😉 . Malinko se zde už narazí na konstatování z první věty. Na střed bylo nasazeno skoro to nejlepší (počítám samozřejmě všechny tři borce), co máme k dispozici. Venca, kterého kvůli zranění střídal Pája a Tomáš (já). Proti této trojici (řekl bych skoro svaté 😈  ) se postavil Pavel spolu s Dušanem. Domácí dvojka na trojici hostí sice stačila, ale……konec věty bude níže. Venca začal dobře a s domácím borcem se drželi skoro za ruce. Přesto plné pro našeho hráče. Dorážka byla velmi dobrá, bohužel došlo ke zranění a 5 fíků znamenalo prohru na dráze. Nastoupil Pája a srdnatě se s domácím Pavlem pral. Škoda poslední dráhy, kde nevyšla dorážka. Bod pro domácí. Já jsem nezačal úplně nejhůř a díky solidní dorážce byla dráha moje. Ani další tři dráhy nebyly z mé strany špatné. K naší smůle se Dušanovi hodně dařilo a celkově jsem dostal docela nařezáno. Nyní k dokončení věty, ale kdybychom s Vencou a Pájou nahráli každý o 15 kuželek méně, prohráli bychom. Takže se hlavně prostředek postaral o to, aby body skončili u nás. O dotahovácích až v posledním sloupci.

Konečně se také dostávám k dotahovákům. Čím méně kuželek v mínusu jim necháme, tím hrají hůře a tím trpí naše nervy 😀 😀 😀 . Pánové dotahovácííí, měli byste nás, zbylé členy týmu trochu šetřit, tedy hlavně naše nervy 🙄 . Tomáš s Karlem se postavili na startovní čáru a bohužel do mínusu jsme jim nechali 59 kuželek. Musím uvést, že oba naši borci se trochu trápili a na hře to bylo znát. Přesto bojovali a snažili se každým hodem ubrat z náskoku domácích nějakou tu kuželku. Domácí Radek a Luboš celou dobu nenašli na naše borce recept, což vedlo k úspěšně zakončenému utkání. Ale trochu postupně. Tomáš proti Radkovi měl první a čtvrtou dráhu vcelku jasnou, na druhé a třetí sváděli pěkný boj. Jednu Tom vyhrál o 7, ale další o pouhou kuželku. Karel vyhrál tři dráhy s přehledem, byť mu to úplně nelepilo. Pouze na poslední vznikla plichta  a náš hráč přenechal půl dílčího bodíku domácímu Lubošovi.

Z Kosmonos jsme si přivezli cenné vítězství okořeněné vyrovnaným týmovým výkonem. Domácí svou kůži neprodali lacino a my se museli hodně snažit, abychom body získali.

Zápis, Zpravodaj, Tabulka

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *