Podzim zakončen výhrou a 1. místem tabulky

K poslednímu 11. kolu podzimní části 2. KLMA zajížděl náš tým do Kosmonos. K tomuto duelu jsme z pozice lídra tabulky jeli jako favorité, přesto jsme věděli, že vyhrát s tamním týmem nebude vůbec lehké. Pokaždé, když v Kosmonosech hrajeme, jedná se o napínavé utkání. Kosmonoská kuželna v nedávné době prošla rozsáhlou rekonstrukcí, což se také projevilo na padavosti kuželek. Samozřejmě v kladném slova smyslu. Toto se projevilo i v našem střetnutí.

Na cestu se naše skupina dobrodruhů vydala již v ranních hodinách, přesněji v 6:45. Musím říci, nebo spíše napsat, že jsem očekával, kvůli předpovědi počasí, horší cestu. Ta však proběhla v pohodě s jednou občerstvovací zastávkou na benzínce, kde stavíme pravidelně. Po občerstvení se sedlo opět do Rakety a pokračovalo se do Kosmonos. V Kosmonosech pravidelně po skončení utkání obědváme v restauraci Rychta a toto se uskutečnilo i tentokrát. Chutnalo nám mnohem více, protože dva body za výhru jsou sladká odměna.

Jen upozornění, čísla budu psát z našeho pohledu.

Hlavní mafián opět nepatrně proházel sestavu a opět musím konstatovat, že mu to vyšlo. Láďa s mou maličkostí (Tomáš, já) jsme byli psaní jako první, tudíž jsme se postavili na prkna společně s domácími Jaromírem a Tomášem (Tomáš hrál proti Tomášovi). Můj mladší kolega se do domácího hráče pustil, jak hladový vlk do ulovené kořisti a rovnou mu nadělil v první polovině 44 klacků. Po parádních drahách (152-138) a (159-129), lepším byl hlavně v dorážce (124-78). Do plných se Ládi Jarda dokázal držet a první dokonce vyhrál o 3 kolky. Druhá šedesátka byla dosti podobná té předešlé. Třetí třicítku náš borec nahrabal 38 kuželek (149-111), když byl o mnoho lepší v dorážce (53-25). Poslední plán byl vyrovnanější. Láďa prohrál do plných, ale v následné dorážce náskok stáhl a přidal pět navrch (154-149). Celkově nahrál 87 klacků, což je dost dobrý počinek. Já proti domácímu Tomášovi, nezačal špatně a rovněž jsem první polovinu vyhrál (304-270), když se mi podařilo být stejně jako Láďa o dost lepší v dorážce (124-83). Druhá polovina byla o dost vyrovnanější. Mně se stále nedařila hra do plných a soupeř toho využíval. Sice ne tak, jak by asi chtěl, přesto vždy několik kuželek stáhl. Já naopak vše doháněl v dorážce. třetí dráhu bere domácí Tom o 4 kolíky (131-135). Poslední třicítka byla hodně vyrovnaná. Mně se podařilo strhnout výhru a získat dílčí bodík opět díky lepší dorážce (51-45). Celkem se mi podařilo nashromáždit 34 kuželek a stejně jako Láďa získat hlavní bod. Stav byl pro nás příznivý 2:0 +121 kuželek.

V úvodu jsem se nezmínil o malé změně v hráčském kádru pro toto utkání. Máme dva hráče s drobnými zdravotními problémy a místo Venci jel s námi Radek. Druhý indisponovaný byl připraven naskočit, avšak nebylo jasné, zdali by vydržel. Takže Radek s Tomášem si podali ruce s Lubošem a Petrem. Náš “nováček” se do Luboše pustil bez respektu a po půlce vedl o 54 (331-277). Poté se pravděpodobně začala projevovat drobná nervozita a náš borec ustupoval ze své pozice. Domácí začal náskok pomalu a jistě stahovat, až jej stáhl docela. Navrch přidal 9 kuželek a tak dokonale dokonal obrat. Přesto musím Radka pochválit, nezahrál vůbec špatně. Tomáš, který většinou nastupuje coby dotahovák, musel tentokrát nastoupit uprostřed. První dvě třicítky se náš hráč dost trápil, hlavně ve hře do plných a Petr využil tohoto zaváhání hlavně na první dráze, kde rozdíl činil 22 kuželek, celkem 28. Druhá polovina byla ze strany hostujícího hráče lepší. Třetí dráhu získal pro sebe a stáhl 13 kolíků. Vypadalo to, že by mohl nastat obrat. Jenže oba hráči se do sebe pustili a oběma to šlo velmi dobře. Plné (101-101) dorážka (45-45), takže plichta. Škoda, Tom se snažil, ale soupeř obrat nedopustil. Stav se na body vyrovnal, my však měli k dobru 97 kuželek a Karla se Zděňkem v závěru.

Zdenda s Karlem šli do boje o udržení kuželek a zisku minimálně jedné výhry. Prvně jmenovanému se tentokrát moc nevedlo. Domácí Dušan zahrál první šedesátku o dost lépe (251-284) a tím získal dostačující náskok. Následně dokázal přidat k nahraným kuželkám dalších 15 a bylo vesměs hotovo, hlavně proto, že měl na své straně tři dílčí bodíky. Poslední plán se Zdendovi vydařil a dokázal stáhnout solidních 16 klacků. Karel začal, jak pán Bůh a na první dráze uštědřil Pavlovi nevídaný nářez 84 kuželek (191-107). Do plných byl rozdíl 30 kuželek a zbytek nahrál náš borec v dorážce, prostě dráha snů. Poté se role trochu otočila. Domácí parádní hrou, kdy se mu podařilo dát 6 hodovek za sebou (ty vesměs rozhodly) bere dráhu pro sebe (142-175) a stahuje 33 kolíků. To jsou obraty 😀 . Následně se Karel oklepal. Přestože nebyla dráha úplně super, přehrál domácího hráče o 21 kuželek. Další obrat. Aby tomu nebyl konec, dokázal Pavel poslední dráhu získat pro sebe. Už ne tak velikým rozdílem (144-150). Celkový rozdíl těchto dvou bojovníků byl 66 kuželek pro Karla, který tímto získal důležitý bod. Dotahováci také dokázali nejen udržet kuželky, ale i nějaké další přidat.

Důležitá výhra z padavé a pěkně nově zrekonstruované kuželny v Kosmonosech znamená, že náš tým přezimuje na 1. místě tabulky 2. KLMA s náskokem tří bodů. Nejlepším hráčem se stal Venca Hlaváč moc pěkným výkonem 620 kuželek, následován Láďou, který zaostal o pouhých 6 kuželek, když porazil 614.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *