Báječní muži s koulema II.

Jak je známo, druhé díly filmových jedniček většinou bývají o něco horší, či rovnou propadáky. Z toho je možné vyjmout Rockyho, Ramba a teď i Báječné muže s koulema. V prvním dílu se nám podařil parádní obrat v Duchcově, kde jsme byli v mínusu 97 kuželek. Naši dotahovácíí, jak by řekl sám VELKÝ KAREL (Venca Hlaváč) zaváleli a dokázali otočit nepříznivý stav v náš prospěch. Co je jasné, je to, že bez podpory fanoušků a hráčů, kteří zrovna nehrají, ale vehementně fandí, by to nedokázali. Naše hlasivky dokázaly rozhodit mysl duchcovských hráčů tak, že vítězství bylo nakonec naše. Pokud jste ještě nečetli článek “Báječní muži s koulema,” máte možnost ZDE.

Podobná věc, jen o něco složitější nastala v sobotním utkání s Tehovcem. První dvě dvojice makaly, co jim síly stačily, bohužel poslední dvojka měla na kontě před svou hrou velké mínus v podobě 127 kuželek. Opět jsem zdůraznil, že i tůto (jak by řekl Karel) lze uhrát. Sice mi nevěřili, ale skutek byl dokonán a my zvítězili.

Utkání by se dalo jednoduše shrnout do dvou bodů. Hosté byli lepší v prvních dvou dvojicích, my v poslední, která přinesla body. Já to jako obvykle malinko rozepíši. Snad se v tom vyznáte. 😀

Na studené dráhy se na úvod postavil Jarda Páv (Fun) s Tomášem Beckem ml., hosté delegovali Jardu Procházku s Tomášem Čožíkem. Fun začal velmi dobře a ulice byla moc pěkná, poté přišlo přerušení hry kvůli zamotaným kuželkám, poté se už nemohl dostat zpět do hry, čehož využil hostující hráč k zisku dráhy. Druhá třicítka patřila Funovi, sice ne v plných, ale v dorážce předvedl obrat a plán vyhrál. V pěkné hře pokračoval nadále, když znovu v dorážce svého soka přehrál. Druhý bodík doma. Škoda jen, že následoval útlum v následující dorážce. Jarda (host) toho využil a získal dráhu pro sebe a také hlavní bod. Tomáš jr. natrefil na nejlepšího hráče hostí v tomto utkání Tomáše Čožíka. Tom začal špatně a hostující hráč získal po pvrní dráze slušný náskok 22 kuželek. Náskok vznikl v plných (79-102) a Tomáš Č. jej udržel i přes prohru o kuželku v dorážce. Druhá dráha byla hodně podobná první. Hráč Tehovce utíkal v plných, tentokrát si pohlídal i dorážku a dalších 37 do plusu. Druhá šedesátka se silně podobala té první a Tomáš jr. byť se snažil, nedokázal na parádní hru hosta najít recept. Ten bere hlavní bod po velmi pěkném výkonu.

Prostředek, jak asi bude v této sezoně zvykem, obstaral Tomáš Beck st. (já-Kužel) a Pavel Staša (Luňák, kapitán, vedoucí, trenér a řidič Bobíka), hosté nasadili Jakuba Šmidlíka s Martinem Bílkem. Napřed si udělám malinké alibi 😀 😀 , proti mně hrál druhý nejlepší hráč hostí. Nezačal jsem vůbec dobře a host získal náskok už do plných. Dorážka byla podobná a host bere bodík. Druhá dráha, budu se opakovat, byla hodně podobná té první. Plné i dorážku bere Jakub. Ve třetí 30 nastalo z mé strany zlepšení, stáhl jsem 4 kolky. Poslední plán vyzněl lépe pro mě o další dvě kuželky. Celkově to bylo málo a hlavní bod bere soupeř. Luňák začal podobně, jako já. Horší dorážka jej stála dráhový bodík. Poté předvedl parádní hru a vše napravil, stáhl náskok soupeře a přidal 1 do plusu. Třetí třicítka nebyla špatná, ale Martin zahrál parádně dorážku, která mu zajistila bodík. Poslední a v tomto duelu nejdůležitěší dráha přinesla rozuzlení. Pája bere plné. V parádní dorážce přidává na svou stranu další plusové kolky. Celkem bere hlavní bod a ubírá z náskoku hostí 13 kuželek.

Nyní se dostalo na ty DOTAHOVÁCÍÍ.

Venca (Karel) a Tomáš (VilTomoš) se jali hájit domácí neporazitelnost. Asi málokdo věřil, že se takový ranec dá stáhnout a vyhrát. Jak jsme se sami přesvědčili, dá se to. Také bylo zjištěno, že naši dotahováci mají určité rezervy 😀 (myšleno s nadsázkou a humorem, nelze na toto spoléhat v každém utkání). Karel proti Petrovi Seidlovi začal bravůrně, plné bere s přehledem 103-81), když v dorážce přidal na svou stranu dalších 27 klacků, rázem to vypadalo z celkového pohledu úplně jinak. Už se začalo šuškat, že by možná?? Hned vedle Tomáš začal úplně stejně, jako Venca, pouze s malým rozdílem, soupeř Petr Šmidlík zahrál o něco lépe než jeho spoluhráč. I tak Tom stáhl pěkných 18 kuželek. Takže po první dráze bylo staženo celkem parádních 67 kolíků. Fanoušci a my ostatní hráči jsme povzbuzovali Vendu s Tomem, jak jen to šlo. A je tu druhá dráha. Venca zase super plné, smazáno 13 kuželek. Dorážka sice nebyla excelentní, přesto staženo dalších 10 – celkem 23. Tomáš také makal a Petr nestíhal, plné +10, dorážku bere náš borec pro sebe rozdílem 19, celkem 29 klacků. Když se spočítá kolik kluci stáhli během dvou třicítek, nejde jinak než uvěřit, že by se to mohlo podařit a otočit hodně nepříznivý průběh utkání v náš prospěch. Po 60 hodech staženo celkem 119 klacků z 127. No potěš krista, to je super. Jedeme dál. Třetí dráha z pohledu Jájínka (to je pořád náš Venca). Plné super a urváno parádních 19 kuželek. Dorážka kvalitní, ale Petr zabral a o kuželku ji vyhrál, takže +18. VilTomoš plné špatné, ale soupeři se také nevedou 84-84. V dorážce zabrali oba hráči, náš borec zamakal o něco více a upsal 8 kolků. Před poslední třicítkou je stav +18 pro naše barvy. Venca do plných opět přelezl 100 a to o 3 klacky, soupeř pěkných 97. Dorážka patřila borci Slovanu v poměru 54-43. Celkově Venca nahrál 107 klacků. Paráda. Tomáš zahrál nejlepší plné na jedné dráze v celém utkání 106, Petr 90. Následně přidal suprovou dorážku 63-36. Tím bylo vše rozhodnuto a zpečetěno. Viděli jsme obrat, jaký se jen tak nevidí. Poslední dvojka Slovanu dokázala stáhnout 127 kuželek a přidat 78 navrch.

Toto utkání ukázalo, že naši dotahovácíí mají určité rezervy 😀  😀 , které se pokusíme NEVYUŽÍT v následujících zápasech, jenž nás čekají. Také musím gratulovat celému týmu, jak drží pohromadě a podporuje se i když se zrovna nedaří. Jak řekl jeden nejmenovaný člověk (Luňák), až prohry ukáží, jaký jsme ve skutečnosti tým. My zatím neprohráli, ale 2x za sebou k tomu moc nechybělo a týmový duch napomohl k obratům, které se staly. Prostě a jednoduše “Raketou na Mars, poletíme zas – o Baník číčo, no proto”.

 

2. kolo Slovan A-Sokol Tehovec
2. kolo Slovan A-Sokol Tehovec

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *