Po boji s Kosmonosy zůstaly body doma

Když se neznalý divák podívá na výsledek a uvidí, že jeden z týmů vyhrál rozdílem 147 kuželek, může si říci “po jakém to boji zůstaly body doma, když je rozdíl tak velký.” Na druhou stranu ti, kteří jsou znalí věci vědí své. Tato “věc” se stala v utkání 14. kola mezi námi a hosty z Kosmonos.

I když rozdíl byl v konečném součtu o 147 kuželek, jednalo se o boj o každou kuželku. Vše rozhodli dotahováci, kteří opět nahráli ranec kuželek, ale pojďme na to trochu popořadě.

 Láďa nastoupil i přes 14 denní absenci tréninku zaviněnou nějakou chřipkou. Na hře to bylo znát, přesto (i když občas mávl rukou) bojoval s Jardou o každičký klacek. Domácí hráč dokázal získal první a poslední dráhu, kde zahrál lepší plné i dorážku než na dalších dvou. Velká škoda byla druhé dráhy, Láďa zde ztratil největší množství kuželek a hostující hráč toho využil. I přes snahu se Láďovi nepodařilo celkovou ztrátu dohnat a prohrál o 6 kuželek. Zdeněk to měl s Jirkou dost podobné, jako Láďa. Na první dráze dokázal s hostem plichtit. Na druhé prohrál větším rozdílem. Aby na třetí vše stáhl a nabral dvě ve svůj prospěch. Rozhodnout se mělo na dráze poslední. Oba hráči zahráli velmi pěkně do plných. Dorážka našemu hráči nevyšla a Jirka tak získal druhý a rozhodující bod. Stav 0:2 -15.

V prostřední dvojici se představil Pavel s Vencou. Hosté nasadili do utkání Luboše a Tomáše. Pájovi se vesměs od úvodu moc nevedlo a to vše bylo podtrženo i špatnou dorážkou. Po 33 hodech jsem jej vystřídal, ale ani to moc nepomohlo. Sice jsem se pomalu a jistě po drahách zlepšoval, na Luboše, který také nehrál nijak závratně dobře to však bylo málo. Hostující hráč získal vcelku lehce bod. Na vedlejších drahách nezačal Venca dobře. Hned na úvod dostal od Tomáše 24 klacků od cesty. Zaplať pán Bůh, Venca se rozjížděl tak trochu pomaleji, jako starší typ nějakého dieselu 😀 . Na druhé dráze vyhrál o tři kolky na třetí to už byla výhra o 24 a na dráze poslední o 26. Tímto finišem dokázal Venda získat velmi důležitý bod, který měl vesměs cenu zlata. Stav 1:3 -13.

Na řadu konečně přišli poslední dvojice obou družstev. Venca s Tomášem na naší straně, Pavel s Dušanem na straně hostí. ani jeden z našich borců nezačal nijak oslnivě, přesto dokázala Venca získat dráhu, Tomáš naopak nikoli. Dokonce dostal 24 kuželek do trika. Venca další dvě dráhy předvedl velmi dobrou hru (156,157) a tímto odskočil soupeři o hodně. Poslední plán malinko polevil, přesto ji dokázal získat pro sebe a hlavní bod připsal na konto Slovanu. Tomáš po prvním zaváhání nahodil konečně motory a začal Dušanovi ujíždět, hodně ujíždět. Získal tak tři dílčí body a hlavní pro Slovan. Kluci naši dotahovácký, předvedli opětovně velmi kvalitní výkon a strhly vítězství na naši stranu.

I když celkově umíme zahrát lépe, přesto se můžeme z výhry radovat, protože se nerodila vůbec lehce, i když se to na první pohled může zdát úplně jinak. Zisk dvou bodů nás stále drží na druhém místě tabulky 2. KLMA. První a tím pádem postupové místo stále okupuje tým Sadské, který však utrpěl porážku o 2 kuželky s Červeným Kostelcem na drahách v Náchodě.

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *