Soupeři jsme rozhodili sandál změnou sestavy

Jak již samotný název napovídá, už pouze změna sestavy, dokázala soupeře rozhodit velkou měrou a vesměs tento krok načal tým Tehovce. Hosté měli připravenu svou strategii, která vzala za své, byť právě hosté vždy nasazují své hráče na domácí. Naši osvědčení dotahováci byli tentokrát nasazeni do přední linie. A přední linie do zadních řad.

Utkání v rámci 18. kola s Tehovcem bylo trošku specifické. Proč? Zadní dotahovácký voj byl převelen do přední linie. Důvod byl jednoduchý. Venca musel odjet trochu dříve s mladším synem do Olomouce na finále PMN, proto byl přesunut a aby se netrhala osvědčená dvojka, šel s ním do předu bojovat také Tomáš. Jejich místo vzadu obsadili Láďa s Zdeňkem. Pouze střed zůstal pevný, jako skála.

Co teď? Teď si dáme úvod!

No a je to tady, změna jak sviňa a na startovní čáru se staví Venca s Tomášem, hosté ve složení Jarda a Jirka. Musím hned na úvod napsat, že mi tento začáteční souboj připadal jiný, hned uvedu v čem. Tak trochu mi totiž připadalo, že Venca nehraje proti Jardovi a Tomáš proti Jirkovi, ale že si to naši borci rozdávají mezi sebou. Jeden porážel o kuželku druhého atd 😀 😀 😀 . No, ale jdeme ta soupeření mezi týmy. Venca začal pěkně od podlahy a Jirka neměl vesměs vůbec šanci nějak výrazně zasáhnout do děje. To samé se dělo na druhé straně, kde Tomáš proti Jirkovi začal úplně stejně, jako Venca s Jardou. Ani zde neměl host moc šancí, jak zvrátit dění na drahách. Oba naši borci si zaslouží absolutorium a to nejen za parádní výkon v tomto utkání, ale za celý ročník, kdy předvádějí opravdu super výkony, které otáčely celá utkání – DĚKUJEME. Stav 2:0 +193.

Jak jsem psal na začátku, jediná dvojka, která si udržela svou pozici byl Tomáš s Vencou. Omlouvám se, ale ještě trošku odbočím. Nedá mi to a musím zde uvést, že náš šéf, vedoucí, trenér a řidič Bobíka (snad jsem na nic nezapomněl), na mě skládá úplné úklady. Opět jsem nastoupil proti nejlepšímu hráči hostí a i když jsem se snažil, moje šance na výhru byla minimální. Teď, co napíši, není nic proti ostatním klukům v týmu hostí, ale v tomto střetnutí bych porazil všechny kromě mého soupeře. Ach jo!! 😀 😉 😎 . No, nastoupil jsem proti Kubovi, kterého moje super hra dokázala porazit v plných, ale v dorážce moje nesuper hra zase totálně zklamala a Kuba toho využil, jak se jen dalo. Hlava před dorážkou se mi přepla do módu debil a hned to bylo znát 💡 Kuba mě přehrál vesměs s přehledem o 44 klacků. Venda to měl s druhým, mladším Kubou o něco jednodušší. Soupeři se tolik nevedlo a Venca, jako velmi zkušený hráč toho dokázal náležitě využít. Kromě jedné dráhy, kde nahrál “pouze” 4 kuželky, dokázala vždy nabrat více jak  16 klacků. Venca hrál soustředěně i když v dorážce se mu tolik nevedlo, ale jak jsem uvedl, svou zkušeností si výhru pohlídal a bere bod. Stav 3:1 +230.

Další změna nastala v zadních řadách. Zde se tentokrát objevila dvojice Láďa a Zdeněk, kteří změřili síly s Petrem a Martinem. Láďa svou první dráhu prohrál o pouhý klacek, když se snažil dohnat ztrátu z plných, škoda, jedna respektive dvě kuželky scházeli na bodík. Druhá byla boj, který vyústil v plichtu. Bylo důležité, aby náš hráč dokázal třetí dráhu získat pro sebe. To se podařilo o celých 16 kuželek. Na řadu přišla dráha, kde se mělo vše rozhodnout. Zde bylo v pácu několik variant. Kdyby náš hráč prohrál byť o kuželku, bodík by bral host. Pokud by byla dráhová plichta, či by Láďa zvítězil, bral by bod domácí. Uf, to byla dřina, to přemýšlení nad možnými scénáři. No, Láďa vyhrál a bral bod. Super. Vedle bojoval Zdeněk s Martinem. Domácí hráč neudržel (nebojte, to co asi myslíte, udržel) nahrané kuželky z plných a přenechal dráhu hostu. Poté už se asi více soustředil nebo co. Začal přebírat otěže duelu do svých rukou a další tři plány po zlepšujících se výkonech bere pro sebe a hlavní bod pro Slovan.

Toto utkání se neslo v super duchu a obě strany povzbuzovali borce, kteří se zrovna potili na drahách, aby jim to pocení trochu zpříjemnili. Musím uznale uznat, že hosté, byť dostávali opravdu pěkně do trika, byli po celou dobu v dobré náladě a brali to sportovně. Za to jim patří nejen můj dík. My ovšem v povzbuzování nijak nezaostávali a musím přiznat, že jsme občas překřičeli buben hostí. Vítězstvím jsme si upevnili druhé místo v tabulce a tím, že Sadská prohrála v Kosmonosech, dokázali jsme stáhnout bodový náskok v tabulce na rozdíl 6 bodů s tím, že máme jedno utkání k dobru. Samozřejmě nemám na mysli to, že bychom mohli ještě promluvit do boje o postup, ale spíše o tom, že bychom stáhli bodovou ztrátu na co možná nejmenší rozdíl.

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *