Céčko v klidu přehrálo Lomnici

V sobotu sehrálo céčko, stejně jako před ním béčko, poslední utkání tohoto ročníku. K závěrečnému kolu přijelo déčko Lomnice. Ani jednomu týmu nehrozil v případě prohry či výhry posun tabulkou jakýmkoli směrem.

Úvod zápasu obstaral zkušený Míra s mladou a nastupující generací Vencou ml., hosté poslali na úvod ženské duo Helenu s Libuškou. Míra to s Helenou neměl vůbec lehké. Na první dráze vesměs dominovala hostující hráčka, která ji bere o 17 kuželek. Hráči se možná tajně domluvili 😉 , ale na dráze druhé se role otočily. Míra přehrál soupeřku stejným rozdílem, jakým prohrál první plán. Tak vznikla spravedlivá remíza. Venca ml, abych to ml. uvedl na pravou míru, jedná se o Václava Hlaváče mladšího 😀 . Tak ml. se do své protihráčky pustil bez respektu a na první dráze vyhrál 36 klacků. Druhou zahrála do plných lépe hostující hráčka, ale v dorážce ji Venda dohnal a ještě k tomu nahrál něco navrch. Stav 3:1 +52.

Střed se opět nesl ve znamení zkušenosti a mládí. Martina s Zdeňkem soupeřili o body s Filipem a Hanušem. Martina prvních padesát hodů bere pro sebe po boji hlavně v dorážce, když plné brala s přehledem. Celkem na půlku nahrála 14 kolíků. Soupeř nechtěl dát svou kůži lacino a zlepšenou hrou stáhl do plných 6 kuželek. Poté začala úřadovat žena na naší straně s velice pěknou dorážkou strhla výhru na dráze pro sebe a ještě připsala další  kuželky do plusu. Zdeněk Kříž ml., je to stejné jako u Venci, se u nás zabydluje a dostává postupně šanci. V duelu s Hanušem se projevila prozatímní nezkušenost oproti zkušenosti. I když to hostujícímu hráči moc nešlo, dokázal boj vyhrát. Zdeněk je mladý a perspektivní, takže jeho čas teprve přijde (hlavně až si ho vezme do parády nejlepší trenér 😀  😉  😎 ) a pak bude své soupeře porážet.

A máme tu poslední dvojici. Opět se jedná o mládí v podobě mladé, hezké a usměvavé hráčky Pavlínky a o zkušenost v podobě krásného, skoro mladého srdcaře a našeho vedoucího restauračního zařízení Luďu. Hosté nasadili duo Lucie a Albert. Pavlínka předvedla pěkný a vyrovnaný výkon na obou drahách. Už do plných dokázala soupeřce utéct a v dorážce trhák vždy potvrdila. Lucie nenašla během střetnutí žádný recept, jak Pavlínku přehrát. Luďa měl situaci o něco složitější, ale dokázal této situaci čelit a nastavit čelo. V první polovině dokázal nad Albertem nahrát 32 klacků, což byl velmi slušný základ pro další vývoj souboje. Ve druhé části totiž hostující hráč přidal. Přidání bylo znát hlavně v dorážce. Celkem stáhl 8 kuželek, což však na otočení nestačilo. Luďa si tak dokráčel pro body, stejně, jako celý tým.

Céčko přehrálo soupeře z Lomnice o pěkných 119 kuželek po solidním týmovém výkonu, který činil 2499 poražených kuželek. Nejlepším hráčem se stal Luďa Stríž výkonem 447 kuželek, v závěsu byla Martinka Sobotková pěkným číslem 441 kuželek a hned další žena Pavlínka Stašová, která nahrála 438 kuželek.

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *