Sezóna zakončena přesvědčivou výhrou

V závěrečném kole 2. KLMA jsme na domácích drahách přivítali již sestupující tým Loučovic. Před tímto utkáním měli šanci, při bodovém zisku, uhájit své místo v druhé lize. Klukům se toto nepodařilo a my přesvědčivě na závěr sezóny vyhráli v domácím prostředí.

Start utkání byl pro všechny týmy 2. KLMA v závěrečném kole posunut na 14:00 hodin. My jsme přivítali Loučovice.

Nástup proběhl přesně podle časového harmonogramu a hned po něm se ke startu připravila první čtveřice. Láďa a Tomáš za domácí Robert s Radkem za hosty. Láďa v minulém kole hodil 6 stovku a to samé chtěl předvést také v závěrečném duelu. Bohužel mu to nevyšlo, hlavně díky druhé a třetí dráze, kde sice soupeře přehrál, ale nezahrál je úplně nejlépe, na vině byla hra do plných. V dorážce si Láďa celkově vedl velmi dobře. Přesto Robertovi nedaroval ani jeden dílčí bod a získal hlavní pro Slovan. Tomáš stejně jako druhý náš borec získal všechny dílčí body. Ani jemu však nevyšly dvě dráhy, kde nedosáhl na hranici 150 kuželek. I přes tento nedostatek porazil pěkných 606 kuželek a získal hlavní bod. Tomáš exceloval hlavně v dorážce, kde soupeře přehrál o 73 kuželek (238-165). Stav 2:0 + 154.

Úvod to nebyl špatný a prostřední dvojice ve složení Tomáš (já) a Venca měla trochu ulehčenou práci. Hosté ve složení Tomáš a Josef měli za úkol stáhnout, co možná největší počet kuželek. To se hostům podařilo pouze částečně. Já proti svému jmenovci zahrál slušně první polovinu, kdy jsem získal solidní náskok 41 kuželek. Ten se rozrost o další dvě z dráhy třetí, i když tu jsem zahrál slabě díky dorážce, která byla hodně slabá. Poslední plán bere pro sebe hostující hráč, který ji zahrál velmi dobře a z mého náskoku stáhl 21 kuželek. Venca tahal v duelu s Pepou v podstatě celý duel za kratší konec provazu. Kromě dráhy třetí, kde získal dílčí bodík. Na Vencovu obranu musím uvést, že hrál proti nejlepšímu hráči hostí. Stav 3:1 +132.

No, a vše to ukončila dvojice Karel se Zdeňkem za nás a Vladimír s Liborem za hosty. Karel začal velmi vlažně a svému soupeři přenechal první dráhu, což nebývá zvykem. Je fakt, že se našemu borci nevedlo nic. Poté hodně zabral a další tři dráhy získal s přehledem pro sebe. Vláďa, jak jsme se dozvěděli hraje kuželky teprve dva roky a faktem je, že jen málo hráčů se může pochlubit, že sebralo Karlovi bod za dráhu, kór, když hraje tak krátce. Zdenda naopak nezískal proti Liborovi ani dráhu, což zase není zvykem u něho. Faktem je, že se mu vůbec nevedla dorážka. Nedařilo se trefovat uličku a když se k tomu přidá dorážka po jedné, nedá se s tím nic dělat. Újezd měl Zdenda pouze jeden, což je naopak plus.

Celkově jsme soupeři z Loučovic nadělili 219 kuželek a vyhráli 6:2. Pro nás to znamenalo pojištění bodového odstupu na druhém místě oproti místu třetímu, ale i prvnímu, kde zůstal rozdíl 4 body za Sadskou. Sadská zaslouženě postupuje do 1. KLM a my jim přejeme, ať tam koulejí, co možná nejdéle.

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *