Béčko s déčkem vyválčili bod

Sobotní duely našich družstev měly jedno společné, boj o každou kuželku. V jednom případě přišla prohra ve dvou remíza a v jednom vítězství. Tento příspěvek se bude věnovat dvěma remízám. Béčko dokázalo v posledních hodech vybojovat bod s TJ Dobřany a déčko s týmem Kuželky Aš E.

Naše družstvo nesoucí označení B se střetlo s TJ Dobřany a bylo na co koukat. Radek s Hansem zahráli solidně, hlavně druhé poloviny. Radek první prohrál s Vojtou o 32 a druhou o pouhý klacek. Celkem host nahrál solidní náskok. Hans proti Michalovi dostal na první dráze 26 kuželek. Ve druhé padesátce dokázala dost přidat, ale stáhl jen kuželek 5.

Prostředek obstaral nejlepší hráč domácích v tomto utkání Lukáš. Za parťáka měl Marcela, kterému dnes bohužel nebylo moc do zpěvu z důvodu nějakého moribundusu. Na výkonu to bylo notně znát, i když Josef také nezahrál žádnou raketu, přesto bral body. Lukáš první dráhu s Markem remizoval. Ve druhé části díky plným dokázal získat náskok, který udržel až do konce a zabavil body na naši stranu.

Když naskakovalo na dráhy dotahovácké duo Tomáš Petr, byl na ukazateli stav 2:6 -64 kuželek. Přesto se tento duel dal vyhrát. Oba naši borci makali, jak jen to šlo. Tomáš zahrál naprosto vyrovnané padesátky a k zisku bodů nad Pavlem mu chybělo pouhých 6 respektive 7 kuželek. Peťan už na první dráze ukázal, že by mohl stáhnout značnou část kuželek. Když v druhém dílu stále nabíral klacky, začalo se věřit, že by alespoň bodík mohl zůstat doma. Tak se také stalo a béčko si vydřelo a vybojovalo bod.

Zde je jasně vidět, že hra končí až s posledním hodem. Celý tým bojoval a chtěl vyhrát. To samé platí o hostujících, kteří svou kůži neprodali lacino a taktéž makali a bojovali.

Zápis, Zpravodaj

Mladé pušky, které mají označení Slovan D nastoupily proti zkušeným borcům Kuželky Aš E. Rovněž oni makali a proti vyrovnaně hrajícím hostům se snažili urvat nějaký ten bod. To se nakonec podařilo v podobě vybojované remízy.

První dvojka tvořená Vencou ml. a Martinem slavila poloviční úspěch. Venca svého soupeře Jirku přehrál v první polovině o 16 klacků, když zahrál pěkně do dorážky. Druhá část byla o něco horší, hlavně, co se dorážkové týče. V tuto chvíli se ukázal náskok získaný na předchozí dráze, jako rozhodující a náš mladý hráč bere body. Martin nastoupil proti Fandovi. Náš hráč se pomalu a jistě zlepšuje. Byť se snažil, jak jen to šlo na zkušeného Fandu neměl. Na prohru měla vliv hlavně dorážka, kde Martin dosílil 23 újezdů. Ale neboj Martine, to se zlepší, jen pěkně makej a pracuj na sobě.

Druhé hrající duo ve složení Fanda a Lukáš mělo před sebou nelehký úkol. Na výhru museli oba porazit své soupeře Vláďu s Fandou a ještě k tomu nahrát potřebný počet kuželek. Škoda, k výhře chybělo 29 kuželek. Fanda začal velmi pěkně a Vláďu zatlačil trochu do kouta. Nahrál 9 kuželek, které napomohly k zisku bodů. Druhá část byla malinko horší, hostující hráč dokázal ubrat 4 kolky. Celkově však Fanda udržel klacky na své straně a získal body. Lukáš se stal nejlepším hráčem domácích, zároveň také celého utkání. Rovněž byl nejlepší v plných i v dorážce. Jen v újezdech jej předčil týmový kolega Fanda. První dráha byla vyrovnaná a díky lepším plným si Luky vytvořil malý náskok. Na dráze druhé již do plných přidal další klacky a v dorážce pokračoval v přidávání. Celkem nahrál 27 kolků.

Mladíci se nezalekli zkušenějších protivníků a ukázali, že i když jsou v začátcích své kuželkářské kariéry, dokáží řádně bojovat a nevzdávat se. Odměnou jim byl bod za remízu.

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *