Béčko získalo body tam, kde se moc nevyhrává – v Chebu

Slovan B se v tomto ročníku Západočeské divize drží v popředí tabulky, což je jen a jen dobře. Z dosavadních 7. kol uhrál 5 výher, 1 remízu a 1 porážku. Ta porážka se paradoxně udála v Chebu, ale s tamním B týmem a po solidním výkonu. Toto 7. kolo se béčko střetlo s Chebem A, kterému se moc nevede a okupuje předposlední místo tabulky. To ale neznamená, že se z Chebu body vozí, jak na běžícím pásu. Zde je předpoklad, že se Cheb A zvedne a tabulkou si proklestí cestu do vyšších pater.

Hned se vrhnu na první dvojici. V Chebu je, jak je známo dvoudráha, což je trochu škoda, protože tam utkání trvá drahnou chvíli. První dvojice Pavel a náš Radek. Zde hráč Slovanu na nic nečekal a do protihráče se opřel od úvodních hodů. Napomohl k tomu fakt, že domácí borec neměl svůj den a dosti se trápil. To nic nemění na skutečnosti, že Radek předvedl solidní výkon a nahrál hodně potřebných 70 kuželek. Johan zahrál v Chebu dost dobře už při utkání s jejich béčkem. Všichni doufali, že číslo minimálně zopakuje. No, zopakoval a dost vylepšil, což bylo proti Adamovi zapotřebí. Ten nezahrál špatně, ale na výkon Hanze neměl. Dalších 47 klacků k dobru a dva body. Stav z pohledu Slovanu 4:0 +117.

Marcel načal prostřední část, domácí nasadili Fandu. I v tomto duelu se jednalo o pěkný souboj, hlavně ve druhé části, kdy domácí zvítězil pouze o kuželku. Náskok si vypracoval v první padesátce a ten udržel až do konce. Marcel nezahrál vůbec zle, bohužel domácí zahrál lépe. Peťa šel do boje s jedinou ženou domácích Hankou. Na první dráze dostal náš hráč trošku do trika v plných. Snažil se to stáhnout v dorážce, což se skoro podařilo, chybělo pouhých 6 klacků. Chuť si náš borec spravil v dalším dění. Soupeřka se v plných držela, přesto Petr stáhl tři kuželky. V dorážce už nedal Hance šanci a po pěkném obratu dotáhl svůj duel do vítězného konce. Stav 6:2 +98.

A tím jsme se dostali do finále. Lukáš nastoupil proti domácí hvězdě Láďovi. Ten se pravidelně pohybuje na domácích drahách v pětistovkové sféře. Nejinak tomu bylo i nyní. Luky se sice srdnatě pral. ale ani solidní výkon na Láďovo 535 nestačil. Jeho dorážka byla super 195, Luky ji rovněž zahrál kvalitně 159. Nedá se nic dělat, před výkonem domácího borce, klobouk dolů. Vše se mělo rozhodnou v poslední dvojici. A také se rozhodlo. Dáda proti Zděňkovi nastoupila bez ostychu (vždyť už má také něco odehráno) a v plných si vytvořila náskok, který po vyrovnané a ne zrovna dobré dorážce udržela. Vypadalo to nadějně. Druhé plné po bitvě bere domácí hráč o tři klacky a přichází drama. Opět se bojovalo v dorážce a opět to nebylo nic moc. Dáda však nahrála o tři více, tím srovnala deficit z plných a hlavně, vybojovala důležité body. Stav 12:4 +24.

Slovan B se v Chebu předvedl ve velmi kvalitním světle a pěkným týmovým výkonem dokázalo v Chebu vyhrát a tím si udržet přední místo, konkrétně 2. místo v tabulce své soutěže. Nejlepším výkonem na naší straně se zaskvěl Johannes Luster, který porazil 487 kuželek. Gratulujeme.

Zápis, Zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *