Špatnou hrou k vítězství

Špatnou hrou k vítězství, tak by se dalo nazvat utkání 7. kola 2. KLMA mezi námi Slovan A a týmem z Podbořan. Je trochu zarážející, že výkony našeho áčka jdou na domácích drahách dolů, ale není to zapříčiněno pouze horší hrou. Na jednu stranu můžeme být rádi, že máme kde hrát a jsme spolku KK vděčni za tu možnost, na druhou stranu špatně zvolené nové kuželky opravdu dobrým výkonům nenapomáhají. Na nepadavost si rovněž “stěžují” hostující týmy, které k nám přijedou.

Ale nyní k samotnému utkání. Nejen kuželky byly na vině slabého výkonu, kdy jsme se báli o výhru. Napětí napomohla i horší hra domácích, kteří v tomto utkání až na jednu výjimku, kterou byl Venca Hlaváč, zahráli pod své možnosti.

Úvodní část obstaral Zdeněk s Pavlem, kterého jsem v průběhu hry střídal já (Tomáš). Hosté ve složení Ruda a Jarda. Zdeněk se s Rudou docela přetahoval o to, kdo v konečném zúčtování získá body pro tým. Hostující hráč zahrál mnohem lépe první polovinu, kdy si vytvořil náskok 43 kuželek. Zdeněk se v další polovině trochu zmátořil a začal náskok stahovat. Ruda naopak začal hrát špatně. Nechybělo mnoho (7) a náš borec by dokázal střetnutí otočit. Pavel se trápil již v plných, kde nad ním Jarda získal náskok 13 kuželek. Zlepšení nepřišlo ani v dorážce. Bylo nasnadě s tím něco udělat a Pája se rozhodl pro střídání. Bohužel, já jsem tomu moc nepomohl a díky mé špatné hře, získal hostující hráč bod. Stav 0:2 -72.

Prostředek neměl před sebou nic jednoduššího, než vyhrát oba duely a stáhnout nějaké kuželky. Takže Láďa s Vencou se pustili do Radka s Vláďou. Láďa zahrál první dráhu opravdu zle. Nedařila se vůbec ulice. Radek toho využil a nahrál 17 klacků. Náš borec však nehodil flintu do žita a začal svého soupeře přehrávat. Již na druhé dráze stáhl 14 kuželek. V další průběhu vyhrál a k tomu získal 14 klacků do plusu. Je vidět, že bojovat se vyplácí. Venda v první polovině soupeře přehrál, ale i zde to byl více boj, nežli pohledná hra. Dokázala však získat obě dráhy a nahrát 10 kuželek. Třetí plán si hráči rozdělili po půl bodu, když jej zakončili výkonem 128. Tím pádem měl Venca jistou výhrou, Bylo ovšem důležité nahrát i pár kolíků, což se vskutku podařilo. Venca přidal dalších 10. Stav byl o něco přijatelnější 2:2 -38.

Tento stav už byl hratelný, přesto jsme se trochu obávali, jak vše dopadne. Proč? Kvůli výše uvedenému. Jednoduše kuželna není tak padavá, jak byla v předchozích letech. Karel s Tomem vzali své koule a šli na věc. Soupeři Standa a Kamil (mimochodem velice úspěšný reprezentant v cyklokrosu). Karel na nic nečekal a jal se tít do živého. Vskutku ťal a vyťal 41 dřev hned na úvod. Poté trochu zvolnil, přesto sebral další bod. Druhá polovina vesměs to samé, co předchozí. Třetí dráhu bere náš borec o 42 kolíků a závěrečnou o 13 kuželek. Tím získal všechny dráhy a nahrál parádních 102 kuželek. Ještě musím podotknout, že ani Karlovi to nepadalo tak, jako dříve. Tomáš se oproti minulému domácímu střetnutí zlepšil a to hned o 2 kuželky 😎 😀 . Tom si vybral trochu slabší chvilku hned na první dráze, kterou pustil o dva klacky. Poté začal úřadovat. Sice se nejednalo o super dráhy, ale s přehledem je získával pro sebe a k tomu nahrával další kuželky. Druhou polovinu měl lepší o 30 té první.

Kluci dotahovácký nás i tentokrát dotáhli k vítězství. Samozřejmě je jasné, že se celý tým, i Pája se mnou, zasloužil o další výhru, která nás drží na 1. místě 2. KLMA. Protože u nás se nehraje na JÁ, JÁ, JÁ, ale na TÝM, TÝM, TÝM. Také jsme dost dobrá parta, která táhne za jeden řetěz.

zápis, zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *