Dotahováci opět udrželi nervy na uzdě

Jak začít, aby to nebylo pořád stejné? No, vlastně už jsem tak začal, není to stejné, jako obvykle. Je to úplně jiné. To jste si určitě všimli. 😀 . A jak tedy pokračovat, no, asi jako obvykle. 😀 . To byla dřina, ten začátek.

V současné době (před tímto střetnutím také) okupujeme 1. místo v tabulce, což je pro nás velká pocta. Jenže to se nerodilo samo od sebe. K této příčce nás nasměrovaly naše výkony, jako týmu. Ano, mohu zde vyzdvihnout jednotlivce a nebylo by to od věci, ale my si na toto nehrajeme. Pro nás je vždy první tým, až poté jednotlivec. A ano, bez jednotlivců by nebyl tým, takže se to vše pěkně prolíná.

Já tedy vyzdvihnu i ty jednotlivce, aby se na mě nesesypali a nedali mi deku 😀 . Těmi jednotlivci myslím hlavně naše dvě dotahovácké hvězdy, které častokrát dokázaly otočit utkání a dovést nás k vítězství. Tím samozřejmě nesnižuji další hráče týmu. I my ostatní jsme udělali pokrok a zlepšili jsme své výkony, čím napomáháme týmu. Nejinak tomu bylo i v toto střetnutí, kdy jsme se rovným dílem, někteří rovnějším (dotahováci) 😀 , zasloužili o získání bodů do tabulky.

Nyní se vrhnu na utkání samotné. Demokratický diktátor Pája zvolil sestavu a musím mu vzdát hold, že opět dobře (snad mu to nestoupne do hlavy). Úvod obstaral Láďa s naším šéfem, hosté nasadili úderné duo Denise s Tondou. První z naši dvojky začal tak trochu vlažně, když se soupeřem zahrál shodně do plných, aby v dorážce uhrál tři do plusu a získal první dílčí bodíček. Následně se oba borci zlepšili, hlavně Láďa, který do plných nahrál o 9 více než Denis. V dorážce sice jednu pustil, přesto druhý bodík. Výměna stran prospěla o něco více hostujícímu hráči. Do plných sice zahrál o dost hůře, přesto dráhu vyhrál díky parádní dorážce, která se naopak nepovedla domácímu borci. A nastal dech beroucí poslední plán. Láďa vedl o dva klacky, které do plných navýšil o dalších 12. Jenže se mu vůbec nevedla dorážka, ztráta ulice, klofání po jedné, dva fíky. No, nervy pro nás vzadu na sedačkách. Denisovi dorážka také nešla úplně echt a tak náš hráč udržel i díky bojovnosti a klidovému režimu kuželky z plných a získal třetí a rozhodující bodík. Uf, Láďo, to nám nedělej, ale byly to nervy 😉 . Pája začal odvážně a do plných si získal značný náskok (91-79), který ještě navýšil do dorážky o dalších 7 klacků. Pak přišel útlum, velký útlum. Ani Pája nevěděl, co se přesně stalo. Nešlo mu trefit ulici, buď střed nebo fanky. Když ani v dorážce nepřišlo zlepšení, byla z toho prohraná dráha. Třetí plán byl o poznání lepší. Ulice už byla lepší, ale pro změnu to šidilo. Soupeř dále nahrával kuželky, hlavně díky devítkám a osmičkám, které mu pěknou hrou do ulice padaly. Jenže šéf je bojovník a nevzdá jediný hod, i když se nedaří. Poslední třicítka byla, jako nebe a dudy. Pavel se dostal do ulice, která ho opět trochu šidila, přesto nahrál, respektive stáhl 8 kuželek. V dorážce dobrou hrou pokračoval a stále stahoval náskok hostujícího Tondy který se jistě začal obávat o výhru. K dokonání obratu chyběly domácímu borci pouhé dvě kuželky. Škoda. Stav 1:1 +6.

Na body plichta na kuželky plus 6 pro nás. A jako obvykle, druhá dvojice, jako ostatně kterákoli jiná, jde do boje pro body. Nejinak tomu bylo u mě (Tomáš) a Zdendy a za hosty Martina, kterého po půlce střídal jiný Martin a Tomáše. Malá vsuvka – když jsem šel na kuželnu – deprese, když jsem se dozvěděl, že hraju – deprese, když jsem hrál – deprese a když jsem dohrál – no, to už bez deprese 😀 . To jen tak na okraj 😎 😉 . Nezačal jsem úplně špatně a do plných jsem nad Martinem získal 18 kuželek, které se ukázaly základem pro výhru na dráze. Dorážka, která nebyla ani dobrá ani špatná skončila remízou. Druhá třicítka byla dosti podobná té předchozí, do plných jsem si vytvořil náskok 8 kuželek, který mi vydržel až do konce, byť se v nich hostující hráč zlepšil. Dorážková byla z obou stran dost špatná (36-36). Na třetí dráze vystřídal Martina druhý Martin a jal se bojovat. Musím říct, že mu to šlo o něco lépe než jeho spoluhráči. Přesto plné patřili mě, ale už pouze o 5 kolků. Konečně jsem i dorážku zahrál solidně a hostujícímu hráči jsem celkově nadělil 21 kuželek. V posledním dějství se rozhořela bitva. Martin zahrál o devítku lépe plné a vypadalo to na porážku na dráze. Vypl jsem hlavu a začal hrát. Soupeřův náskok se pomalu a jistě tenčil až přišel na řadu poslední hod. Martin měl na kontě 134 já 129 a již zmíněný hod. Padlo osm po pěkné levé ulici. Dílo dokonáno, výhra i na poslední dráze. Zdenda měl v poslední době problémy s hrací rukou (pravá). Přesto mohl hrát (říkal 😀 ). Bylo na něm znát, že bojuje, ale není to ono. O problému svědčí i 12 újezdů, na které není zvyklý Zdenda ani my. První dráhu získal Tomáš o devítku. Následující plán se našemu borci vcelku podařil. Stáhl pět kuželek a vypadalo to, že i přes bolavou ruku by mohl utkání zvládnout. Jenže ruka začala otékat a hra byla čím dál více těžší. Přesto se nevzdával a snažil se, co to šlo. Hostující hráč i přes snahu Zdeňka získával kuželku ke kuželce. Poslední dráhu zahrál domácí hráč parádně do plných. V dorážce to však nešlo. Jistota na jednotlivé kuželky prostě nebyla. Martin získal třetí rozhodující bodík a hlavní pro svůj tým. Stav 2:2 +35.

Stav utkání byl velice vyrovnaný a vyhrát mohl kterýkoli z týmů. Jak domácí dotahováci, tak hostující, totiž patří ke špičce 2. ligy. Karel je 3., Tomáš 5., Jan 10. a Láďa 12. Už jen toto slibovalo nervy drásající zábavu pro všechny zúčastněné. Vskutku se ukázalo, že to tak bylo.

Na prvních drahách předváděli všichni čtyři aktéři parádní a dramatickou podívanou. Fanoušci obou týmu si rvali vlasy, fanynky trička a všichni sborově povzbuzovali svůj tým. Karel nad Honzou vyhrál první díl o pouhou kuželku po opravdovém boji (159-158). Oba měli hodně devítek a předháněli se v pěkných hodech. Tento boj na život a na smrt či o bytí a nebytí pokračoval dále. Domácí borec zahrál skvěle do plných a získal k dobru 12 klacků. V následné dorážce, kde oba opět potvrzovali své nesporné kvality stáhl Honza jeden kolík. Na třetí třicítce hostující hráč dokázal do plných nahrát 10 kuželek. Karlovi se plné moc nevedly, často kousek od roha. Následně přišla dorážka, domácí začal trefovat pěkně ulici a ta mu dávala. Honzovi se ulice nevedla. Karel dokázal stáhnout celý náskok a přidal devítku k dobru. Opět se bylo na co dívat a oba tábory povzbuzovali, jak jen to šlo. Hosté měli i buben, takže to byl fakt rachot. Poslední dráha vyzněla lépe pro Honzu. Moc pěkné plné vyhrál o 7 klacků a když dorážka skončila remízou, připsal si jeden dílčí bodík. Tento souboj byl opravdu souboj (617-603). Tomáš s Láďou začali úplně stejně, jako jejich kolegové na drahách. Tom parádními plnými získal náskok 6 kuželek (103-97). I když předvedl velmi dobrou hru do dorážky, soupeř předvedl ještě o něco lepší a stáhl 4 kolíky (54-58). Na druhou třicítku si vzal domácí borec oddechový čas a hostující hráč toho využil. Stáhl náskok a přidal 13 do plusu. Tomáš musel začít opět makat. Láďa to Tomovi v následujících chvílích trochu ulehčil. Do plných se ještě držel, přesto po velmi dobré hře domácího hráče prohrál 7 kuželek (100-93). Tomáš ve velice dobré hře pokračoval v dorážce. Zde získal 21 klacků (62-41). Tím odčinil slabotu z předchozí dráhy. Následně pokračoval v kvalitní hře také v posledním dějství. Plné solidní a nahrál 12 kolíků, dorážka super, i když Láďa ji zahrál také dobře, přesto přidáno 10 kuželek. I zde se fandilo o 106 a v první polovině si soupeři nic nedarovali. Poté získával Tomáš čím dál více kuželek na svou stranu a my v hledišti mohli býti o něco klidnější a radostnější. Oba naši hvězdní dotahováci dokázali udržet nervy na uzdě a dotáhnout utkání do vítězného konce.

Toto utkání bylo vskutku o nervy a všichni jsme byli, jak na trní, jak vše dopadne. Po odehrání poslední dvojice jsme mohli zvolat svůj pokřik a být šťastni z vítězství, které se vskutku nerodilo lehce a hosté předvedli, že hrát kuželky umí. A nyní se musím trošku, no možná hodně ohradit proti vyhlášení nejlepšího hráče domácích. Byl uveden ve všech bodech Václav Karel Hlaváč st.. Jenže to tak není!!! Kdo porazil dva soupeře??? Kdo získal nejvíce kuželek??? A v neposlední řadě, kdo získal všechny dílčí body??? Podívejte se do zápisu.   😀 😉 🙂 🙄 💡 😎 . Tím neříkám, že si Karel nezaslouží ocenění, ale on je chválen pořád 😯 . Musím však paní rozhodčí moc poděkovat, nadpis vymyslela ona. Děkuji Dádi. Přesto jsem šťastný za výhru týmu, která znamená udržení tříbodového náskoku a 1. místa před druhým celkem, kterým je Červený Kostelec.

zápis, zpravodaj

 

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *