Mladé pušky střílely ostrými, céčko mělo slepé

Ve čtvrteční předehrávce Krajské soutěže 1. tř zajížděly mladé pušky do Lomnice, kde se střetly s tamním efkem. Déčko, byť se jedná o naše nové družstvo a hrají v něm mladíci, kterým velí ještě větší mladík, se od počátku drží na špici tabulky. To je tak trochu překvapením i pro nás. Jenže jim k tomu dopomáhají vskutku stabilní výkony. Céčko se oproti tomu v letošní sezóně dost trápí a po celou dobu se drží ve spodních patrech, no spíše v přízemí tabulky.

Déčko ve složení Fanda, Zdeněk ml., Lukáš a Martin se zapojili do prvního kola jarní části, celkově do 12. kola. Úvod obstaral Fanda a Zdeněk, domácí nasadili Honzu s Kateřinou. Náš prvně jmenovaný po bitvě s Janem prohrál první plán o pouhou kuželku, ale vše si vynahradil v druhém dějství. zde nadělil soupeři 32 klacků a získal bod. Zdenda nad Káťou vyhrál obě dráhy. První o 29 kuželek a druhou o ještě více a to o 36. Počátek utkání tedy na výbornou.

První dvojice nahrála pěkných 96 kuželek a získala 4 body. Druhá parta Lukáš s Martinem se střetli s Filipem a Ludvíkem. Luky první plán bere o 3 klacky pro sebe (vím, že zde se na dráhy nehraje), když měl lepší plné. V dorážce dokázal domácí stáhnout 4 kuželky. Druhé plné bere o 14 kuželek domácí. V dorážce sice Luky stáhl 1 kuželku, ale na výhru nad soupeřem to nestačilo. Hodně svým výkonem pomohl k udržení kuželek na straně Slovanu. Martin se střetl s Ludvíkem, který mu  moc šancí nedal. Dráhy měl vyrovnané, ale na domácího to nestačilo. Faktem je, že se náš hráč pomalu a jistě zlepšuje. Vždyť stejně, jako další mladé pušky začal více méně hrát až o letních prázdninách.

Mladé pušky opět dokázaly získat body a upevnit si místo v horních patrech tabulky.

zápis, zpravodaj

Céčko cestovalo rovněž do Lomnice, kde změřilo síly s éčkem. Našemu céčku se v toto ročníku vůbec nevede a okupuje přízemí tabulky. Do Lomnice odcestovala sestava ve složení Venca ml., Jirka, Míra, Fanda, Lukáš a Luděk.

Venca a Jirka obstarali úvodní výhoz ze strany Slovanu, domácí nasadili Andreu s Lukášem. Oba naši borci odešli bohužel poraženi, když mladší z rodu Hlaváčů shodil 401 kuželek. Na domácí hráčku 424 to bohužel nestačilo, rozdíl byl hlavně v dorážce. Jirka na 400 nedosáhl 381 a domácí Lukáš 409 jej tak potrestal o 28 kuželek. Počáteční stav nic moc, přesto stále hratelné.

Míra s Fandou, který vypomáhal z déčka (nedostatek hráčů kvůli nemocem a pracovní zaneprázdněnosti, to samé platí u mladšího z Hlaváčů) se utkali s Lubošem a Soňou. Míra soupeře sice porazil, ale k lepšímu výsledku mu nepomohla špatná hra na druhé dráze. Fanda se dostal přes 400 o celé 4 klacky na Soňu 418 to bylo málo. Na vině je špatná dorážka, kdy ho domácí hráčka přejela.

Poslední pár Luky s Luďou zahráli solidně a Lukáš 422 nad soupeřem, kterým byla žena Iva 373 vyhrál. Luďa, který nahrál 411 na výhru nedosáhl, protože Petra zahrála o 28 kuželek lépe a to 439, čímž se také stala nejlepší hráčkou utkání.

I přes velikou snahu se céčku opět nepodařilo získat dva body. Tím pádem stále drží předposlední místo v tabulce. Na klidný střed chybí 6 bodů.

zápis, zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *