Chvála Bohu za naše dotahováky

V sobotu se uskutečnilo další utkání, ve kterém nás naši dotahováci opět přesvědčili, že nemít je, asi bychom hráli 12 housle v zapomenutém sboru na Sibiři 😀 . Na druhou stranu, jsme tým, který se vzájemně doplňuje, což je asi nejvíc, co může být. Každý má zásluhu na úspěchu, ale také na neúspěchu. Tentokrát se jednalo o úspěšně zvládnuté utkání s týmem Lokomotiva Tábor, který k nám zavítal v rámci 13. kola 2. KLMA. A že to byly nervy!!!

Nebudu chodit kolem horké kaše a hned na to vlítnu. Start tohoto střetnutí obstaral Láďa s Zdeňkem na domácí straně a David s Karlem na straně hostí. Láďa se v tomto utkání od úvodních hodů docela trápil. Snažil se, bojoval, ale bylo to málo platný. Davidovi to u nás docela sedlo a vesměs nedal našemu hráči moc prostoru k zisku bodů. Kór, když to moc nepadá a z pěkných ulic jsou 6 (s bídou). Zdeněk tentokrát zahrál, jak na veliké houpačce. První polovina super a Karel neměl šanci. Druhá půlka bída a hostující hráč stahoval náskok. Zdendovi najednou přestalo jít vše, co mu fungovalo na první třicítce. Nakonec se mu podařilo náskok uhlídat o 5 kuželek a získal bod. Stav 1:1 – 46.

Stav nebyl nijak příznivý. O změnu se pokusila domácí dvojice Tomáš a Venca, hosté Martin s Jirkou. Já jsem nezačal úplně nejhůř a podařilo se mi po veliké získat první polovinu pro sebe o 14 klacků. třetí dráha byla totální hrůza a měl jsem štěstí, že Martin hrál o něco hůře než já. Rozhodla poslední dráha a poslední hod. Na výhru na dráze a k připsání důležitého třetího dílčího bodu jsem potřeboval shodit 5 kuželek. Srazil jsme 6 a vyhrál dráhu o dva klacky. Moje hra však neměla k alespoň částečné spokojenosti hooooodně daleko. Venca to měl s Jirkou o dost těžší. První dráhu sice vyhrál s přehledem hostující hráč. Na druhé se začala karta obracet a Venca dokázal ze ztráty 21 kuželek stáhnout rovných 20 kolíků. Třetí plány bere rovněž náš hráč o dvě kuželky a rázem měl jednu do plusu. Závěrečná třicítka byla boj a náš borec bere plné o 4 klacky. Bohužel dorážka Vencovi vůbec nevyšla. Jirka dokázal stáhnout kuželky, které mu chyběly a přidat ještě 4 k tomu. Tím rozhodl o bodu pro Tábor. Stav 2:2 -50.

Na řadu se chystala naše dvojka poslední záchrany Tomáš a Venca, hosté nasadili Oldu s Bořivojem. Venca vůbec na nic nečekal a hned soupeře dřel, skoro až z kůže. První půlku vyhrál s přehledem (320-275), když plné dělaly 206 a dorážka 114. Třetí dráha se tolik Vencovi nedařila, ale už zde bylo vidět, že nějak divně napadá na nohu. Toto zranění se v plné “kráse” projevilo na dráze poslední, kde jen tak tak dohrával. Tím, že třetí třicítka skončila smírně, měl náš hráč už bod doma. Důležité však byly kuželky. Ale i to bylo v pohodě, protože na vedlejších drahách Tomáš doslova deklasoval Bořivoje, který mu dokázal trochu vzdorovat pouze na první třicítce. Jak jsem už uvedl, Tomáš hrál velmi dobře a první polovinu zakončil rovnou 3stovkou. Druhá část nabídla ještě větší rozdíl. Tom zahrál třetí dráhu suprově a hostujícímu hráči nadělil 40 kuželek. Na poslední dráze asi už odpočíval, nebo co, přesto uhrál dalších 22 klacků. Hurá, body jsou doma.

Utkání se nevyvíjelo vůbec dobře a především zásluhou našeho dotahováckého dua skončilo naší výhrou. Abych nechválil pouze ty dva, co chodí hrát poslední, je jasné, že se o výhru zasloužil každý jeden hráč v týmu. Tato výhra a zisk bodů nám dále zaručila 4 bodový odstup od druhého týmu v tabulce, kterým je Červený Kostelec, který přehrál na domácích drahách Tehovec. Chtěl bych poděkovat celému týmu za bojovnost a dobrou partu. a ještě jedna věc – tuto sobotu vyhrála všechna naše družstva, která hrála – gratuluji všem.

Příští kolo zajíždíme do Poděbrad, kde se střetneme s týmem Tehovce. Pravděpodobně pojedeme už v pátek a zastávka na jídlo bude?? Kdo pozná??

Večeře
Večeře

zápis, zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *