Déčko remízou drží 2. místo, céčko vítězí

Naše déčko, čili mladé pušky dokázaly v předehrávaném čtvrtečním utkání 13. kola s týmem Kuželky Aš F remizovat. Tím si udrželi 2. místo v tabulce a na prvního ztrácí dva body.

Na úvod se za domácí na startovní čáru postavil Fanda Korbel se Zdeňkem Křížem ml. Hosté nasadili Radovana Duhaie a Nikolu Stehlíkovou. Hostující hráč nad Fandou dokázal na první dráze vyhrát v plných o 21 kuželek, v dorážce se Fanda zlepšil a stahoval náskok hostujícího hráče, co to jen šlo. Bohužel chybělo 10 kuželek respektive 11, aby dráhu vyhrál, i když zde se nehraje na dílčí bodíky. Na druhé dráze se role vyměnily a domácí hráč bere plné pro sebe. V dorážce prohrává bohužel o 5 klacků. Celkově náš hráč prohrál o pouhé 3 kuželky. Zdeněk se svým soupeřem bojoval o každý klacek od úvodních hodů. První plné vyhrál o čtyři kuželky a dorážku měl s Nikolou naprosto stejnou (53-53). Na druhé dráze hostující hráčka dokázala Zdendovi už v plných utéct o 31 klacků. Zdeněk v dorážce zabral a stáhl 15 kolíků. Bohužel na celkovou výhru nad soupeřem to stejně, jako v případě Fandy nestačilo.

Venca s Lukášem kouleli proti Štěpánovi s Karlem. Venca dokázal do plných nahrát 4 kuželky, ale vynikající dorážkou dokázal hostující hráč první dráhu otočit ve svůj prospěch. Druhé dějství zvládl lépe do plných o jednu kuželku hostující hráč. Domácí naopak zahrál lépe dorážkovou a snažil se stáhnout nějakou tu kuželku. Celkově mu chybělo 17 kolíků. Lukáš měl obě dráhy hodně vyrovnané, a to vedlo k zisku bodů, jak v duelu s Karlem, tak v celkovém součtu, kdy dokázal vyhrát 43 kuželek. Lukáš zahrál vyrovnaně plné (141, 144) i dorážku (69, 71).

zápis, zpravodaj

Céčko dokázalo v dnešním domácím střetnutí s Loko Cheb C zvítězit a připsat si hodně důležité body do tabulky. Tyto body je dokonce posunuly na 9. místo.

Luďa proti Danovi začal pěkně zostra a hned na úvodní dráze mu nadělil rovných 50 klacků. Na dráze druhé to vypadalo, že průběh z předchozího plánu se bude opakovat. Dan se však v dorážce zabejčil a dokázal nad naším borcem dorážku vyhrát o 25 kolíků. Celkem Luďa nahrál velmi pěkných a potřebných 34 kuželek. Jirka s Jirkou to měl těžší. Sice dokázal na první dráze vyhrát 4 kolky, ale vinou celkově horší dorážky bere nakonec výhru hostující Jirka. Stav 2:2 +15.

Míra s Pavlínkou se postavili rovněž smíšenému páru Vláďovi s Janou. Chlapi sváděli do plných parádní souboj. Doslova každý chvilku tahal pilku. Vesměs se to samé dá říci o dorážce. Bohužel v celkovém tahání pilky byl lepší hostující borec, když nahrál o šest kuželek více. Dámský souboj vyzněl s přehledem v první polovině pro Pavlínku, která zahrála dobře do plných a slušně do dorážky. Získala tak náskok 26 kolíků. Druhá část však byla slabá na obou stranách. Hostující Jana dokázala nahrát o dvě kuželky více, ale v celkovém součtu to na Pavlínku nestačilo. Stav 4:4 +33.

Vše bylo ještě otevřené a vyhrát mohlo kterékoli družstvo. Lukáš s Martinou, byl náš druhý smíšený pár, který nastoupil rovněž proti smíšenému páru Jirkovi a Evě. Lukáš si dokázal do plných získat náskok 15 kuželek, ale dorážka nebyla zrovna ideální a Jirka vše stáhl a přidal jeden klacek navíc. Druhá část byla do plných ze strany našeho borce ještě lepší, nahrál 20 kuželek. Teď bylo důležité tyto klacky udržet. Lukymu se to podařilo na výbornou a dokonce ještě přidal další tři klacky. Celkem nahrál nad Jirkou 22 kuželek. Martina se na první dráze do plných trochu hledala a Eva dokázala nahrát 4 kuželky. Ty však naše hráčka stáhla velmi rychle a k tomu přidala nějakou tu kuželku navíc, celkem 14. Druhé plné se dámy pěkně přetahovaly o každičkou kuželku a k vidění byl pěkný ženský souboj. Lepší plné měla Martina o 4 kolky. Také dorážka, i když se ani jedné z hráček moc nevedla, byla pěkným soubojem. Hostující hráčka dokázala stáhnout jedinou kuželku a tak si Martinka mohla zajásat a sní i další borci z céka k vítězství a zisku důležitých bodů.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *