Přesvědčivá výhra s Jičínem

Opět jsme se sešli k zápasu. Tentokrát se jednalo o 18. kolo a čekal na nás nevyzpytatelný soupeř, kterým byl tým Jičína. Je to družstvo, které dokáže kohokoli porazit, proto jsme se na toto utkání snažili dobře připravit. Někdo trénoval a někdo se potil doma 🙂 . V každém případě se nejednalo lehkého soupeře a nebylo radno cokoli podcenit.

Sestava doznala menších změn, co se uspořádání týče. V první rundě se představil Venca s Pájou, hosté na ně postavili Luboše a Pepu. Venca stál na startovním roštu v první dvojici z důvodu odjezdu se svou mladší verzí na finále PMN do Olomouce. Venca sice nedal soupeři moc šancí k zisku bodu, ale ani jemu se nějak moc nevedlo. Možná byl už s mladým v Olomouci, nebo se na něm podepsala viróza, čert ví. Důležité však bylo, že svůj duel zvládl velmi dobře a získal bod. Lubošovi povolil pouze půl bodu a to hned na první dráze. Našemu borci se v tomto utkání vůbec nevedla dorážková, ve které mu chybí nějakých 30 klacků. Pája se vinou pochroumaného kolene v poslední době na plány moc nedostal. Nyní to vypadá, že by problém mohl ustupovat a tak se postavil na plány proti Pepovi. Náš borec celkově vyhrál na kuželky, bohužel na dráhy hra skončila 1:3. První plán bere pro sebe o 12 kuželek, které mu vydrží až do konce, což značí velmi vyrovnané další dráhy. Druhou prohrál o tři, třetí o jednu a poslední o šest. Opravdu těsné prohry na drahách. To nic nemění na tom, že se soupeřem svedl srdnatý boj. Pepa zahrál hodně vyrovnané dráhy. Stav utkání 1:1 +55.

Prostřední dvojka se nesla ve znamení mládí a ještě většího mládí. Láďa se střetl s Fandou a Tomáš (já) s Jardou, kterého po první dráze, která mu hrubě nevyšla střídal Aleš. Když jsem načal můj duel, tak ho také dokončím. V tomto střetnutí mě zradila dorážka, která mi vskutku nešla. Měl jsem štěstí, že soupeři Jarda s Alešem na tom byli stejně, ba ještě hůře. Na třetí dráze se duel trochu zdramatizoval, když Aleš stáhl z náskoku 62 klacků 32 kuželek. Větší drama se však nekonalo. Já jsem zpřesnil hru a Alešovi se naopak přestalo dařit. A nyní k tomu mládí. Láďa začal proti Fandovi trochu vlažně, přesto dráhu bere pro sebe. Poté začal přidávat obrátky a náskok se pěkně zvyšoval. Zastavil se na pěkným 74 kuželkách. Láďa se výkonem 583 kuželek stal nejlepším hráčem nejen Slovanu, ale i celého utkání. Stav byl pro nás potěšující 3:1 +200 kuželek.

A máme tu závěrečné duo. Zdenda s Tomášem na naší straně Pavel s Agatonem na straně hostí. Zdeněk se soupeřem v první polovině sváděl vyrovnaný boj a na druhé dráze se rozešli s remízou. Druhá polovina byla o něco horší, díky třetí dráze, kde se našemu borci vůbec nevedlo Pavel zde získal dostatečný náskok, který mu notně pomohl k zisku hlavního bodu. Se Zdendou jsme se podělil o nejvíce újezdů na naší straně (alespoň v něčem jsme byli nejlepší  😀 😀 😀 ). Tomášovi se tentokrát vůbec nevedly plné, které měl nejhorší z domácích. Ovšem, jakmile přišla dorážka, jakoby se se mu někde přeplo a šup, začalo to jít. Dorážku měl absolutně nejlepší ze všech. Na to hostující Agaton nenašel vůbec žádnou zbraň a podlehl Tomovi o 74 kuželek.

Podařilo se nám zvítězit v dalším utkání s nebezpečným soupeřem, kterému se však vůbec nevedlo. Na kuželně opět panovala super atmosféra, o kterou se postarali fanoušci obou táborů, kteří povzbuzovali své borce, i když se zrovna nevedlo.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *