Rekord v přímém přenosu

Ano, doslova se tak stalo. V utkání 17. kola jsme zajížděli do Lomnice, která nabízí online přenos a nepatří mezi padavé. Tudíž se nedalo moc čekat, že by zde nějaký ten rekord padl. Natož takový, jaký se zrodil. Nejedná se o celkový výkon, ale výkon jednotlivce. A ten výkon opravdu stojí za to. Na jiné kuželně, například v Táboře, Kosmonosech či Náchodě by se asi dal považovat za sice velmi dobrý, ale “normálně” hratelný. V Lomnici je tomu jinak.

Pojďme na to. Lomnice se nachází kousek od Karlových Varů, což znamená, že si člověk může trochu pospat. Spich byl v půl 12 a plné auto se rozjelo směr utkání, tedy Lomnice. Po příjezdu kávička, cigárko, samozřejmě nejdříve podání ruky a pozdravení se. Poté sepsat sestavu a může se jít na věc.

První dvojka ve složení Láďa s Tomášem zkřížili pomyslné meče s Pepou a Lubošem. Láďovi první polovina vůbec, ale vůbec nešla a domácí hráč získal pěkný náskok 36 kuželek. Vypadalo to, že náš borec dostane nařezáno. Láďa se však vzchopil a svou bojovností dokázal skoro ztracený duel dovést do vítězného konce. Přesně, jak se říká, konec je až hodíš poslední hod. Láďa ho hodil a celkově vyhrál o dva klacky. Super souboj. Tomáš se trápil ve hře do plných a domácí hráč toho využíval k držení na dostřel. Jenže v dorážce hostující hráč vždy zabral a začal získávat pěkný náskok. V první polovině činil 35 kolíků. V druhé části Tom o něco zlepšil hru do plných a bylo to znát. Náskok celkově činil 68 kuželek. Pěkný začátek 2:0 +70.

Radek s Vencou utvořili prostřední rundu za Slovan, domácí nasadili Bohouše s Mírou. Ráďa se s Lomnickou kuželnou pral, ale moc to nešlo. Ani jeho prudké hody nepřinášely moc užitku. Bylo to hlavně z toho důvodu, že se mu nedařila hra do ulice a když ji trefil, padlo 5 nebo 6, což je málo. Přesto se soupeřem sváděl vyrovnaný boj a prohra o pouhé tři kuželky je mrzutá, byť na body to bylo 3:1. Venca se proti Mírovi nemohl vůbec chytit. Když domácí hráč zahrál špatně, bohužel Venca ještě o pár kuželek hůře. Bylo tedy nasnadě, že dojde ke střídání. Tím střídajícím jsem byl já (Tomáš). Bohužel, ani mně nevyšla první třicítka. Dá se to sice částečně připsat nerozcvičení, ale i tak to mohlo být o něco lepší. Postupem času, už na první dráze jsem se pomalu rozehrával a na druhé třicítce to bylo o dost lepší. S domácím hráčem jsme si ji rozdělili po půl bodu. Celkově jsme dohromady s Vencou na Míru nestačili. Stav 2:2 +27.

Nyní se dostáváme k poslední rundě. Zdeněk proti Zdeňkovi, Venca proti Přemkovy. Náš Zdenda se do domácího Zdendy pěkně obul. První polovinu si nahrabal pěkných 28 klacků. Ve druhé polovině došlo k trochu dramatičtějšímu okamžiku na poslední dráze, kde se hráči Slovanu vůbec nevedla dorážka a domácí dokázal náskok z plných stáhnout na pouhé tři kuželky. Zdeněk tak vyhrál všechny dráhy a nahrál 47 kuželek. No a teď něco málo o našem “bláznovi” Vencovi H. Tento maniak se do soupeře pustil s vervou, ale domácí se jen tak nedal a ve hře do plných mu byl rovnocenným soupeřem (91-93). V dorážce to už vskutku bylo jiné kafe. Venda zde nahrál 16 klacků, první dráha doma. Na druhé byla hra do plných ze strany našeho borce tristní. Buďto bez roha, nebo moc naplno s rohem. Také se domácí mohl radovat ze stažených 13 kuželek (99-86). Jenže pak se slovaňák zbláznil a v dorážce vše otočil a ještě přidal něco navrch (42-70). Následná dráha byla potěchou pro oko diváka. Velmi pěkné plné, které byly doplněny pěknou dorážkou (103+60). Zde už domácí hráč těžce nestíhal a Venca mu to na následující dráze, čili na dráze poslední ani nijak ulehčit nechtěl. Zde měl vskutku parádní plné 108 a když přidal solidní dorážku 50, bylo z toho 158. Celkově NÁŠ ŠÍLENEC nahrál na Lomnickou kuželnu super numero, které je zároveň novým rekordem drah, který sám sobě přehodil, to numero má hodnotu 631 poražených kuželek a toto všechno bylo možné vidět v přímém přenosu na YouTube kanálu Lomnice.

Co napsat závěrem? Snad jen to, že jsme opět zahráli jako tým a i když se některým moc nevedlo, dokázali to jiní otočit. O tom je týmová hra. A třešničkou, co třešničkou, melounem na dortu byl super výkon Václava Hlaváče st., který stanovil nový rekord drah výkonem 631 poražených kuželek.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *