Zlepšeným výkonem k vítězství

V prvním domácím utkání v naší premiérové sezóně v 1. KLM jsme dostali pěkně nařezáno od týmu Dačic, který nás přejel, jak náklaďák rajče. V druhém domácím střetnutí jsme hostili velmi silné družstvo KK Zábřeh. Hostující hráči se přesvědčili, že to u nás tolik nepadá, jako například v Prušánkách. Ani my jsme jim cestu k bodům neusnadnili, dokonce o dost zlepšeným týmovým výkonem jsme utkání získali pro sebe a připsali si dva důležité body.

Celé utkání máte možnost vidět ze záznamu na našem YouTube kanále.

Náš vedoucí opět trochu přehodil sestavu. Na úvod postavil Zdendu s Tomášem, hosté nasadili duo Venca a Martin. Zdeněk s Vencou sváděli vcelku vyrovnaný souboj. Každý měl lepší jednu polovinu své hry. Hostující hráč lépe zahrál první a získal dva dílčí body. K tomu připsal na svou stranu 22 klacků. Naopak druhá část patřila našemu hráči, který na třetí dráze stáhl 10 kuželek a rázem bylo vše otevřené. Poslední třicítka byla ze strany Zdendy super , hlavně v dorážce, která mu vyšla vážně velmi dobře a rozhodla, jak o dílčím bodu, tak o bodu hlavním. Tom začal docela vlažně. Martin však nedokázal slabší hry našeho hráče využít a Tom si připsal bodík a 15 kuželek k tomu. Následující dvě dráhy byly vyrovnanější. Domácí je dokázal vyhrát hlavně díky lepší dorážce. Poslední dějství patřilo hostujícímu hráči, který jej vyhrál o dva klacky. Stav byl pro naše barvy příznivý 2:0 +45 kuželek.

Střed utkání patřil Vencovi s Petrem a Jirkovi s Adamem. Venca začal velmi dobře a v klidu si bere první dráhu o 23 klacků, když měl plné i dorážku lepší, jak Jirka. Ve stejném duchu, i když ne s takovým rozdílem, se nesla druhá třicítka. Do plných Venda nahrál 8 kuželek, ale v dorážce se s hostujícím borcem dost přetahoval, aby ji získal o pouhý klacek. Celkem připsal 9 kuželek. Třetí dráha byla velmi vyrovnaná a Jirka ji do plných (+2) i dorážky (+1) bere pro sebe. Na dráze poslední si Venca získal do plných náskok 7 kuželek, v dorážce přidal další 3 klacky. Celkově z toho byla výhra o 39 kuželek, avšak náš hráč to neměl vůbec lehké a soupeř docela kousal. Petr stejně, jako Venca začal parádně a i přes pěknou hru Adama jej přehrál. Další část vyzněla lépe pro hosta, když dokázal v dorážce porazit 61 kuželek, čímž byl lepší o 10. V plných ztratil jednu. Na třetí a čtvrté třicítce dokázal Petr svého soupeře přehrát. Hlavně na poslední dráze získal 19 kuželek. Velmi dobrá hra našich střeďáků přinesla další body a kuželky. Stav 4:0 +117 kuželek.

A máme tu závěrečné dvojice. Já (Tomáš) s Láďou jsme měli k dobru nad Markem a Tomášem 117 kuželek. Jak však dobře víme, koule je kulatá a kuželka je… no kuželka. Tím pádem se může stát cokoli. Náš úkol zněl jasně, neprohrát kuželky a pokud získáme bod, super. S Láďou nám vyšel ten úkol udržení kuželek, ale nebylo to lehké. Marek s Tomem se snažili a vůbec nám to neulehčili. Mně se podařilo uhrát nad Markem první polovinu. Plné byly vyrovnané, ale navrch jsem měl v dorážce celých 6 klacků. Třetí dráha byla opět vyrovnaná. Já bohužel ujel existenc. Ten pravděpodobně rozhodl o tom, že jsem dráhu projel o 5 kuželek. Vše se rozhodovalo na poslední třicítce. I zde to byl pěkný a docela rovnocenný souboj o každý klacík. Plné byla remíza, ale dorážku měl lepší Marek o 6 kuželek. Já potřeboval posledním hodem shodit devítku. No, trefil jsem přesně střed. Tím bylo rozhodnuto o bodech ve prospěch hosta. Láďa svou první polovinu nehrál vůbec špatně, jen plné mohly být a trošku lepší. Tomáš ji zahrál velmi dobře (307), tím si vytvořil základ do druhé půlky, kterou rovněž nezahrál špatně (288). Láďovi se však druhá část vůbec nepovedla a Tomáš si, stejně jako Marek, připsal bod za výhru. Co je vskutku důležité? To, že jsme s Láďou udrželi kuželky a celkově náš tým zvítězil. Stav 6:2 +54 kuželek.

Toto vítězství bylo velmi důležité. Bylo nutné napravit předchozí domácí porážku. To se nám podařilo a hlavně jsme zlepšili celkový výkon týmu. Také je důležité, že Venca odehrál celé utkání a noha drží……ŘÍKAL 😀 😀 😀 . K dalšímu střetnutí zajíždíme do Vyškova.

 

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *