Bojovný duel nováčků, skončil remízou

Sobotní 10. kolo nás zavedlo na krásnou, novou a padavou kuželnu do dalekých Prušánek. Na úvod musím však napsat, že jsme padavost této kuželny nijak nevyužili. Na druhou stranu se nedařilo ani domácím tak, jak by si představovali. A jak nadpis napovídá, toto střetnutí, které se moc nevyvedlo ani jedné straně, skončilo remízou.

Začátek cesty do zhruba 400 km vzdálených Prušánek byl naplánován na osmou hodinu ranní. Sešli se všichni, kteří tak nějak mohli. Jak píši v předchozím článku, Venca se v průběhu zápasu zranil a mě z téhož duelu dost bolela záda. Takže ani u mě nebyla jistota, jak a jestli budu hrát. Shrnuto a podtrženo, Venca nejel a já to odehrál. Jako náhradník jel s námi mladý Lukáš Zeman.

Cesta byla i nebyla dobrá. Na vysočině nás přepadlo docela husté sněžení, ale náš zkušený pilot to zvládl s bravurou a po dvou zastávkách na malé občerstvení nás v pořádku dovezl do plánovaného cíle, kde vládlo pěkné slunečné počasí.

Do Prušánek jsme dorazili o něco dříve. Zatím probíhal úklid barových prostor, které náš tým poté náležitě využil k občerstvení. Po občerstvení byly odneseny bágly do šatny. Následně se začalo scházet domácí družstvo a náš velitel už přemýšlel o sestavě, pokud ji tedy neměl v hlavně předem nějak ukotvenou. Následovalo pokračování v občerstvení. Poté nástup a utkání mohlo začít.

Pavel s Tomášem se utkali s Zdeňkem a Dominikem. Pája odehrál polovinu, ve které se mu příliš nevedlo. Do plných to úplně špatné nebylo, ale dorážka se dobrou považovat nedala. V hlavní roli byly újezdy, které sráželi hru našeho hráče. Zato domácí borec zahrál velmi dobře a po půlce měl 314. Dařila se mu hra jak do plných tak do dorážky. Pěkně otvíral a dobře dorážel. Pavla vystřídal mladý Lukáš. Ten třetí dráhu získal pro sebe a z náskoku stáhl 7 klacků. I poslední dráha byla dobrá, ale na ještě lépe hrajícího Zdeňka to bylo málo. Domácí hráč získal hlavní bod a 90 kuželek pro tým. Tomáš začal malinko vlažněji hlavně v dorážce, kterou přenechal Dominikovi. Ten tak získal první, ale také poslední dílčí bod. Tom na druhé dráze zlepšil hru do plných, stáhl náskok a přidal 5 kuželek. Stejnou hrou do dorážky, jako předchozí plán, nahrál dalších 20. Domácímu dorážka vůbec nešla. Následovala bitva do plných. Kluci se přetahovali o kuželky. Vyhrál Tomáš o 5 klacků, které se ukázaly na této dráze, jako velmi důležité. Dominik získal po trochu horší hře našeho borce do dorážky dva kolky, na otočku to však bylo málo UF.  Poslední dějství bylo v plných opět pěkně napínavé. Domácí je bere o 3 kuželky. V dorážce Tom předvedl kvalitní hru a dráhu vyhrál o 30 kuželek. Stav nebyl úplně marný 1:1 -33 kuželek.

Zdeněk zahrál v Prušánkách svůj osobní rekord, který má hodnotu 604 poražených kuželek. Musím říct, že je dobře, že vytvořil svůj rekord, protože Martin byl více, jak zdatným soupeřem. První dvě dráhy si kluci rozdělili s tím, že Zdenda získal na první dráze pěkný náskok 20 kuželek. Druhou dráhu, po pěkné bitvě, prohrál o 5 klacků. Ve třetí třicítce dokázal Martin nahrát do plných 11 kolků. V dorážce se opět hráči přetahovali, ale Zdeněk byl lepší o 4, celkově dráhu prohrál o 7 kuželek. Rozhodnutí mělo a padlo na dráze poslední. Po plných to vypadalo, že vítězství na svou stranu strhne domácí borec, avšak v dorážce se náš hráč vzepřel a dokázal v ní zvítězit o 10 kuželek, což celkově znamenalo dráhu pro nás o 5 kuželek. Po bitvě s Martinem si Zdeněk připsal svůj nový osobní rekord. Petr s Honzou se do plných na první dráze pěkně prali. Poté nastal zlom a domácí borec po parádních 15 hodech do dorážky, ve které porazil 80 kuželek Petrovi utekl o 36. Náš hráč poté pokračoval v solidních plných a získal 8 kuželek. V dorážce přidal jednu a byl z toho dílčí bod. Třetí dráha sedla Petrovi nejvíce. Velmi dobré plné a kvalitní dorážka. To vše znamenalo druhý dráhový bod a stažení dalších 19 kuželek. Domácí nezahrál třetí dráhu vůbec špatně, ale na Petra to bylo v tuto chvíli málo. Honza stále vedl na kuželky, ale dráhy byly prozatím na naší straně. Byla tu rozhodující třicítka. Plné o celé dvě kuželky vyhrál Honza. Kdyby se “pískal” konec, bylo by vítězství jeho. Byla tu však dorážka. Ani jednomu z hráčů moc nešla. Kluci se trápili, jak otvírkami, tak dorážením. O něco lépe na tom byl Petr, který svého soupeře přehrál na této dorážce o 9 kuželek. Tím po boji a trápení se získal třetí a velmi důležitý dílčí bod. Sice celkově prohrál o kuželku, ale jak uvádím, důležité jsou tři dílčí body. Stav byl opět o něco lepší 3:1 -21 kuželek.

Na porážku, tedy na řadu šla poslední a jistojistě nejdůležitější dvojka tzv. dotahovácíííí. Tu dvojku tvořil Radek a Tomáš (já). Domácí poslali na dráhy Lukáše s Martinem. Radek s Lukášem začali pěkně od podlahy, co se boje o každou kuželku týče. Do plných se radoval náš hráč o jedinou a v tuto chvíli nejdůležitější kuželku. Dorážka přinesla remízu a tak dráha pro nás. Na druhé dráze předvedl domácí hráč, proč je nejlepším hráčem. Radka přehrál do plných i dorážky. Stáhl náskok a připsal si dráhu 40 kuželek. Třetí třicítka byla vyrovnanější. náš hráč zahrál lépe plné a byla velká škoda, že si v dorážce moc neotvíral respektive nedorážel. Lukáš dráhu vyhrál o 3 klacky. A máme tu poslední třicítku. Radek pěkné plné o 15, dorážka lepší o 10. Bohužel na celkové vítězství to však nestačilo, byť dráha 151 není vůbec špatná. Na dráhy skončil duel 2:2, ale Ráďa nahrál o 17 méně. Já s Martinem na první dráze prohrál do plných o 7 kuželek. V dorážce jsem i díky dvěma zbytečným újezdům stáhl pouze 5 kuželek. První bodík pro domácího borce. Následně jsem o něco zlepšenou hrou do plných stáhl oné dvě kuželky. V dorážce se Martinovi moc nevedlo. A opět, soupeři se moc nevede a já hňup toho nevyužiji tak, jak bych měl, hlavně bylo moc špatné 4x ujet. Přesto beru dráhu a další kuželky (těch mohlo být více). Třetí třicítka patřila do plných mně o 7 kuželek. Martin se následně v dorážce zlepšil, přesto ji beru o kuželku a tím i bodík. Přišla dráha poslední. Ve hře stále byla remíza, ale také prohra či výhra. Všechny varianty byly možné. Tak jsme začali. Do plných jsem byl o dost lepší a nahrál 18 kuželek. Vypadalo to, že bych mohl, pokud bych zopakoval předešlé výkony do dorážky, bojovat do posledního hodu o celkovou výhru týmu. Přišla však dorážka a kvůli zbytečným újezdům (4), za které bych si vážně nafackoval (měl jsem vše ve svých rukou) se Martin dotáhl a já po opravdu špatné dorážce sice dráhu vyhrál, ale to vše stačilo “pouze” na remízu. Na druhou stranu si myslím, že remíza je zasloužená pro oba týmy.

Jak hráči Prušánek, tak my jsme určitě čekali, že celkové číslo bude o dost vyšší, ale nestalo se tak. Přesto toto utkání nabídlo vše, co mohlo. Bylo napínavé od začátku do konce a stále se hrálo o všechny tři varianty zakončení. Také musím podotknout, že oba týmy své zrovna hrající kolegy notně povzbuzovali a ti se snažili nechat na plánech vše, co jen mohli. Prušánečtí jsou dle mého, ale i dle týmu dobří pohoďáci, kteří hrají srdcem, ale úplně to nehrotí. Chtěli bychom také poděkovat “šéfovi” baru, který nejlepší hráče obou týmů obdaroval lahvinkou dobrého moku. Doufám, že nám dá náš nejlepší hráč v tomto utkání alespoň čuchnout, co to je za dobrotu 😀 . Co závěrem? Oba týmy jsou nováčky v 1. lize a myslím si, že zatím předvádíme solidní hru. Ještě musím podotknout, že kuželna v Prušánkách je opravdu moc pěkná a padavá. Gratuluji místním kuželkářům, že ji mají a přeji hodně úspěchů.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *